Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szklarnia"

Ogród wśród pól i wiatrów 14:02, 29 sty 2017

Do góry
frezja napisał(a)
Odnośnie szklarni to mój sąsiad biegał za podobną...taką z rurkami i mniej stabilną.Teraz widzę, że przykopuje dolne elementy porządnie ziemią. Najlepsze miejsce osłonięte od wiatru.
Myślę, że producent rozwieje obawy a Ty jednak nie zrazisz się opiniami i pochwalisz się plonami Wybrana prze Ciebie wygląda na bardzo stabilną.

Wiesz, u nas ciężko o miejsce osłonięte od wiatru, wręcz liczę na to, że to właśnie szklarnia nieco go wytłumi Myślę, że trzeba będzie zrobić tak jak Asia pisze - stabilny mini-fundamencik, podwyższenie, od razu silikon do szyb i zobaczymy

Ogród wśród pól i wiatrów 13:41, 29 sty 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
hej Jolus fajna szklarnia widzę że plany ogrodowe są.
na kawę przyjadę jak mróz i śnieg odpuszczą: )

Kami, dziś jest pięknie!! Jakbyś miała ochotę to nawet zaraz możesz do nas przyjeżdżać Jeden stopień na plusie, piękne słońce, czyste niebo, śnieg leży, nie ma wiatru. No i .....ferie się zaczynają

Ogród wśród pól i wiatrów 08:43, 29 sty 2017

Do góry
hej Jolus
fajna szklarnia widzę że plany ogrodowe są.
na kawę przyjadę jak mróz i śnieg odpuszczą: )
Ogród wśród pól i wiatrów 20:52, 28 sty 2017

Do góry
jolka napisał(a)
Właśnie a'propo ruchów wspomnianych - takie pytanie ...
myślicie, że taka szklarnia fajna będzie??
http://allegro.pl/szklarnia-poliweglan-7-75-m2-250x310-hit-i5736803406.html#thumb/5
tak przypuszczałam, że u Ciebie plany, plany...
Szklarenka super! Pewnie na pomidory i paprykę?
Ogród wśród pól i wiatrów 17:17, 28 sty 2017

Do góry
Właśnie a'propo ruchów wspomnianych - takie pytanie ...
myślicie, że taka szklarnia fajna będzie??
http://allegro.pl/szklarnia-poliweglan-7-75-m2-250x310-hit-i5736803406.html#thumb/5
Ogród wśród pól i wiatrów 17:14, 28 sty 2017

Do góry
nicol21 napisał(a)
Nadrobiłam zdjęcia aż od listopada - bardzo ładnie się prezentuje ogród w śniegu, no i te widok!! super. Mrozów współczuję, bo jednak tak duże mogą narobić sporo szkód. Planujesz pomału ruchy wiosenne w ogrodzie? Już wszystko skonczone czy może coś więcej będziesz robić?

Ewelina, jak coś wymarznie to będę miała okazję nowe rośliny do ogrodu wprowadzić Nie stresuję się za bardzo Ruchy w ogrodzie owszem planuję: wykończenie skarpy, placyk żwirowy, szklarnia. Oto priorytety No i zadbać o to co jest. W ub roku słabo mi szło opanowanie całego ogrodu. Zobaczymy jak teraz będzie

Działeczka Asi :) 13:52, 25 sty 2017

Do góry
Dzisiaj dokupiłam jeszcze troszkę nasionek kwiatów... bratki, cynie
Już mnie łapki świerzbią do roboty I strasznie jestem ciekawa moich tulipanków, czosnków, bratków... niech już jest wiosna
W tym sezonie czeka nas jeszcze dużo pracy. Mąż ma zamiar zrobić podbudówkę pod szklarnią, bo jest trochę niska (szklarnia). Dla mnie dobra, dla niego niekoniecznie
Będziemy budować nowy kompostownik i może ogrodzenie z jednej strony działki, bo jest okropne. A jeszcze takie odsłonięte i mnie denerwuje ten płot, który jest w tej chwili taki łatany z siatki, sztachety drewniane. Po prostu jest stary jak świat
Ale z ogrodzeniem, nie wiem jeszcze, jak mój mąż się zapatruje na to
Czeka nas dużo pracy, ale już się nie mogę doczekać Boleję nad tym, ze pracuję do 18, bo zostaje mi bardzo mało czasu na działkę. A mogłabym siedzieć na niej od rana do wieczora Nie byłoby ani jednego chwaścika
No, ale cóż... realia są inne I trzeba się dostosować
Oby do wiosny

Beskidzkie marzenie 21:33, 21 sty 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Monika na wakacjach jesteś?

