Karola wydaje mi sie że ona może nie przezimować , nie chcę Cię straszyć. Ona jest chyba podobna do Amistat, nie wiem czy to nie jest love and wisches podobna jest do niej.Mam taką samą ale oczywiście w sklepie nie była podana odmiana ale dopiero w tym roku więc nie wiem jak z zimowaniem. Ale jest piekna. Karola podziwiam Cię za całokształt
Przodem dosadzę rozchodniki i stipę, a z tyłu będzie wernonia, sadźce i werbena. Stąd na całym pasie od płotu leży włóknina.
Niesamowite jak sieweczki od Again urosły! Mam jeszcze taką werbenę na innej rabacie, dosadzę
Szałwia o której rozmawialiśmy hihi
Chyba przezimuje???
Nowe Miłki okazałe
Podzielony arcydzięgiel też ma się dobrze
Też ubiegłoroczne arcydzięgle przekwitają, liście im zaschly zupełnie, rozumiem że padną? Liczę że jakieś nasiona zawiązały, inaczej to szkoda kasy rok czekania na kwiatki a całość za chwilę trup... Hmmmm
My dajemy bezzbożową z warzywami, chociaz w skladzie widze troche gryki wiec to chyba nie do konca takie bezzbozowe. Przeczytalam duzo skladow zanim cos wybralam i pewnie za jakis czas dostanie inną, ale nie chce za duzo lombinowac zeby nie bylo problemow zoladkowych. Wydaje sie ze ta karma jej sluzy. Taki sklad:
mieso jagniece suszone 35%, proteiny jagniece 20%, żółty groszek, tluszcz z kurczaka (tego nie chcialam no ale jest), ciecierzyca, olej lniany 3%, olej z lososia 3%, gryka, suszone jablka, jagody, drozdze, algi, inulina, skorupki jajek, wyciąg z chrząstek, ziola(rozmaryn, kurkuma itd), yucca schidigera, skorupki skorupiakow, rumianek, goździki, szałwia.
Chyba nic nie pominelam - ostatnio zaczely mi sie zamazywac male literki
Jajko jadla gotowane - surowego jeszcze jej nie dawalam. To szczeniak, moj pierwszy - boje sie Dostaje tez suszoną nóżke jagnięcą lub sarnią i suszone uszy królicze. Wszystko z umiarem pije wg mnie sporo - zauwazylam, ze gdy stracila pierwse zęby i jadla tylko mokrą to piła znacznie mniej. Karme mokrą dla szczeniaka jest u nas dosyc trudno kupic - je 2 rodzaje - wszystko typu monoprotein (jagniecina lub indyk) z minimum 70 % miesa, niecale 30% rosol z tego samego typu miesa, mineraly, olej i skorupka. Wydaje mi sie, ze zadna z tych karm nie jest zła, ale jak pisalam nie mam doswiadczenia. Niestety jego brak powodujeze nie mam pewnosci czy potrafilabym dobrze zbilansowac jej dietę gotujac samodzielnie. Moze z czasem nabiore pewnosci To mała rasa.
To ponoć jest zawilec majowy, a wypuścił jakieś śmieszne kwiatki i to teraz.
Szałwia Caradonna jako jedyna po ścięciu zakwitła, ale marnie
Szczaw krwisty z mojego wysiewu.
Rozchodniki.
Ta z Madery ma już albo dopiero pąki kwiatowe.
Myślałam, że to szałwia błyszcząca ale jednak nie.
Poszukam czy mam jej zdjęcia jak kwitła, może rozpoznasz.
Nasionka też mam, to dostaniesz
Nie mam pojęcia jaka to odmiana. Pytałam o doniczkę, bo myślałam, że poznam firmę ale w tym przypadku nic mi to nie mówi. Ciekawe czy zdąży zakwitnąć. A ta z Madery kwitła w tym sezonie? Mi z nasion szałwii meksykańskiej nic nie wyszło. Pomidorki są pyszne! Wielkie dzięki!
Bardzo ładna ta niebieska szałwia. K
Jak ją kupiłam w maju na ryneczku tak cały czas non-stop kwitnie.
Nie wiem co to za odmiana.
Ekumisy mam już 7 lat.Ładne oryginalne roślinki.
Po przymrozkach cebule wykopuję i razem z dalami idą do piwniczki.
A na wiosnę do ogrodu.
Na szałwiach się nie znam.
Może ktoś wie co to za szałwia.
Ponoć jednoręczna. Kupiłam 2 sadzonki w maju na ryneczku.
Kwitnie cały czasy.Bardzo obficie.
Może ktoś rozpozna co to za odmian ?
Nie każdy musi lubić wszystkie rośliny.
Ja kiedyś traw nie lubiłam.W ogóle nie zwracałam na nie uwagi.
A teraz już mi się podobają i chce mi się rożnych i różnych miejscach .
Oh to może masz blisko szkółkę Ogrody o zielonych progach ??
Ja od nich sporo host kupowałam. I nie tylko host.Oczywiście wszystko internetowo.
Coś nasmarowałam, choć mój 7-letni syn zrobiłby pewnie to lepiej. Ja niestety nie umiem.
Strona wschodnia. Koło ma 11m średnicy. Krzyżyki to drzewa. Chcę sumaki (wiem, wiem). Przed ławką będzie ścieżka z płyt. Od zewnątrz po okręgu sesleria jesienna, potem jeżówka southern belle, potem znowu sesleria i najbliżej środka szałwia.
Wiesz, mam posadzone w podobnym towarzystwie. Brakuje perowskich, szałwii i tui danica. Szałwia caradonna dojdzie w przyszłym roku a perowskie może jeszcze dokupię, one są super Aha, turzycą u mnie to bronze form