Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:15, 21 sty 2015

Do góry
Poproszę o meldunek pogodowo-ogrodowy, bom ciekawa czy wiosna nadchodzi
Lawendowy zawrót głowy 19:11, 21 sty 2015

Do góry
Jola a moze platany fromowane w płaski szpaler zamiast wiśni? Coby za łatwo nie było
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:09, 21 sty 2015

Do góry
Ja się tyle produkuję tu - na filoetowo - bukszpanowo. Pisalam szałwia, przetaczniki, werbena, dziewczyny pokazywały czosnki, jak mantra. Dopiero obrazek przemówił. Ufff będzie pieknie, już się nie martwię
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:22, 21 sty 2015

Do góry
tak tez zrobie MAdżenka, naucze się na Waszych błędach ligustr odpadł
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:04, 21 sty 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Czytam, że liście zachowuje jedynie jakiś jajowatolistny i to tylko w sprzyjających warunkach, więc nie liczyłabym specjalnie na jego całoroczną atrakcyjność...

Ten krzew rośnie do 3-5m wysokości, i to szybko, więc utrzymanie ładnej, niskiej formy może być trudne.

Hahaha, wychodzi na to, że ja Cię do wszystkiego zniechęcam . Już się nie odzywam .

Skoro piszesz ,ze lepiej uczyć się na blędach innych to ucz na moich . Mialam kiedyś pseudokulki z ligustra, cholerstwo rosl"o po 20-30 cm od każdego ciecia. Cięlam ze 4-5 razy w sezonie i nigdy z tego kulka nie była... Tylko zimą, gdy nie przyrastał... Jesli chesz mieć nie.ad na tej rabacie i poczochrańce to sadż ligustr Jesli chesz miec kwadraty to sadż bukszpan lub cisa
Rododendronowy ogród II. 06:58, 21 sty 2015

Do góry
Bogdziu jak tam ranniki? Dają radę i nadal rosną, czy przystopowały?
Życzę miłego dnia
Kiścień - Leucothoe 06:54, 21 sty 2015

Do góry
Moje kiścienie zeblid bez korzeni (ogryzione lrze opuchlaki) są ładne od trzech miesięcy a wcale się nie ukorzeniły. Zatem cierpliwości do póznej wiosny.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 06:52, 21 sty 2015

Do góry
Lubię twój polukrowany ogród
Ale ten lukier mnie wczoraj zdenrował gdy w półbutach przyjechałam do Warszawy Taka temepratura jak u Was w dzień , to u nas w nocy jest
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:45, 21 sty 2015

Do góry
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Babci

I spóznione życzenia na trzy latka.
14 lutego nie mogę... Napisalam u mnie....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:43, 21 sty 2015

Do góry
Tesiu i Losiu dzieki, poptarzę na nie w wolnej chwili. Teraz czasowo sie nie ogarniam..
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:41, 21 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Madżen - mi minęły 3 latka i nawet tego nie zauważyłam ... a nikt nie przypomniał... po Twoim wpisie dopiero doszło do mnie, że kolejna rocznica minęła... bo tyś kilka dni po mnie dołączyła, a po tobie Irenka..... i tak się trzymamy razem do tej pory I mam nadzieję, ze tak będzie jeszcze przez wiele lat
Krynicę jak już proponują w tym terminie pierwszym, bo już dziewczyny porobiły rezerwacje...

A ja mam już w tym terminie inną impreze wyjazdową... Gdy zmieniliśmy termin od razu uzgoniłam inna imprezę ze znajomymi....

Aniu mam nadziej, ze my spędzimy razem czas do emerytury a mie dłużej
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:13, 20 sty 2015

Do góry
Kasia najlepiej uczymy się na blędach. Rozumiem, źe musisz odkryć swój styl ogrodowy a my Ci narzucamy nasze pomysły. Więc zrob tak jak Ci w duszy gra. Ja liwlioce już przerabiałam i kilka lat ogród upiększaly.mteraz jestem w fazie odwrotu, co nie znaczy że sa brzydkie. Myślę tylko, ze to Twoja najważniejsza rabat i musi być reprezentacyjna??
Moja "przyziemna" :) pasja 07:08, 20 sty 2015

Do góry
To chyba orzez ten cień na trawy nie jest dobry pomysł??? Ja nie mam koncepcji poza rh ale to chyba nie Twoja bajka?