Tak Mirelko jestem, a właściwie byłam
Teraz odliczam czas do wiosny.
Szperam w internecie bo marzy mi sie szklarnia, a pojęcia o zakładaniu niestety nie mam
Pozdrawiam
Szklarnia w ogrodzie 18:35, 16 sty 2017

Do góry
Pisałam w opisie o fundamencie.. szklarnia ma dołączoną podstawę, a ponieważ chciałam, żeby była mobilna- w czterech jej rogach są odlane z betonu i zatopionym złomem -idealnie wpasowane do tej podstawy kostki -bardzo ciężkie. Nie straszne jej wiatry. A kostki są małe i nie zabierają miejsca w środku.
Trudno Ci będzie dobrać szklarnie do już istniejącego fundamentu.. chyba.
My kupiliśmy swoją w markecie budowlano-majster. Ale nie wiem czy jeszcze je mają. Widziałam też je w internecie. Zaraz napiszę na priv.
Pozdrawiam
Ogród w budowie - nieustającej 20:04, 14 sty 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)
Chodaki mi się podobają, obuwie zdrowotne. A tak w ogóle to lubię chodaki.

Agania napisał(a)

Pamiętam jak eM mi takie przywiözł, a ja je wyrzuciła, w tym czasie jeszcze nie mieliśmy perspektyw na budowę domu i ogród...wspomnienia wróciły

Zauważyłam, że jeden nie do pary

Milka napisał(a)
Piękny ogrod pokazalas, tak od niego tchnie spokojem. Zachwyciła mnie też szklarnia i warzywnik, uporządkowane, jak na obrazku. Te chodaki na pewno zdrowsze, niz te gumowe, co kupujemy.
Gabi, powodzenia w 2017, co do spokoju i bycia w ogrodzie, mam też tak samo

Dzięki, holenderskie ogródki właśnie takie są - uporządkowane, pod linijkę. Jakoś nie wydają mi się te całe drewniane chodaki wygodne, kiedyś chodziłyśmy w podobnych, ale jednak górę miały skórzaną, pamięta ktoś?

Jak jeszcze pzy klimatach Holandii jesteśmy, to zobaczcie jaki fajny pomysł, żeby metalową balustradę od ulicy obsadzić pnącą różą New Dawn. Na żywo - sto razy lepiej niż na zdjęciu.

Szklarnia w ogrodzie 18:09, 13 sty 2017

Do góry
Agcia, właśnie o takie konkretne szklarniowe informacje mi chodzi. Masz piękny ogród no i ta SZKLARNIA, wprost doskonała.Pokryta jest poliwęglanem ale litym (nie komórkowym) jak zrozumiałam. U nas są b. silne wiatry i szukam stabilnej konstrukcji przytwierdzonej do fundamentu, który pozostanie po rozbiórce niefortunnej "szklarni" zakupionej w ub. roku.
Mam jeszcze trochę czasu - do końca zimy.
Nie widzę dokładnie na końcowych fotkach, wasza stoi na fundamencie? I jeszcze jedno pytanie gdzie ją kupowaliście. Wolałabym kupić dobrą gotową niż zlecać robociznę.
oby do wiosny
Ogród w budowie - nieustającej 05:53, 11 sty 2017

Do góry
Piękny ogrod pokazalas, tak od niego tchnie spokojem. Zachwyciła mnie też szklarnia i warzywnik, uporządkowane, jak na obrazku. Te chodaki na pewno zdrowsze, niz te gumowe, co kupujemy.
Gabi, powodzenia w 2017, co do spokoju i bycia w ogrodzie, mam też tak samo
Szklarnia - uprawy szklarniowe ekologiczne 20:22, 10 sty 2017

Do góry
Szklarnia świetna
Chętnie bym taką u siebie postawiła. Rewelacja
Szklarnia w ogrodzie 22:07, 04 sty 2017

Do góry
Dzięki Moniq Szklarnia ma niecałe 2mx3m. Jest jedną z najmniejszych. Resztę napiszę w PW.
Szklarnia w ogrodzie 22:02, 04 sty 2017

Do góry
Agcia napisał(a)
Wszystko żyło w niej zdrowo i bez poparzeń, w profilach dachowych są też dziurki na sznurek bądź coś czym można podwiązać rośliny. W środku zadomowiła się też jaszczurka, cały sezon każdy centymetr ziemi był w użyciu. Uważam, że zdobi całkiem nieźle jak na poliwęglan.. nie każdego stać na piękną angielską szklarnię. To całkiem dobra alternatywa. Więcej będę mogła powiedzieć po kilku latach eksploatacji. Pod koniec lata szklarnia dostała od północno-zachodniej strony ruinowy murek z rozbiórkowej cegły co widać na ostatnim zdjęciu. W kolejnym sezonie pewnie jeszcze coś dojdzie. Co wrażliwsze rośliny spędzą w niej zimę.
Jednak szklarnia nie służy tylko do oczywistych celów..
Późną jesienią i zimą robiła za ogromny lampion-naustawiałam w niej mnóstwo świeczek i był klimacik na kolację bądź nocne obserwowanie nieba.
Latem z kolei robiła za saunę.
Polecam więc taką architekturę do ogrodu

