Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Od nowa ... na przekór wszystkim 14:40, 12 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Brzozy raczej szybko rosną ... na takiej działce zawsze znajdzie sie miejsce żeby je powtórzyć
to dobrze tylko jak patrzę na moją jedną kupioną w ubiegłym roku ( tak w ogóle to jeszcze w doniczce stoi) to do góry poszła z metr pewnie, ale w szerokość mało, no i pieniek jak był chudy tak jest dodatkowo cały przyrost został złamany i teraz próbuję boczną gałązkę na przewodnika wyprowadzić

tak rozplanowałam te brzozy ( białe kółka), te dwie na środku przy placyku byłyby tylko do dosadzenia w późniejszym czasie

nie wiem czy to nie za dużo ich, prawa strona to południe, cień na warzywnik będzie chyba, a może i nie, na szerokości ok 10 metrów trzy sztuki to chyba tak bardziej ażurowo wyjdzie. Gęściej w obrębie placyku będzie.

Hirutkowy raj:)) 14:30, 12 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

No jak posiedzi jak już przesadza

No masz racje Reniu...już ją ręce, sorry - jedna - ta zdrowa ręka świerzbi...

Hirutkowy raj:)) 14:24, 12 paź 2017

Do góry
Margarete napisał(a)

Chwasty to pikuś. U mnie po tych deszczach też szaleją i nie mam kiedy się za nie wziąć.
Szkoda że cię dopadło katarzysko. Zdrówka życzę i odpoczynku w ogrodzie. Najbliższy weekend ma być słoneczny i ciepły to chociaż robić nic nie będziesz mogła ale na tarasie sobie posiedzisz, czego byś pewnie nie miała okazji zrobić w innych okolicznościach. znając ciebie pracusiu
Buziaki!

No jak posiedzi jak już przesadza
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:23, 12 paź 2017

Do góry
iwka napisał(a)
Tu stoję jakieś 15-18 metrów od domu, placyk byłby mniej więcej tam gdzie przyczepka i w lewo.
Malin już nie ma, od początku świerków do końca posadzone cisy.

edit. słabo przyczepkę widać

Ależ areał!!! Jest potencjał!!!
Po prawo zawsze możesz w przyszłości zrobić przerywniki w trawniku trawiaste są takim pewnikiem, który doda lekkości ogrodowi

Nawet tutaj po prawo możesz w przyszlości powtórzyć brzozy
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:19, 12 paź 2017

Do góry
iwka napisał(a)

Renia, tarasu jeszcze nie ma, będzie się robił wiosną, zaraz poszukam zdjęcie w telefonie, jakieś chyba mam.

Wokół placyku planuję właśnie brzozy, tylko chyba wypadałoby je gdzieś powtórzyć, mam z nimi dylemat bo na większe ładne mnie nie stać a tańsze to maluchy. Tak w ogóle to brzozy szybko rosną ?

Brzozy raczej szybko rosną ... na takiej działce zawsze znajdzie sie miejsce żeby je powtórzyć
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:26, 12 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Podobnie jak Ania uważam, że wersja nr 1 jest najlepsza ... bo placyk widać z tarasu ... (można jeszcze opcjonalnie przysunąc go do przodu a z tyłu drzewa brzozy?) ale jednocześnie nie pozwala na zrobienie go już ... masz dylemat

A może zrobiłabyś takie zdjęcie z tarasu w kierunku placyku ... bo nie potrafię sobie wyobrazić tej odległości

Jak zrealizujesz ten plan będzie cuuuudnie!!!

Renia, tarasu jeszcze nie ma, będzie się robił wiosną, zaraz poszukam zdjęcie w telefonie, jakieś chyba mam.

Wokół placyku planuję właśnie brzozy, tylko chyba wypadałoby je gdzieś powtórzyć, mam z nimi dylemat bo na większe ładne mnie nie stać a tańsze to maluchy. Tak w ogóle to brzozy szybko rosną ?
Typografia ogrodu 10:55, 12 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Myślę, że Twoje straciły wcześniej bo świeżo sadzone moje jeszcze mają liście

PS A tak swoją drogą pokazałabyś swoje bo mam plan posadzić dwie blisko siebie na jednej rabacie i ciekawa jestem jak to u Ciebie wygląda

ale teraz bez liści to ich prawie nie widać
No i u mnie one są w odległości ok 4 m
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:26, 12 paź 2017

Do góry
Aga masz katalogowy ogród!!!
Dziwię sie, ze nikt nie wpadł jeszcze na pomysł wykorzystania Twoich zdjęć do celów komercyjnych
Typografia ogrodu 10:22, 12 paź 2017

Do góry
Magda70 napisał(a)

hmm... szybko gubią.
Myślalam, że moje zgubiły wcześniej bo były dopiero sadzone.
Czyli taki ich urok.

Myślę, że Twoje straciły wcześniej bo świeżo sadzone moje jeszcze mają liście

PS A tak swoją drogą pokazałabyś swoje bo mam plan posadzić dwie blisko siebie na jednej rabacie i ciekawa jestem jak to u Ciebie wygląda
Droga do spełnienia 10:13, 12 paź 2017

Do góry
Ach te zawilce
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:11, 12 paź 2017

Do góry
Podobnie jak Ania uważam, że wersja nr 1 jest najlepsza ... bo placyk widać z tarasu ... (można jeszcze opcjonalnie przysunąc go do przodu a z tyłu drzewa brzozy?) ale jednocześnie nie pozwala na zrobienie go już ... masz dylemat

A może zrobiłabyś takie zdjęcie z tarasu w kierunku placyku ... bo nie potrafię sobie wyobrazić tej odległości

Jak zrealizujesz ten plan będzie cuuuudnie!!!
Z Pszenicznej ... 09:01, 12 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Zdawało mi się czy co, że miałaś miscanty przy kulkach pod domem?

Renia miałam trzcinniki, ale pisałam wiosną, że kot z psiurą zrobiły sobie na nich nowalijkową wyżerkę i wyglądały jak wyleniała szczotka.
Przesadziłam, by co roku zwierzyńca nie kusić świeżymi źdźbłami
Teraz rosną tam trzmieliny tego nie obgryzą
Z Pszenicznej ... 08:58, 12 paź 2017

Do góry
AgataP napisał(a)

Kaśka no wiem, że pikny, mam pod oknem kawałek miejsca do zagospodarowania i nie wiem czy trawom nie oddam we władanie Powiewał by za krzakami po prawej stronie...

Zdawało mi się czy co, że miałaś miscanty przy kulkach pod domem?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:27, 11 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Reniu też ciekawa jestem gdzie ta donica na froncie przy lewej rabacie

Co do tulipanów to ja na froncie w danikach w żwirku dałam queny, za nimi gdzie rosną żurawki w korze skusiłam się na łan Bleu Aimable - wg fot z netu piękne jasnofioletowe - 100szt czeka na posadzenie także z wejścia będa się z quenami przenikać zobaczymy na wiosnę co z tego wyjdzie

O donicy wyjaśniłam wyżej Oli ... ciągle się robi

Setka tulipanów!!! wow to będzie mega efekt
Ja posadzilam dzisiaj jedynie 31szt queenów, 12 czosnków Purple Sensation i 12szt Mystic van Eijk ... frontowa obsadzona bez Krzysztofów jednak
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:18, 11 paź 2017

Do góry
malgol napisał(a)

Masz rację No trudno, unikam focenia miejsc , z których jestem niezadowolona. Poprawie się

No ja myślę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:17, 11 paź 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
Gdzie donice planujesz ?
Graby super, rabata po przeróbce też

Olu to kulkowisko przy tujach po lewo planuję podwyższyć dając donicę.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:14, 11 paź 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
zmienilas lokalizacje tej rabaty? Oglądałam jedynie obrazki i teraz do mnie dotarło. Uwazam ze bardzo dobrze zrobiłaś.

Po poprawce dużo lepiej patrzy mi się z tarasu i z wgłębnika ta rabata tez dobrze wygląda
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:11, 11 paź 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Raczej tak- tu jeszcze mam inne foty

Ha! A ja właśnie sobie uświadomiłam, ze ja to w sumie nie flaming flag Ci chciałam polecic do queen, a Claudię! I to ją przesadzałam kwitnącą

U mnie Claudia z Queenami średnio się zgrywa ale dzięki
Ogródek Iwony II 19:42, 11 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

A mi pasuje ten trzcinnik krótkowłosy z rozplenicą tylko miscanty się gryzą z tym zestawieniem jak dla mnie i tam gdzie jest jedna rozplenica można by zrobić całe poletko (zamiast lawendy) a zamiast chorujących bukszpanów może powtórzyć żurawkę?

Reniu, bardzo dobry pomysł masz. Faktycznie, by tak pasowało. Pomyślę o tym.
Jeszcze wrócę do tej rabaty zimą, wtedy rozrysuję nasadzenia i poproszę o pomoc. Jedno jest pewne: albo miskanty albo trzcinnik
Pomysł na rozplenice fajny
Ta lawenda najładniejsza jest. Ale jak padnie, kolejnej nie kupię chyba. Jakoś mi nie pasuje do mojego ogrodu. Zbyt dużo cienia tu przez budynki, żywopłoty, a ogród mały ...
edit: znalazłam trzcinnika z wysokim rozchodnikiem. Fajnie wygląda
Inspiracja
Jaki rozchodnik by pasował? Może by dać przed trzcinnik, a przed na brzegu żurawki?
Rozplenice na żwirek razem...
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:46, 11 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Czyli całą tą szer 4m potrzebujesz na przejazd?
na razie tak, musi być przejazd przez całą działkę. Z przodu mam durną studnię i większym autem nie da rady przejechać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies