Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:09, 30 kwi 2020

Do góry
Witajcie,
Szukam pomocy i porady przy uzupełnieniu takiej rabatki. Będziemy zmieniać płot i przy okazji chciałabym upiększyć ten fragment pod płotem. Jest tam 6 siedmioletnich żywotników a z boku koło murka młoda hortensja bukietowa Pinky Winky. Pomyślałam, że może by tak zamiast kory dać jakiś żwirek i może coś posadzić coś niższego w kontrastowym kolorze przed kulkami? Może jakieś trzemiliny np. emeral gold? jak myślicie pozdrawiam

Malwowy ogród 14:04, 30 kwi 2020

Do góry
Stare owocówki pięknie kwitną.

Intensywna zieleń trzmieliny oskrzydlonej i jakiś krzewik, nie znam nazwy.

Malwowy ogród 13:59, 30 kwi 2020

Do góry
Tulipany miały dać pokaz ale coś nędznie wyszło.

Tylko doniczkowe ładne.

Kłopoty - problemy z trawnikiem 13:58, 30 kwi 2020

Do góry
Podpowiedzcie proszę co to może być? Trawnik założony w zeszłym roku ogólnie wygląda nieźle
.

W marcu była delikatna wertykulacja, posypane Azofaską , a ok 3 tygodni temu Yara Hydrokomplex. Trawnik ładnie się zazielenił, ale dziś po koszeniu widzę, że miejscami trawa jest żółto/poamarańczowa. Jest to na tyle częste, że nie ma mowy, aby tam się coś wylało czy był to efekt działania psa. Czy może tak wyglądać spalenie nawozem po 3 tygodniach - niedokładne rozpuszczenie nawozu?

Drugie pytanie - co to za trawa - podejrzewałam jakąś dziką, ale zaczynam się zastanawiać czy to nie życica z mojej mieszanki ( Barenbrug mieszanka Elite - Exclusor)

Przerwa na kawę... 13:57, 30 kwi 2020

Do góry
Asia, dzięki!!! to miejsce na trawniku jest prawie cały czas w słońcu i tak wypala. Myślę też, że chyba nierówno nawóz sypnęłam. Dosypię, podleję (choć trochę pokropiło) i poczekam.

Janka - to miejsce na róże się nie nadaje - tylko jeden narożnik ma dostateczną ilość słońca i tam ze 3 krzaczki będą, reszta to bardziej derenie, magnolie, hortensje, trawy - takie klimaty jak ogólnie z tyłu mam.
Kusicie mnie z tym zabieraniem trawnika ale do jesieni nic nie ruszam, muszę zobaczyć jak to co mam się rozrośnie i jak będzie wyglądać. Oprócz tego ja w planach mam dużo większą grabież trawnika ale to nie na ten sezon ))
o mniej więcej taką (plan jeszcze gdzieś w bardzo dużych powijakach
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 13:53, 30 kwi 2020

Do góry
Po pierwsze prawie całą noc padał deszcz...Nie przypuszczałam jak można się cieszyć z tego powodu tym bardziej , ze w studni zepsuła nam się pompa... Po drugie zamówienia jeszcze nie złożyłam . tak, tak wiem , ze to dziwne ale ja jeszcze kombinuję ale już jestem prawie na finiszu. dziś takie ( pewnie ostatnie) przemyślenia. I pismo obrazkowe bo to najbardziej przemawia. A więc prostopadle do grabowej po prawej i lewej stronie będą rozchodniki matrona. One u mnie maja taka kolorystykę( cos z różu i zieleni). Po prawej stronie w szeregu a po lewej rozrzucone z kulkami i seslerią

Ogród bez reguł 13:52, 30 kwi 2020

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Dziewczyny, skoro mowa o zakupach w necie. Na fotce zdobycz za 35 zł z działkowiec.pl
Izunia, toż to miszczostwo świata i okolic
Chyba bym się troszkę wstydziła coś takiego ludziom słać...
A teraz sobie przelicz, ile byś zapłaciła za 1,5m drzewko
Malwowy ogród 13:52, 30 kwi 2020

Do góry
Znalazł się mój aparat. Hura, będą normalne zdjęcia ogrodu
Nowe kwiatki znalazły swoje miejsce.

Musiałam przesadzić liliowca. Po deszczu dobry czas, poszło sprawnie.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 13:48, 30 kwi 2020

Do góry
moje kaliny gigantusy

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 13:41, 30 kwi 2020

Do góry
Moja zielona strona ogródka. Jakoś tak wyszło, że z tej strony są tylko różne odcienie zieleni i trochę bieli [anabelki i teraz mikro kaliny]. Nawet dobrze mi z tym.

Ogrodowo zakręcona. 13:32, 30 kwi 2020

Do góry
Rozkręcam się Sypnęło mi się zdrowo

Musze chyba jakoś porozsadzać, ale to takie mikrusy.

Na ostatnim goździki i poziomki, jak podrosną, to będzie poziomkowe poletko, mniam
Przerwa na kawę... 13:28, 30 kwi 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Tadam... Druga skrzynia out. Ziemia przekopana. Pietrusznik okropny ale już krok do przodu w planach. Mam za dużo ziemi. Worków mi zbrakło. Nie wiem ile w tych skrzyniach było ale bardzo dużo.

[/img]

A cóz tu zamiast skrzyneczek się planuje? Czyżby kolejne róże?

inka74 napisał(a)
I rzut z góry na bok działki. Jeszcze muszę popracować nad linią kostki ale jest w miarę nieźle.

Porada potrzebna - trawnik mam w pasy, dosiewać nawóz tam gdzie brak zielonego czy tylko wody lać???

Ja bym zlekka dosypała w te jasne pasy.
A poza tym, naprawdę masz okazję na przesunięcie linii kostki... tak z parę centymetrów i już miejsce na nowe roślinki by się znalazło :
Migawki z ogródka 13:16, 30 kwi 2020

Do góry
tulucy napisał(a)
Zguba się znalazła, bodziszki wyłażą z ziemi

A to nie jarzmianka?

Śliczne zdjęcia! iryski już prawie kwitną? To fajnie, u mnie jeszcze ich pączków nie znalazłam, na razie tylko tulipany królują, no i bez lilak zaczyna.
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 13:10, 30 kwi 2020

Do góry

Bukszpan schnie.
Wzgórze chaosu 13:09, 30 kwi 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Imienniczko, zmiany bardzo na plus. I na wejściu i tujowe i "lotnisko". Bardzo jestem ciekawa jak je obsadzisz.

Te drobiazgi też mnie cieszą. Lotnisko mniej Sama jestem ciekawa jak je obsadzę, może za rok skończę
Z daleka wygląda tak niewinnie, ale musi z całą resztą wokół się zgrać. A cała reszta też nie wiem czy mi pasuje...

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 12:55, 30 kwi 2020

Do góry
Piękna glicynia z krajobrazu zapożyczonego, czasem widzę, że sąsiedzi też robią zdjęcia w ogrodzie roślinom, od razu człowiek czuje się normalniejszy

Mój ogród pod lasem 12:55, 30 kwi 2020

Do góry
No nie wytrzymalam, no muszę się pochwalić swoim kompostem Piękny, pachnący,przesiany...mniam

Ogródek warzywny na balkonie 12:50, 30 kwi 2020

Do góry

Ogródek warzywny na balkonie 12:48, 30 kwi 2020

Do góry

Kojot już jest tak stary, że tylko gryzie rozplenicę i kładzie się na zielonym dachu
Ogródek warzywny na balkonie 12:44, 30 kwi 2020

Do góry
Woda dla owadów

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies