Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród Mirelli 21:25, 31 paź 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Karolka pogodziłam już się z myślą, że jesiennych porządków w ogrodzie nie zdążę zrobić, ale wiesz jak mnie to denerwuje, bo ja z tych co lubią ład i porządek. Patrzę na ogród i mam nerwy, że tyle do zrobienia, a nie wyrabiam. Jeszcze ta zmiana czasu, szybko ciemno, dobija mnie ta sytuacja
Pomyślałam, że spiszę na straty kupione cebule, ale dziewczyny pocieszają, że jeszcze pogoda będzie przyzwoita na sadzenie
Wianki dziergam i to mi przynosi relaks. Prosty ścieg równo Takie teraz skończyłam

Te Mirelko też są bardzo ładne. Mają ciekawy kolor
Cebulki posadź, szkoda by ich było...
Dziś poszłam na godzinkę do ogrodu. Wygoniłam samą siebie i posadziłam te cebulki, co tak długo czekały...

Ogród Mirelli 21:18, 31 paź 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Krótka sesja zdjęciowa jesienna z rana

Mirelka, co to za cudny klon? Tez takiego chcę
Masz go kolejny rok? Czy on nie przemarza? Jaki duzy rośnie?
Ogród Mirelli 07:33, 31 paź 2017

Do góry
Przypomniałaś mi o wiankach w sweterku. Może w tym roku zdarzę wydziergać.
Cebulek tez jeszcze nie wsadzilam. Ostatnio nawet weekendów nie mialam wolnych...
Ogródek Iwony II 07:29, 31 paź 2017

Do góry
Dzisiaj nad ranem był pierwszy mróz. To była chyba najtrudniejsza noc. Po wiatrach i deszczach była dziś bezchmurna, mroźna noc. O 4 nad ranem termometr pokazał -4 stopnie. Teraz jest -2.
Nie schowalam pelargonii, nie widać wprawdzie, by je ścęło, ale trzeba je już schować na zimę.

To najwyższa pora na ostatnie porządki w ogrodzie.
Wycinanie byliny na zimę?

Nie wiem, czy dziś coś zdarzę po pracy zdziałać. Jutro Wszystkich Świętych i kwiaty na cmentarz trzeba przygotować.
Jakoś na specjalne dekoracje nie mam weny. Kupiłam dwie wielkie donice z chryzantemami. I większość miejsca one zapełnią na grobie rodziców...
Ogrodowy song 22:02, 29 paź 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Trafiłąm na jesienne fotki. Pięknie u Ciebie

Dziękuję
Wszystkiego po trochu 08:47, 28 paź 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mirko, u mnie w półcieniu mam od Ciebie i jest różowa. Czy to ta sama? I na słońce ją dać? Myślałam, ze hortensje ogrodowe lubią płócien...
Ma mocny róż, ale nie wpada w tą czerwień...

Iwonko, dałam Ci dwie, jedną jasny róż a drugą ciemny. Ta jasna przebarwia się na zielono i brudny róż, ta ciemna to ta sam co u mnie jest burgundowa. W słońcu jest zjawiskowa, u mnie ma słońce od ok 13. Jak swoją przesadzisz to powinna też się tak wybarwić. A ile miała kwiatów ? Już kwitła w tym roku?
Wszystkiego po trochu 19:11, 27 paź 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)

Ewa, chcesz małą sadzonkę tej horti? Choć myślę że Ty też masz taką tylko przesadź ją w słońce to nabierze takiego kolorku

Mirko, u mnie w półcieniu mam od Ciebie i jest różowa. Czy to ta sama? I na słońce ją dać? Myślałam, ze hortensje ogrodowe lubią płócien...
Ma mocny róż, ale nie wpada w tą czerwień...
Ogród bacowej 07:14, 27 paź 2017

Do góry
Ślicznie. Cieszę się, ze kolejne miejsca zwiedzilas Ewuniu.
Ogródek Iwony II 23:30, 26 paź 2017

Do góry
szemusia napisał(a)
Ta tuja Tuffet też by się chyba na poduchy nadała... Muszę ją sobie wygooglać

Beatko, Anitka pisała, że je ma pod klonem
Anitka napisał(a)

Iwonko, ja mam u siebie te Golden Tuffet pod tym bordowym klonikiem palmowym, o którego nazwę ostatnio pytałaś i jestem z nich zadowolona Mają taki ciepły odcień żółtego, taki miodowy na końcówkach.

