Wczoraj znalazłam na listkach róży taki wzorek. Wygląda całkiem dekoracyjnie, ale mam obawy, że to może być wirus mozaiki (choć właściwie oprócz podobnego zdjęcia innych wiadomości na ten temat nie znalazłam). Być może ktoś będzie mógł mi pomóc...?
to ta ekspansywna, wczoraj myslalam ze padne jak ja plewilam, straszne rozłogi. pozbylam sie badziewia, jeszcze obwodka z drugiej strony zostala. ale to potem. jeszcze sa male.
Ponieważ w ogrodzie mam już wszystkiego mnóstwo to tym razem czas na chciejstwa domowe
Ukorzeniam trochę roślin swoich doniczkowych (Ceropegia, scindapsus, epipremnum, hoya, różne sukulenty) i jak już pokażą korzonki to z chęcią wymienię się na jakieś kawałki pędów ciekawych roślin. Marzą mi się philodendrony albo inne o dużych liściach. Mogę też oczywiście oddać jakieś sadzonki ogrodowe
Też mam flamingi... bodajże 4 rok.
Niezmordowane są i bardzo urokliwe.
W tym roku po raz pierwszy je wyrwałam z cebulami. Za rok posadzę gdzie indziej.
A! No dodam, że u mnie one najszybciej startują i jesteśmy już po
W dzisiejszym ogrodzie urzekła mnie ta kompozycja Co to za białe kwiatuszki?
Obejrzałam zdjęcia które mi zacytowałaś, ilość kwiecia oszałamiająca, dziewczyny były u ciebie w pięknym okresie. Oprócz anabelek spodobały mi się pomarańczowe lilie z niebieskimi akcentami. Zmieniają mi się preferencje kolorystyczne
Posadziłem jesienią cis pośredni hicksii. Sadzonki posadzone w dość przepuszczalnej ziemi. Dołki w momencie sadzenia zaprawiono ziemią uniwersalna mieszając z gruntem rodzimym. Dodano również hydrozel. Niestety drzewka od kilku tygodniu nie wyglądają dobrze. Podlewane są regularnie. Bytowania miś misecznikow również nie widać. Proszę o pomoc.
ubiorek, nawet nie wiedziałam, że mam
tu miałam pełno tych, w tym roku mało
i o tej porze niezmiennie mnie zachwycają, ta świeżość przyrostów, 2 różne odmiany
świerk conica
te żółte się rozwinęły, też polubiłam
Gienka
w tym roku z powodu mrozu słabiej, ale coś jest i cieszy
zaczynają Yellow River
do dołka 2 sztuki wsadzone