Szokujące wiosenne widoki...pigwowce już w kwiatach no szok
Mój ciemiernik też zakwita
Piękny ten widoczek
U mnie woda zamarznięta trochę mrozik trzyma
Fakt jak na razie to zimowo nie mamy a raczej przedwiośnie.
Ale ładnie ta roslinka kwitnie.
Nawet nie wiedziałam,że ona ma takie kwiaty.
Fajnie mieć nawet w domu kwitnące roślinki.
Dziewczyny , witam Was w nowym tygodniu, ciut krótszy pracowo dla niektórych, ale nie mniej mobilizujący do wstawania. Róbcie kawę, herbatę lub cokolwiek innego pobudzającego i .... do dzieła!
Aniu, coś troszkę znowu poprószyło śniegiem,ale za oknem 0 st.Na razie większa zima się nie zapowiada.
Ciemierniki cieszą ,szkoda że taki, małe kępki dopiero.Z niecierpliwością czekam na kwitnienie następnych,tych późniejszych.
Nowych zdjęć z ogrodu nie mam,to będzie to co w domu...
W ramach eksperymentu zabrałam doniczkę z całą roślinką do przezimowania w domu(zapomniałam jak się nazywa),zawsze zabieram tylko szczepki.Ma się dobrze i nawet zakwitła Na dworze nigdy mi nie kwitła.
Hmm marzenia i plany są.
ale wole o nich myśleć po cichu, aby nie zapeszać.
Planów też jest sporo. Bo żyjemy, wchodzimy w nowy Rok, nowy sezon to i nowe planowania.
Niech się spełnią ja nam wszystkim
Ja na razie żadnych roślin nie planuję kupować. Muszę uporządkować swoje i wykończyć 2 rabaty powstałe częściowo w tym 2029 roku.
A i porządkowania terenu i przenoszenia też jest. I roślin i drewutni i garażu. Ale to spokojnie , na cały sezon rozłożone.
ale czerwony klonik w głowie i marzeniach mi siedzi już 2 sezon.
U mnie pierwszy śnieg znikł.
A drugi od 2 dni maleńki jest
magnolie obiecują kwiaty jeśli ptaki nie uszkodzą
w kościelnym ogrodzie dzisiaj taki lokator
a u nas pod domem taki gatunek "ptaków"
Lorka nasza nowa domowniczka( od niedawna) chyba gustuje w skrzydlatych, jest malutka, drobniutka gałązki pod nią wytrzymują, w sezonie rodzice mogą mieć kłopot, bo obawiam się, ze będzie łapała ptaki
Skończy się chyba dzwoneczkiem
Ścieżka w łące ma zrobiony lifting, bo już nie było widać jak chodzić
tu widać jak było wyżej
prawie po ciemku kończyliśmy, a jeszcze i tak kawałek zostało i drobne poprawki w dzień
Nasienniki clematisów w zimie cudnie wyglądają
zakwitła kolejna prymula, zaskoczyła mnie bo to z tych o duzych kwiatach, a zawsze później mi kwitły
ptaszki się karmią chętnie
Aniu możesz wysiać do jednego pojemniczka ale później i tak musisz popikować także lepiej i wygodniej wysiewać np.do szklarenki po dwa nasionka do każdego (otworku przedziałka jak to się nazywa ?)
Do tego o
Ewuś ogólnie to wszystkie byliny możemy tak wcześnie wyprowadzić
U mnie to były min przetaczniki, szałwia omszona , odętka (która właśnie teraz kwitnie) hosty -ale te to akurat dla bardzo cierpliwych wysiewałam w październiku 2018 a latem osiągnęły gigantyczne rozmiary około 3cm
tu je widać między tiarellą a brunnerą