Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę
11:17, 07 maj 2020
nieprawdaż
Tulipany nieco się wyciągnęły więc podsypałam korą.
Mam kępkę tulipanów zwykłych które nie tylko kwitną od lat a jeszcze się mnożą tylko w tym roku coś im się stało i uschły zarówno liście jak i pąki. Miałam je na przedpłacie eksmitować ale chyba nie będzie co. Został się jeden.
Miałam jeszcze bodajże Black night ale z tych kwitną pojedyncze i małymi kwiatami.
Zdjęcie z przed kilku lat bo pomylone i nie bardzo mi się podobaja i jakoś omijam na zdjęciach. Miały być różowe z białymi smugami a są czerwone.
Witam. Jesienia zabralem sie za ogród bo wolał o pomstę do nieba i tak oto nawiózłem kilkadziesiąt ton ziemi kompostowe po czym to wyrównaliśmy i stało cała zimę. Teraz na wiosnę 23 marca zasialem trawę firmy Barenburg . Na dzień dzisiejszy moim zdaniem trawa nie wyglada obiecująco. Przed sianiem trawy zamontowałem system automatycznego nawadniania tak ze wilgoci raczej jej nie brakuje . W tym tyg zaobserwowałem ze trawa zmienia kolor na czerwony, praktycznie stało się to zcdnia na dzień, najprawdopodobniej jest to czerwona nitkowatosc trawy.