Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 21:11, 11 paź 2017

Kasia_CS napisał(a)

Raczej tak- tu jeszcze mam inne foty

Ha! A ja właśnie sobie uświadomiłam, ze ja to w sumie nie flaming flag Ci chciałam polecic do queen, a Claudię! I to ją przesadzałam kwitnącą

U mnie Claudia z Queenami średnio się zgrywa ale dzięki
ren133 21:14, 11 paź 2017

nawigatorka napisał(a)
zmienilas lokalizacje tej rabaty? Oglądałam jedynie obrazki i teraz do mnie dotarło. Uwazam ze bardzo dobrze zrobiłaś.

Po poprawce dużo lepiej patrzy mi się z tarasu i z wgłębnika ta rabata tez dobrze wygląda
ren133 21:17, 11 paź 2017

leon60 napisał(a)
Gdzie donice planujesz ?
Graby super, rabata po przeróbce też

Olu to kulkowisko przy tujach po lewo planuję podwyższyć dając donicę.
ren133 21:18, 11 paź 2017

malgol napisał(a)

Masz rację No trudno, unikam focenia miejsc , z których jestem niezadowolona. Poprawie się

No ja myślę
ren133 21:27, 11 paź 2017

AngelikaX napisał(a)
Reniu też ciekawa jestem gdzie ta donica na froncie przy lewej rabacie

Co do tulipanów to ja na froncie w danikach w żwirku dałam queny, za nimi gdzie rosną żurawki w korze skusiłam się na łan Bleu Aimable - wg fot z netu piękne jasnofioletowe - 100szt czeka na posadzenie także z wejścia będa się z quenami przenikać zobaczymy na wiosnę co z tego wyjdzie

O donicy wyjaśniłam wyżej Oli ... ciągle się robi

Setka tulipanów!!! wow to będzie mega efekt
Ja posadzilam dzisiaj jedynie 31szt queenów, 12 czosnków Purple Sensation i 12szt Mystic van Eijk ... frontowa obsadzona bez Krzysztofów jednak
Margarete 15:50, 12 paź 2017

Ale będzie cudnie wiosną
Ja tez zaczęłam już dosadzać cebule choć w tym roku jakichś znaczących ilości nie kupowałam. Miałam nie kupowac w ogóle żadnych ale...wiesz jak to bywa...promocje i obniżki mnie jednak skusiły.
Kupiłam trochę czosnków jako uzupełnienie już rosnących, trochę główkowatych bo je lubię i kwitną później kiedy już innych cebulowych nie ma, Van Ejki - bo one tak jak Sebek pisał powtarzają i co najmniej 2 lata z rzędu kwitną, kupiłam kilka nowości - które mnie urzekły na fotach - okaże sie na wiosne jak będa sie prezentować i powtórzyłam zakup Violet Bird które już miałam kiedyś i bardzo fajnie komponowały sie z moimi kulami bukszpanowymi na jasno szarym żwirku - zgapiłam je od Gabisi z Ogrodu o mocnych nerwach - sa śliczne
anna_t 16:08, 12 paź 2017

ren133 napisał(a)

Chociaż po lewo bedą zmiany - dojdzie donica dzięki czemu wyprostuję rabatę

Renia wiesz że dla mnie kule mogłyby nie istnieć ale powiem ci ze te twoje po lewej to majstrsztyk! razem z tymi na różance u Gabisi to według mnie number one na forum!
ren133 17:30, 12 paź 2017

Wiecie co wydawało mi się, że wkleiłam zdjęcia grabowej z dosadzonymi już grabami ale cofnęłam się i ich nie widzę ... nie wiem jak to się stało
A zależy mi bardzo na Waszej opinii
Przy tych trzech grabach, przed którymi są kulki buksowe chciałam posadzić bergenię i ... teraz zastanawiam się czy zostawić te kulki czy jednak przesadzić i dać jednolite poletko bergeniowe o wymiarze 3mx3m lub opcjonalnie jesli wyrównam ten uskok w kostce widoczny zwłaszcza na drugim zdjęciu 3mx2m?
Mam nadzieję, że w przyszlości graby połączą się (są posadzone w odległości 1,5m) i zasłonią śmietnik.

ren133 17:34, 12 paź 2017

Margarete napisał(a)
Ale będzie cudnie wiosną
Ja tez zaczęłam już dosadzać cebule choć w tym roku jakichś znaczących ilości nie kupowałam. Miałam nie kupowac w ogóle żadnych ale...wiesz jak to bywa...promocje i obniżki mnie jednak skusiły.
Kupiłam trochę czosnków jako uzupełnienie już rosnących, trochę główkowatych bo je lubię i kwitną później kiedy już innych cebulowych nie ma, Van Ejki - bo one tak jak Sebek pisał powtarzają i co najmniej 2 lata z rzędu kwitną, kupiłam kilka nowości - które mnie urzekły na fotach - okaże sie na wiosne jak będa sie prezentować i powtórzyłam zakup Violet Bird które już miałam kiedyś i bardzo fajnie komponowały sie z moimi kulami bukszpanowymi na jasno szarym żwirku - zgapiłam je od Gabisi z Ogrodu o mocnych nerwach - sa śliczne

Małgosiu
Nie zainwestowałam w tym roku za bardzo w cebulowe ... jedynie dokupiłam exoticów, których i tak nie mogę cały czas posadzić bo nie wiem jak zmieni się rabata przy hortensjach i 60szt Krzysztofów, ktore ulokuję w grabach na froncie (jak posadzę bergenię)
Musze sobie wygooglować te Violet Bird.

PS A chcesz jeszcze teraz hakone? może podrzuci Ci mój przedstawiciel w przyszłym tygodniu bo będzie w okolicy?
ren133 17:36, 12 paź 2017

anna_t napisał(a)

Renia wiesz że dla mnie kule mogłyby nie istnieć ale powiem ci ze te twoje po lewej to majstrsztyk! razem z tymi na różance u Gabisi to według mnie number one na forum!

Miód na moje serce tym bardziej, że cała moja przygoda z ogrodem od tych kul właśnie się zaczęła jak zobaczyłam Danusi kulkowisko przepadłam

Dzięki

Co myslisz o poletku bergeniowym?