Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 10:07, 07 maj 2020

basia3012 napisał(a)
Dorotko, czarodziejko, funkie z narcyzami? Zaskoczona byłam ale cudnie wyszło. A gdzie te donice? Pokaż, nie każ czekać.
Czy ja dobrze widzę, bzy kwitną?
Basiu donica utopiona w wodzie, żeby dobrze beton związał. Dziś wyjmę, Podstawka jeszcze nie oddzielona od plastiku.
Funkie w donicach mieszam z trawami, z tulipanami, z narcyzami i z hortensjami.
Na studni będzie inna aranżacja, ta duża donica jest tam tymczasowo.

Dorota123 10:12, 07 maj 2020

anabuko1 napisał(a)

Jestem zawsze oczarowana twoim ogrodem Dorotko
I roślinami i dekoracjami
Bardzo mi miło, dziękuję

Dorota123 10:17, 07 maj 2020

Milka napisał(a)
O rany, tyle lilaków, jak to wcisnęłaś?
Zachwyciło mnie połączenie host i żonkili, u nikogo nie widziałam
Widzisz jaka ja zdolna jestem? Wcześniej pisałam, że u mnie wszystko w ilościach hurtowych.
Żonkili nie miałam już gdzie wcisnąć, a że właśnie sadziłam w skrzyneczki funkie to je tam wcisnęłam. Tulipany z funkiami mi nie wyszły, chyba je przelałam.

Dorota123 10:24, 07 maj 2020

Teraz dla Wacława mój magazyn doniczkowy.
Trochę już z niego wywlokłam.
Uznajmy, że ta przerośnięta trawa maskuje doniczki a tak na prawdę to mąż kosił trawę i tak to zostawił.

Dorota123 10:33, 07 maj 2020

Ja sporo ukorzeniam roślin, jak któraś jest słabsza tutaj ląduje. To jest taki kawałek podwórka gospodarczego, którego praktycznie nie widać. Tam panuje cień i jest za wiatą i tą rabatą. W głębi mam spory kompostownik, starą balię na wodę, zbiór doniczek poukładanych w plastikowych skrzyneczkach no i ten przetrwalnik dla roślin.

oliwka 12:14, 07 maj 2020

Dorotka a co to za patyczki w dwóch doniczkach jedna za drugą wystają? Róze, hortensje?

Altana ładnie sie prezentuje z doniczkami w nogach chciałabym taki zakątek dla nowych sadzonek mieć i u siebie. W ubiegłym roku zlitowałam sie nad dwoma marnymi krzaczkami bukszpanu. W tym roku odwdzięczyly sie dużymi przyrostami.
Pozdrawiam :0)
Waclaw 18:46, 07 maj 2020

Dorota123 napisał(a)
Teraz dla Wacława mój magazyn doniczkowy.
Trochę już z niego wywlokłam.
Uznajmy, że ta przerośnięta trawa maskuje doniczki a tak na prawdę to mąż kosił trawę i tak to zostawił.

Podoba mi się Twój magazyn Dorotko. Zasobny
Ja ze swojego już część wyniosłem na właściwe miejsca. Jednak muszę oplewić i uporządkować donice. Miałem dzisiaj kosić trawę ale ... do komputera zasiadłem i już kosił nie będę.
Nowa12 21:00, 07 maj 2020

Całkiem fajny taki przetrwalnik . I tak naprawdę niezbędnie potrzebne jest takie miejsce. Mi takiego brakuje żeby ukryć rózne przydasie, wysadzone rośliny do doniczek, kupę ziemi itp. wszystko to co się nie trzyma w domku gospodarczym.
Dorota123 21:13, 07 maj 2020

oliwka napisał(a)
Dorotka a co to za patyczki w dwóch doniczkach jedna za drugą wystają? Róze, hortensje?

Altana ładnie sie prezentuje z doniczkami w nogach chciałabym taki zakątek dla nowych sadzonek mieć i u siebie. W ubiegłym roku zlitowałam sie nad dwoma marnymi krzaczkami bukszpanu. W tym roku odwdzięczyly sie dużymi przyrostami.
Pozdrawiam :0)
Te patyczki to hortensje pinki winki. Ukorzeniłam sobie już sporo hortensji, ale tej odmiany nie mam ukorzenionej. Powkładałam patyczki do kwadratowych doniczek, żeby nie pozbyć się przypadkiem właśnie tej odmiany. Altana to nasze ulubione miejsce relaksu, Nikt nas tam nie widzi, bo jest za domem, a dookoła ogrodzenia posadzone jest dużo roślin.
W magazynie doniczkowym mam dużo roślin, bo mnie jest szkoda wyrzucić. Zawsze w późniejszym czasie znajduję dla nich miejsce.
Dorota123 21:16, 07 maj 2020

Waclaw napisał(a)

Podoba mi się Twój magazyn Dorotko. Zasobny
Ja ze swojego już część wyniosłem na właściwe miejsca. Jednak muszę oplewić i uporządkować donice. Miałem dzisiaj kosić trawę ale ... do komputera zasiadłem i już kosił nie będę.
Ten magazyn z roku na rok jest co raz większy. Kiedyś był tylko pod okapem wiaty, teraz wypełza co raz dalej.