Agata super opis, taki dokładny.
Możesz zdradzić jakie wymiary ma i na priv. gdzie kupowałaś. Byłabym wdzięczna, bo tez przymierzam sie do tego tematu
Szklarnia w ogrodzie 14:39, 01 sty 2017

Do góry
Wszystko żyło w niej zdrowo i bez poparzeń, w profilach dachowych są też dziurki na sznurek bądź coś czym można podwiązać rośliny. W środku zadomowiła się też jaszczurka, cały sezon każdy centymetr ziemi był w użyciu. Uważam, że zdobi całkiem nieźle jak na poliwęglan.. nie każdego stać na piękną angielską szklarnię. To całkiem dobra alternatywa. Więcej będę mogła powiedzieć po kilku latach eksploatacji. Pod koniec lata szklarnia dostała od północno-zachodniej strony ruinowy murek z rozbiórkowej cegły co widać na ostatnim zdjęciu. W kolejnym sezonie pewnie jeszcze coś dojdzie. Co wrażliwsze rośliny spędzą w niej zimę.
Jednak szklarnia nie służy tylko do oczywistych celów..
Późną jesienią i zimą robiła za ogromny lampion-naustawiałam w niej mnóstwo świeczek i był klimacik na kolację bądź nocne obserwowanie nieba.
Latem z kolei robiła za saunę.
Polecam więc taką architekturę do ogrodu

Szklarnia w ogrodzie 14:38, 01 sty 2017

Do góry
Moja szklarnia z poliwęglanu na profilu aluminiowym. Szukałam małej szklanej, bo ładniejsze choć wiedziałam, że więcej zalet mają te z poliwęglanu.. gdy więc pojawiła się promocja to przestaliśmy się zastanawiać. To było w 2015r. Nie chciałam takiej z płytami komorowymi bo raz, że jak już ktoś tu pisał mogą się kruszyć, dwa, że w te szczeliny wchodzi wilgoć, grzyb itp. potem nie da się tego doczyścić a trzy, że niczego przez to nie widać..
Ta ma dość cienkie ścianki ale elastyczne i przejrzyste jak szkło. Poliwęglan ma filtr UV więc nie muszę jej niczym osłaniać, rośliny się nie poparzą. Szkło w wersji z UV jest drogie.. tanie szklarnie nie mają tej opcji więc i tak to szkło trzeba ocieniać w upały.
Poza tym, te panele nie są mocowane na spinki ale mają profilowane brzegi i są wsuwane w prowadnice w profilach. Trzymają się bardzo dobrze i szczelnie. Nie wiem jakby musiało wiać, żeby je wyrwać.
Drzwi i okno dobrze wentylują wnętrze. Szklarnia nie ma typowego fundamentu o czym za chwilę.
Najpierw pokazuję zdjęcia krótko po montażu i pierwszy zimowy szron na niej.Na ostatnim zdjęciu widać jej podstawę. Te zagięcia w profilu posłużyły do skonstruowania w czterech rogach szklarni klocków obciążających, żeby nie odleciała (bez tego raz poleciała na drugi koniec działki ale nic jej się nie stało). Mąż zrobił idealnie wpasowującą się w każdy róg formę z drewna a klocki odlał z betonu pomieszanego z złomem żelaznym-są bardzo ciężkie a niewielkie. Dzięki temu szklarnia jest nadal mobilna-ze stałym fundamentem byłoby ciężej..

Kwitnące skarpy 22:34, 30 gru 2016

Do góry
Karol ta kocimiętką i lawenda jest Eli
A co do nowości to dzisiaj przyszły nasiona pomidorów a i nawet rozglądałem sie za szklarnia i cos mi wpadło w oko
Rytlogród na 18 stóp -hop siup! 00:15, 12 gru 2016
Do góry
Fajną Rodzinkę tworzycie Śliczne imiona Dzieci.
Ogród też mi się podoba-cegła,szklarnia,piwniczka i wiele innych elementów.Będę zaglądać
Sny ciekawe.Też takie miewam
Szklarnia w ogrodzie 10:53, 11 gru 2016

Do góry
Nasza szklarnia, a właściwie "poliwęglanówka", jest zbudowana na fundamencie, potem ceglana podmurówka i w końcu drewniana konstrukcja obita płytami.
Z jednej strony wymurowana donica, z drugiej będzie stół na zwykłe doniczki.

Stoi od niedawna, ale przetrwała już niejedną wichurę, płyty są poprzykręcane solidnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies