Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

szemusia 22:09, 26 paź 2017

Ta tuja Tuffet też by się chyba na poduchy nadała... Muszę ją sobie wygooglać
frezja 22:11, 26 paź 2017

szemusia napisał(a)

Bo to są poduchy
Iwk4 23:30, 26 paź 2017

szemusia napisał(a)

Beatko, Anitka pisała, że je ma pod klonem
Anitka napisał(a)

Iwonko, ja mam u siebie te Golden Tuffet pod tym bordowym klonikiem palmowym, o którego nazwę ostatnio pytałaś i jestem z nich zadowolona Mają taki ciepły odcień żółtego, taki miodowy na końcówkach.

Chyba tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7741-moj-azyl-na-wichrowym-wzgorzu?page=66
Kokesz 23:44, 26 paź 2017

Margo napisał(a)

Żal tylko, że hortki tak szybko zmarnialy. U mnie Vanilki w tym roku nawet się porządnie nie wybarwily na bordowy, a już brązowiały. Za dużo deszczu stanowczo.

U mnie tak samo
Mam aż jedną Vanilkę, a chciałam dokupić i zrobić z nich szpaler i teraz się chyba przestawię na Limki bo one jeszcze całkiem ładnie wyglądają...
Sama nie wiem...ten róż tak ładnie u innych wyglądał a u mnie jakoś kiepsko
Piękny ogród Iwonko ja jakoś nie mam pomysłu na swój, podoba mi się tyle innych ogrodów, podglądam, myślę i nie umiem tego przenieść do siebie...
Iwk4 07:29, 31 paź 2017

Dzisiaj nad ranem był pierwszy mróz. To była chyba najtrudniejsza noc. Po wiatrach i deszczach była dziś bezchmurna, mroźna noc. O 4 nad ranem termometr pokazał -4 stopnie. Teraz jest -2.
Nie schowalam pelargonii, nie widać wprawdzie, by je ścęło, ale trzeba je już schować na zimę.

To najwyższa pora na ostatnie porządki w ogrodzie.
Wycinanie byliny na zimę?

Nie wiem, czy dziś coś zdarzę po pracy zdziałać. Jutro Wszystkich Świętych i kwiaty na cmentarz trzeba przygotować.
Jakoś na specjalne dekoracje nie mam weny. Kupiłam dwie wielkie donice z chryzantemami. I większość miejsca one zapełnią na grobie rodziców...
Anusia 08:27, 31 paź 2017

Iwonka ja nie wycinam wszystkiego, usuwam to co brzydkie Dzisiaj wyszło słonko i powiem szczerze nie wiem za co się zabrać. Wichura porozsypywała trawy. Przydałoby się ostatni raz skosić tylko strasznie mokro.
Luki 19:52, 31 paź 2017

Ja również nie wycinam wszystkiego, na pewno ścinam jeżówki te odmianowe do połowy, i takie byliny, które sflaczały i się położyły
MirellaB 20:57, 31 paź 2017

Iwonko ja podobnie jak Ania ścinam to co brzydkie i mnie denerwuje. Ścięłam szałwię
MirellaB 20:57, 31 paź 2017

Odbierz wiadomości
Iwk4 21:38, 31 paź 2017

W takim razie na początku listopada też trochę uporządkuję rabaty. Kocimiętkę chyba zostawię, bo bardzo ładna jest jeszcze...

Dziś przyszłam szybciej do domu z pracy i wygoniłam siebie do ogrodu. Wreszcie posadziłam cebulki. Zadowolona jestem z siebie, jak nigdy. Bo tak bardzo mi się nie chciało, że moje drugie ja musiało wygonić na to zimno moje pierwsze Ja
Na szczęście obiad jakiś został mi z wczoraj, a młody po szkole dostał spagetti z sosem słodko-kwaśnym Niestety kończą się zapasy sosu wg ogrodowiskowego przepisu