Dorotko zapraszam, ptaki cudnie śpiewają, gwiazdy świeca i jest ciepło, niestety jutro w nocy ma być już bardzo zimno. Pogoda szaleje a ja dziś z Effka i Zuzą zrobiłyśmy trawkowe zakupy. Pogoda idealna na spacer po szkółce
Na ilość śpiewających ptaków mogłybyśmy się licytować, ja mieszkam 70m od lasu. Koło domu mam 3 potężne świerki i małpi gaj, więc ptaków u mnie bez liku. Obserwuję je z altany jak przylatują do mojej kałuży napić się. Kiedyś miałam nawet 3 figlujące wiewiórki na moich świerkach i trawniku.
Ja niestety nigdzie nie jeżdżę, ale w przyszłym tygodniu planuję jechać po surfinie do lokalnego producenta, czasem idę na spacer do mojej bratowej zobaczyć co tam u niej kwitnie. https://www.ogrodowisko.pl/watek/8113-przedziwny-ogrod?page=413
Wow Oliwka, ale nastrojowo u Ciebie na balkonie. Mam nadzieję, że u nas też nastanie taki czas, że zaczniemy wieczorami przesiadywać na ogrodzie
Dziękuję za bardzo miłe spotkanie
Doeotka nawet nie próbuję sie licytować. Musi być cudownie tak słuchac tych wszystkich ptaków i podziwiać wkoło jak wszystko rośnie. Już lecę do twojej brązowej, pozdrawiam serdecznie i zostawiam zdjęcia z zakupów
Carex Elata muszę przemyśleć jak wstawic ja w tym rogu żeby ladnie świeciła i zasłaniają kable i hakone all gold
Jarzmianka moulin rouge kupiłam ją z sentymentu ale nie za bardzo mi pasuje w rogu, bo tu powinno rosnąc coś swiecącego, może białego
I ogólne spojrzenie na całosc
Dziękuję Asiu, już niedługo mam nadzieję. Jeszcze niech ten zimny tydzień minie. Obyśmy nie musiały za chwilę chować sie przed niemiłosiernymi upałami.
Ja też się cieszę, ze sie spotkałyśmy. Tylko przez te maseczki nie wiem czy Cię rozpoznam następnym razem :0)
Musi byc cudownie faktycznie na takim wypielęgnowanym klimatycznym tarasie pewnie siedziałabym do późnej nocy.
Może solarne lampiony by Ci się sprawdziły... ja kiedyś kupiłam solarne żarówki na kablu... dwa zestawy wiszą w altance i świecą do 4 rano nawet. Może to światło nie jest takie mega jasne ale da się posiedzieć przy nim.