Chyba cisy cięte geometrycznie...?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:05, 20 sty 2015

Do góry
Graby wiosna nie zabIorą ci słońca, bo sa ażurowe i gubią wtedy liście. Potem słonce jest wysoko i pali w dach a nie po bokach, wiec wg mnie graby to lepszy wybor niż trawy, ktore musisz ściąć i przez dwa najważniejsze miesiące będzie lyso.
A poza tym warto odsunąć graby od szklarni aby zrobić placyk pod bajzlownik

Ale Ty tu rządzisz . Wiem, ze wolisz trway wiec jeśli Ci nie będzie przeszkadzał ich brak od marca do końca maja to trawy...
Ogródek Iwony 07:00, 20 sty 2015

Do góry
Iwonko a masz jakieś zdjęcie tej rabaty? Aby plan znależć musiałam robić cofaj, cofaj i zasnęłam
Dla mnie za dużo bylin na tej rabacie, bedzie łyso zimą. Więc nie wiem czy Ty ją w ogóle widzisz zimą , przechodzisz obok niej poza sezonem?
O ile byliny wyglądaja nawet zima fajnie to kanny, dalie wykopiesz i będzie łyso. Przy lekkich zimach trytomy z podwiązanymi liśćmi nawet fajnie wyglądają. Ja bym jednak dosadziła traw aby zimą nie było łyso. Wydaje mi sie, że buk w tym miejscu jest ok, ale pokaż jakąś fotkę . Do jeźowek i begenii obowiązkow jakąś trawę np. Stipe aby zakryć brzydkie oedy zimą. Stipa lubi wymarzać ale za to sie rozsiewa, więc co roku można odnawiać.

Na takiej ognistej rabacie fajnie by wyglądałyby carex buchanani i rozplenice. - mialyby podobny pokroj a kolory odmienne. Nie obawiaj sie traw w bylinach, bedzie pieknie
Lawendowy zawrót głowy 06:51, 20 sty 2015

Do góry
Jola pędzisz jak szalona la la la
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 06:42, 20 sty 2015

Do góry
Irenko cieszę się , źe jesteś. Wiosna na calego u Ciebie, ale u Ciebie bardziej zacisznie a my orzecież zimy nie mamy...

Krokusy też wyłażą?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:39, 20 sty 2015

Do góry
horcia napisał(a)
Iwonko slang ogrodowiskowy nie jest mi obcy, nawet bardzo go lubię. Ale te profesjonalne określenia, nazwy, gatunki, podgatunki, odmiany, rodzaje, producenci, grupy, podgrupy...........głowa mała, nie wiem kiedy to ogarnę.

Ja do tej pory nie ogarniam, wieki nauki przede mną, ale jakąż to sprawia przyjemność
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:37, 20 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ogarniesz szybciej, hi, hi.
Ja tu weszłam w maju. Wszędzie czytałam tylko Rh, rh, rh. Co ja się nagooglowalam, słowniki otwierałam, szukałam w skrótach w necie, a wstyd mi się było zapytać, co ten skrót znaczy potem doszłam, ze to Rododendrony, ha, ha
Nie martw się słownikiem Ogrodowiskowym.
Podobały mi się pewne róże w szkółce, zapytałam się pani, co to za róże? Pani odpowiedziała: rabatowe
Odeszłam, bo jak kupować NN, jak nie znam ich warunków, aby przetrwały? Czy kapryśne, czy nie?

A kto się polapie w tych naszych : limlajtkach, dobrze że czasami dodamy horti to można się wyedukować, te wszystkie gracki i ML, buksy i takie tam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:34, 20 sty 2015

Do góry
horcia napisał(a)
Boże, Marzenko co Ty do mnie mówisz....może wrócimy do tego tematu za rok jak ogarnę Twój język . Jak to się wszystko u Ciebie mieści, tyle traw, róż, drzew......ło matko. Wiem, ogród jest z gumy!

Horciu lo matko Napisz jakiej wielkości chcesz róże i daj fotkę u siebie tej rabaty

Ja od czerwca zachorowałam na różyczkę i coś czuję że potrzyma mnie dłużej

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies