Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Magleska 09:57, 12 paź 2017

Niestety pomimo ,ze plan wyraźny ,to ja nie umiem nic doradzić tak - dlatego też się nie odzywam ..... kibicuję zmianom i będę podglądać nadal
Kawa 10:04, 12 paź 2017

Iwonka boszzzz planowanie ekstra
ale wiesz że ja w takich sprawach ciemnota..nije pmogiem
ren133 10:11, 12 paź 2017

Podobnie jak Ania uważam, że wersja nr 1 jest najlepsza ... bo placyk widać z tarasu ... (można jeszcze opcjonalnie przysunąc go do przodu a z tyłu drzewa brzozy?) ale jednocześnie nie pozwala na zrobienie go już ... masz dylemat

A może zrobiłabyś takie zdjęcie z tarasu w kierunku placyku ... bo nie potrafię sobie wyobrazić tej odległości

Jak zrealizujesz ten plan będzie cuuuudnie!!!
iwka 11:23, 12 paź 2017

Magda, Kamila ja też się nie znam planuję i widzicie co z tego wychodzi, takich rysunków to ja mam mnóstwo, tylko co w praniu wyjdzie, się okaże
Chociaż raz bym chciała posadzić coś zgodnie z planem Tylko ja nie jestem taka drobiazgowa, podziwiam wszystkich co patrzą na rabatę i widzą że coś nie gra, ja tam patrzę i nic nie widzę nie umiem komponować i dobierać roślin więc będę bazować na sprawdzonych zestawach i wiem, zaraz będą głosy że to nudy, że już było, ale znajac moje zapędy wiem że napcham znowu swoich dodatków i będzie misz masz, więc będzie coś innego .
Wytyczę chyba sobie jeszcze teraz orientacyjne rabaty i przez zimę zobaczę co i jak, chociaż nie bardzo się da tak dokładnie bo jeszcze wielka kupa kamieni na środku leży, mirabelki do wykarczowania, część porzeczek, ech ile jeszcze pracy mam ...
Mirka 11:25, 12 paź 2017

Iwonka powiem ci że twój projekt wypisz wymaluj na moją działkę pasuje hehe .I co ty na to?
iwka 11:26, 12 paź 2017

ren133 napisał(a)
Podobnie jak Ania uważam, że wersja nr 1 jest najlepsza ... bo placyk widać z tarasu ... (można jeszcze opcjonalnie przysunąc go do przodu a z tyłu drzewa brzozy?) ale jednocześnie nie pozwala na zrobienie go już ... masz dylemat

A może zrobiłabyś takie zdjęcie z tarasu w kierunku placyku ... bo nie potrafię sobie wyobrazić tej odległości

Jak zrealizujesz ten plan będzie cuuuudnie!!!

Renia, tarasu jeszcze nie ma, będzie się robił wiosną, zaraz poszukam zdjęcie w telefonie, jakieś chyba mam.

Wokół placyku planuję właśnie brzozy, tylko chyba wypadałoby je gdzieś powtórzyć, mam z nimi dylemat bo na większe ładne mnie nie stać a tańsze to maluchy. Tak w ogóle to brzozy szybko rosną ?
iwka 11:32, 12 paź 2017

Mirka napisał(a)
Iwonka powiem ci że twój projekt wypisz wymaluj na moją działkę pasuje hehe .I co ty na to?
haha proszę cię bardzo, nieopatentowany też masz tak że wszystko na jedną stronę działku upychasz ? walczę z tym bardzo, dopiero jak Renia mnie oświeciła zauważyłam że fajnie wygląda po drugiej stronie ten placyk. Jak mnie poniesie to z przodu wykarczuję te stare tuje o których już kiedyś była debata, tylko nie wiem co ze studnią, może ją obniżyć i jakąś masywną przykrywę założyć i poszerzę wjazd z przodu. Wtedy można sadzić i kopać na tyłach
AngelikaX 11:33, 12 paź 2017

Podglądam plany pięknie wyszło z tą wyprostowaną ścieżką... mnie również najbardziej podoba się wersja 1 - poziomo ustawiony placyk dodaje wizualnie szerokości działce (wersja 2 niby podobna ale pionowy układ placyku jakby zwęża teren jeszcze bardziej )
Mirka 11:42, 12 paź 2017

Iwonka ja już mam miejsce na placyk zaplanowany właśnie po drugiej stronie działki.Rosną tam już brzozy tylko zwykłe .U mnie jest wąska działka 17 m a długa na 100 m.Zaraz za placykiem jak u ciebie mam warzywnik.
iwka 12:05, 12 paź 2017

Tu stoję jakieś 15-18 metrów od domu, placyk byłby mniej więcej tam gdzie przyczepka i w lewo.
Malin już nie ma, od początku świerków do końca posadzone cisy.

edit. słabo przyczepkę widać