Chyba tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7741-moj-azyl-na-wichrowym-wzgorzu?page=66
Ogródek Iwony II 18:58, 26 paź 2017

Do góry
Bo telefon wie najlepiej, hi, hi.
Na kompa chwilowo nie mam czasu. A ten telefon, jak jakaś gwiazda. Ciagle mi słowa na swoje zmienia.
niektóre to nawet nieprzyzwoite pisze
Ogródek Iwony II 17:01, 26 paź 2017

Do góry
Ewa, dwa tygodnie temu. I bukszpan przesadzalam.
Na własne ryzyko. Też mnie ręce swedzialy. Im później tym bardziej ryzykujemy. Teraz juz nic nie będę przesadzać. Selera jeszcze z warzywniaka wykopie i cebulki zakopię. W grudniu prawdopodobnie zrobię kopczyki różom i zawilcomm, wykopię część werbeny na zimowe przechowanie...
Ogródek Iwony II 16:30, 26 paź 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Moja teraz się położyła trochę, bo podzieliłam i przesadzalam. Wiosną przywiozła ładną kępkę od Ewy. Podzieliłam na 4. Teraz każdą podzieliłam na dwie. Mam juz 8. W kolejnym sezonie niech juz nabierają masy. Latem były bardzo ładne. Tylko słońca mało, a w słońcu wiadomo, ze wszystko lepiej się prezentuje.

Teraz trawki dzieliłaś ?? tak mnie nosi w ten ładny dzień i mogłabym jeszcze też
Ogródek Iwony II 12:12, 26 paź 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Chwilowo nie mam miejsca. Ale jeśli będę planować kulki, pomyślę o nich

Iwonko, ja mam u siebie te Golden Tuffet pod tym bordowym klonikiem palmowym, o którego nazwę ostatnio pytałaś i jestem z nich zadowolona Mają taki ciepły odcień żółtego, taki miodowy na końcówkach.
Ogród bacowej 11:06, 26 paź 2017

Do góry
Ewa, proszę więcej jesiennych fotek. Hortensje w jakim masz stanie? U mnie vanilki już brązowe, limki niektóre jeszcze białe.
Edit: co ten telefon za głupoty wypisuje...
Ogródek Iwony II 11:03, 26 paź 2017

Do góry
Moja teraz się położyła trochę, bo podzieliłam i przesadzalam. Wiosną przywiozła ładną kępkę od Ewy. Podzieliłam na 4. Teraz każdą podzieliłam na dwie. Mam juz 8. W kolejnym sezonie niech juz nabierają masy. Latem były bardzo ładne. Tylko słońca mało, a w słońcu wiadomo, ze wszystko lepiej się prezentuje.
Do rozchodnikow mi bardzo pasuje
Ogródek Iwony II 11:03, 26 paź 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Angeliko, dziękuję. Twojemu ogrodowi nie dorównam, zupełnie inne te nasze ogrody. Wzdycham do twoich brzozowych rabat
Szkoda, ze nie znałam twojego ogrodu, jak robiłam pierwsze nasadzenia u mnie...

Zgadzam się, że różnią się stylem, ale to nie znaczy, że Twój gorszy - mnie zachwyca bardzo
A widzisz, a mnie brzozowa sen z powiek spędza, bo wiosną tam łyso... i plan na zmiany wiosną muszę wdrożyć
Lawendowy zawrót głowy 09:37, 26 paź 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jolu, jak posadziłaś, pokaż proszę

Iwonko stoja słupy hihi jak wrócę do domu to popstrykam
Wymarzony sielankowy ogród..... 07:49, 26 paź 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Też tak dzis pomyślalam. Hortensje już brązowe, róze nadal kwitną.

Taki rok dziwny, mokry, dużo wody... róże prawie łyse u mnie, liście potraciły, ale pąki mają i kwitną...
Migawki z ogródka 22:56, 25 paź 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Niezmordowana jesteś Mnie ochota na ogród już przeszła w tym sezonie, stara jestem, czy co...

To chyba ta pogoda...
Ciągle pada i pada... końca nie widać...

Łucjo, znowu różyczki będą? Nieczasowa jestem, to nawet nie doczytałam , jakie zamówiłaś...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies