Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 08:26, 28 paź 2017

agnieszka_m napisał(a)

Bardzo lubię do Ciebie zaglądać pocieszylam oczy z rana pięknymi widokami

A ostatnio zbyt dużo się na mnie rzeczy na raz zwaliło.
Teraz jeszcze remont ale staram się zaglądać choć na chwilkę a nie zawsze zostawię ślad po sobie

W takim razie trzymam kciuki,żeby wszystko się poukładało.
mirkaka 08:27, 28 paź 2017

Anda napisał(a)
Piekne roze i hortki Bardzo lubie te o azurowych, nieoczywistych kwiatach.

Ewa, ja też je lubię, trzymają zdecydowanie dłużej kwiaty od tych pełnych, jednak pełne mają swój niepowtarzalny urok
mirkaka 08:30, 28 paź 2017

Rumianka napisał(a)
Jakie energetyczne kolorki na tych zdjęciach, aż żyć się chce...

Dla mnie jesień choćby była nie wiem jak kolorowa to pora zamierania i początek cięzkiego czasu który muszę przetrwać by doczekać wiosny. Zyć się chce dopiero wiosną
mirkaka 08:42, 28 paź 2017

m_gocha napisał(a)
Mirka u Ciebie jak zwykle cudnie. Zachwycają widoki o każdej porze roku
I o każdej porze roku to jakby inny ogród . Z tego co pamiętam nie masz dużego ogrodu a wydaje się, że można wędrować i wędrować...

Czy ta hortensja ogrodowa przebarwiająca się na ciemny czerwień zimuje bez problemu u Ciebie w gruncie? Okrywasz ją czymś? Pytam bo mam podobną (podobnie się przebarwia z różowej, na zielono a potem taki piękny burgund) i do tej pory trzymam ją w donicy i na zimę przenoszę do nieogrzewanego budynku gospodarczego.
Próbowałaś zasuszać jej kwiaty?

PS.
i tak jeszcze nieśmiało dopytam czy robiłaś mi sadzonki You&Me?

Tak Gosiu, rośnie w gruncie, nie przemarzła jak do tej pory, a mam ją już kilkanaście lat. Kwiatów nie próbowałam zasuszać, jakoś szkoda mi je ścinać.
Tak, zrobiłam dwie sadzonki You&Me, wiosną okaże się czy się ukorzeniły, ale raczej tak bo rosną i nie więdną I przypominaj się wiosną bo ja już nie pamiętałam dla kogo je zrobiłam.
mirkaka 08:47, 28 paź 2017

Iwk4 napisał(a)

Mirko, u mnie w półcieniu mam od Ciebie i jest różowa. Czy to ta sama? I na słońce ją dać? Myślałam, ze hortensje ogrodowe lubią płócien...
Ma mocny róż, ale nie wpada w tą czerwień...

Iwonko, dałam Ci dwie, jedną jasny róż a drugą ciemny. Ta jasna przebarwia się na zielono i brudny róż, ta ciemna to ta sam co u mnie jest burgundowa. W słońcu jest zjawiskowa, u mnie ma słońce od ok 13. Jak swoją przesadzisz to powinna też się tak wybarwić. A ile miała kwiatów ? Już kwitła w tym roku?
katel 18:13, 29 paź 2017

Mirko u Ciebie pięknie o każdej porze roku a hortensja jak się pięknie z tą sosną komponuje, strasznie też mi się podoba ta ścieżka zasypana liśćmi - cudnie
Dorota123 21:52, 29 paź 2017

mirkaka napisał(a)

a widziałaś je wiosną ? Czytałam u Ciebie że marzysz o Pontyjskiej. Mam ją jeśli znajdę jakąś ukorzenioną gałązkę mogę Ci dać, tylko nie wiem dlaczego akurat o niej ?
Jest tyle piękniejszych wielkokwiatowych, i też pachnących Być może ona pachnie najbardziej, więc pewno za ten zapach ją sobie upodobałaś

tutaj maj

W jaki sposób ukorzeniasz azalie?
m_gocha 23:01, 29 paź 2017

mirkaka napisał(a)

Tak Gosiu, rośnie w gruncie, nie przemarzła jak do tej pory, a mam ją już kilkanaście lat. Kwiatów nie próbowałam zasuszać, jakoś szkoda mi je ścinać.
Tak, zrobiłam dwie sadzonki You&Me, wiosną okaże się czy się ukorzeniły, ale raczej tak bo rosną i nie więdną I przypominaj się wiosną bo ja już nie pamiętałam dla kogo je zrobiłam.

Zatem będę się nieśmiało przypominała na wiosnę
Ty Mireczko pytałaś mnie o nasiona jeżówki Green Jevel. Niestety po przekwitnięciu główki zrobiły się czarne i pokryły się pleśnią - wydaje mi się, że w ogóle nie zawiązały nasion. Fakt, że kupiłam je dopiero w tym roku ale będę o Tobie pamiętać w przyszłym roku (gdyby pojawiły się nasionka)

Ewa777 10:51, 30 paź 2017

mirkaka napisał(a)
Jesień w ogrodzie, po lewej stronie kawałek nowych nasadzeń

azalie drugi raz mają swój pokaz

Cudne masz te jesienne widoki I spacer taką ścieżką z liśćmi to sama przyjemność Azalie nabierają niesamowitych kolorów

Wrzuciłam u siebie zdjęcia ambrowców
mirkaka 08:36, 31 paź 2017

katel napisał(a)
Mirko u Ciebie pięknie o każdej porze roku a hortensja jak się pięknie z tą sosną komponuje, strasznie też mi się podoba ta ścieżka zasypana liśćmi - cudnie

Kasiu, dziękuję za miłe słowa
Sosnę od kilku lat próbuję ciąć ale mi nie wychodzi jakiś bonzaj Ciągle rozczochrana.