Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:01, 22 sty 2020

Do góry
Danusiu, podpowiedź proszę co mogłabym posadzić na tym wąskim pasku przed tujami. Stanowisko północ, trochę słońca jedynie wieczorem na skrawku rabaty. W tej chwili są tam hortensje anabelle ale one są delikatne mąż za każdym razem obija je jak wysiada z samochodu. I są trochę za rozłożyste. Szukam czegoś kolumnowego. W sąsiedztwie jest klon jasnozielony kulka i dalej kulkowisko z bukszpanow

Ogródek Iwony II 12:55, 22 sty 2020

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Na podjeździe robi się zielono, gdy od czasu do czasu pada...
Rośnie tam dzika trawa, trochę dosialiśmy, nie traktuję jej jak trawnika, nigdy nim nie będzie, ale i tak kosimy i nawozimy czasem ...

Zaczęły kwitnąć jeżówki. Uwielbiam ten czas

I kwitnie rudbekia. Ta omszona, która co roku zaskakuje wyborem miejsca, gdzie się pojawia...

I przestało mi przeszkadzać, że ogród ma różne kolory...żółty, niebieski, czerwony ...
Kolorowe Zapachy - jak byłam mała, dostałam na działce od cioci bukiet kolorowych kwiatów, cały dla mnie. Tak wtedy powiedziałam

Witaj Iwonka pięknie twój ogród się rozwinął my wiemy ile pracy i potu kosztował ,uwielbiam łany kwiatów traw super się to ci udało i kolory bajka .Fajnie zrobiłaś (wiadomo że z pomocą same nie damy rady prawda ale pomysły są nasze hii) chodniczki przejścia dodały uroku ...u mnie też ciągle ale stopniowo coś nowego dochodzi ale bez tego było by nudno
miłego tygodnia kochana buziaki zostawiam i podziwiam sobie jeszcze ...buziam
Wkomponować nowe rośliny w starodrzew - plany ogrodu. 12:54, 22 sty 2020

Do góry
Witajcie serdecznie Wszyscy. Chciałabym pomału zacząć coś robić z moim ogrodem. Mieszkamy już 10 lat tu gdzie mieszkamy, ale do tej pory ogród nie był moim priorytetem. Dwa lata temu troszkę zajęłam się warzywnikiem. I teraz chciałabym spróbować z czymś jeszcze na wiosnę. Na pewno interesuje mnie styl naturalistyczny, nie chcę robić rewolucji a raczej spokojne zmiany na lata. Zieleni mi nie brakuje, ale przydałoby się trochę koloru. I podpowiedzi ludzi doświadczonych.

Tu szkic stanu obecnego mniej więcej.

Na pewno zamierzam wstawić zdjęcia bardziej poglądowe jeszcze.
Gleba - glina w części działki, piach z gliną w niektórych miejscach. Chciałabym zagospodarować w najbliższym czasie następujące miejsca:
1. pas oddzielający moją działkę od pastwiska
2. odrestaurować stary skalniak
3. lepiej zagospodarować okolice studni
4. "zasłonić" czymś szambo i tu mam już zdjęcie z 2019 roku

Jak zacząć planować i projektować aby to miało sens?
Ogród Basi i Romka 12:47, 22 sty 2020

Do góry
Witam i także pozdrawiam życzę miłej zabawy z nami
pierwszy kwiatek ekstremalnej wiosny zostawiam na powitanie Rannik
buziaki

Ranczo Edy 12:41, 22 sty 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Och, Edytko! Ty pierwsza już taką piękną ogrodowiznę pokazałaś, Ja byłam w niedzielę, ale moje mikre kwiatki. U mnie jednak zimniejsze wiatry. Ale też coś rwie się do życia. Oby tylko luty nie zwarzył nam zieloności.
Dzięki za tyle optymistycznych fotek. Ściskam, całuski ślę.

Oj taak tak natura szaleje wczoraj mroźno wietrznie ale fajnie dziś mżawka i dalej wiatr no i zimno wilgotno głowa odpada ale trzeba się przyzwyczajać i hartować może się uda jak nie to kichamy na tą pogodę i już ja lecę do Kasi oczy nacieszam tym białym widokiem i na chwilę wystarcza
A pąki póki są ciemierników i czekają na słońce i dobrze nie muszą juz się otwierać pewnie wyczuwają huśtawkę pogodową ...cieszą mnie ranniki i na razie mi to wystarcza
a widziałam już rzucili prymulki kusiło mnie kusiło ale powstrzymałam się jeszcze haa
buziam Hanusia

Ogród Basi i Romka 12:38, 22 sty 2020

Do góry
Witam.
Jestem na Ogrodowisku już jakąś chwilę, obserwuję, podglądam, nieśmiało powoli robię małe kroki. Ogród mamy już prawie 9 lat. Niektóre rośliny są już trochę duże, inne młode, niedawno posadzone. Poza częścią rekreacyjną mamy nieduży warzywnik, małą folię, parę drzew owocowych i jagodnik. Nie wszystkie drzewka nam już owocują, w zeszłym roku mieliśmy pierwsze gruszki. Niektóre roślinki, głównie drzewka, straciliśmy po nawałnicy w 2017r. Ale podobno przyroda nie lubi pustki tak jak i my i pojawiają się nowe roślinki. Na początek kilka fotek z zeszłego roku.

Pozdrawiam Wszystkich

Sezon 2017 u Hanusi 12:34, 22 sty 2020

Do góry
Cudny aniołek i życzonka dziękuje w imieniu wnusi buziaczki Hanusia miłego tygodnia

Mój ogród Elysium 11:03, 22 sty 2020

Do góry
Moje serce i dusza tęsknią za widokiem tych kolorów słońca
Niebawem ruszamy z Basia '"u narazie jest ściernisko" na targi Gardenia 2020. Mam nadzieję, że jakieś fajne łupy zakupowe będą do ogrodu.

Podwórkowa rehabilitacja 10:35, 22 sty 2020

Do góry
eda napisał(a)
Witaj Renatko dawno mnie nie było latam pomachać i buziaki zostawiam zdrowia i uśmiechu na nowy 2020 rok życzę

Dziękuję, wzajemnie
Ja już o tych widokach marzę... już za parę dni za dni parę a potem to już wiosna.
Pozdrawiam cieplutko

To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:12, 22 sty 2020

Do góry
Wczoraj nadeszła wyczekiwana przesyłka.

Budowy stawu w planach nie ma. Nie były to wiec wiosła do łódki, choć przyznam szczerze, że kiedy oglądałam Maję w ogrodzie na piasku u Vivy, to możliwość pływania po własnym zbiorniku budziła nutkę zazdrości.

Pisałam w podsumowaniu rocznym, że etap masowego kupowania roślin do ogrodu mam już za sobą i że teraz pora pomyśleć o wzbogaceniu ogrodu o inne smaczki.
Zegar jest, postument jest. Teraz doszły one.

Już nie mogę się doczekać przymierzania ich ustawień na rabatach.
Ogródek Iwony II 08:50, 22 sty 2020

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Na podjeździe robi się zielono, gdy od czasu do czasu pada...
Rośnie tam dzika trawa, trochę dosialiśmy, nie traktuję jej jak trawnika, nigdy nim nie będzie, ale i tak kosimy i nawozimy czasem ...

Zaczęły kwitnąć jeżówki. Uwielbiam ten czas

I kwitnie rudbekia. Ta omszona, która co roku zaskakuje wyborem miejsca, gdzie się pojawia...

I przestało mi przeszkadzać, że ogród ma różne kolory...żółty, niebieski, czerwony ...
Kolorowe Zapachy - jak byłam mała, dostałam na działce od cioci bukiet kolorowych kwiatów, cały dla mnie. Tak wtedy powiedziałam

Iwonko, jakie cudne ujęcia letniego ogrodu
Pięknie komponujesz rośliny, a te żółte rudbekie samosiejki przecudnie uzupełniają
kompozycję
Mam nadzieję że w tym roku będziesz częściej zaglądać na swój wątek
Ogrodowe szaleństwo ... 07:13, 22 sty 2020

Do góry
Moje pelargonie rosna jak szalone
Ogród Basi 00:23, 22 sty 2020

Do góry

Ogród Basi 00:21, 22 sty 2020

Do góry

Jeszce trochę dekoracji domowych.

Ogród Basi 00:19, 22 sty 2020

Do góry
Bluszcz dziarsko pnie się na balustradę. Jak urośnie to może optycznie obniżą się schody.

Z drugiej strony też już trochę urósł.

Ogród Basi 00:17, 22 sty 2020

Do góry

Ogród Basi 00:16, 22 sty 2020

Do góry
I obchód wokół domu.

Nowy kompostownik jest dwukomorowy.

I do każdej komory są osobne drzwiczki aby wybierać to dobro.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies