Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:29, 31 mar 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

cudnie , kolorowo i dużo.
U mnie gdzieś się podziały te narcyzki
U mnie te kupne też mizerne. Ładne były tylko w pierwszym roku po posadzeniu. Te moje starodawne są najlepsze. Rozrastają się ładnie i kwitną niezawodnie. Muszę część przesadzić sobie w inne miejsca, bo one jak słoneczka świecą na rabatach.

Ogród pod lasem 14:27, 31 mar 2020

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Jak tam u Was, dziewczęta? Ja wzdycham do zeszłorocznych fotek...

Nooo teraz to i ja wzdycham
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:22, 31 mar 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

Dorotko

Masz super sąsiadkę
i jaki ma dobry gust

Bratki cudowne
Z sąsiadką mam dobre układy czasem dostaję od niej kurzeniec, to znów ja jej dam jakichś roślinek, kiedyś zamawiałam dla siebie i dla niej lilie i róże. Uzupełniamy się w swoich poczynaniach. Częstujemy się także swoimi wypiekami, zwykle nie oddajemy pustego talerzyka. Czeka aż coś upieczemy i podajemy przez ogrodzenie. Miło jest zjeść łakocia, którego się w ogóle nie spodziewasz.

Ogród pod lasem 14:15, 31 mar 2020

Do góry
Jak tam u Was, dziewczęta? Ja wzdycham do zeszłorocznych fotek...

Ogród z wilkiem zamkn. 14:02, 31 mar 2020

Do góry
Magleska napisał(a)

….teraz jestem zadowolona.....a jak się zazieleni ,to też będzie ładniej

buziaki

Fajnie wyszło. I taka ilość owoców i warzyw cieszy.
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 12:56, 31 mar 2020

Do góry
Dorii napisał(a)

O.. a ten jak ładnie się ukrył klimatyczna miejscówka
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:51, 31 mar 2020

Do góry
Milka napisał(a)
nowa magnolia, na pniu, wysoka, kula górą, chyba była formowana, kupiona na przecenie

Pokaż jej kwiat jak się rozwinie?
I ty się śniegu w marcu doczekałaś, a u nas w nocy mocno przymroziło.
Ogród na glinie 12:35, 31 mar 2020

Do góry
Malgosik napisał(a)
Jeszcze śliwy

Do śliwowiśni to Ty już żadnych dodatków nie dodawaj

Trzy królowe zasługują na pierwsze miejsce z wiosennej relacji
Trzy piękności...jestem nimi zachwycona

Zima i do Ciebie przyszła straszyć, ale szybciutko zdążyliście
posadzić nowości

Długi i chudy 12:27, 31 mar 2020

Do góry
Tulasia napisał(a)

Doszly też dwa rodki Cunningham white pod nimi runianka, czyli klasyk.
Nastepna na tapecie będzie rabata vis a vis tarasu, i tu myślę że pomysł Ewy zrealizuje, azalie japońskie, może ze 3 kulki iglakowe i jakiś niski wypełniacz.

Wszystko powoli , ale do celu.
Kusi mnie jeszcze jakieś drzewko, ale boję się

Czesc Asiu
Te RH to moje ulubione, jesli sie kiedys na jakies skusze, to wlasnie na te
Fajny ten Twoj ogrod. Nie jest latwy w aranzacji, ale widzialam pomysly na niego i bardzo mi sie podobaja. Chyba najbardziej ta opcja Ewy i z Twojej ispiracji z pinterest'a. Te zaulki skroca go optycznie. Bedzie pieknie- cokolwiek zadecydujesz
Zieleń, drewno i antracyt 12:26, 31 mar 2020

Do góry
Zmuszona byłam podjechać dzisiaj do Obi. Koszmar jakiś. Ludzi tłum, jakby w ogóle nikt się nie przejmował wirusem. My odbieralismy tylko towar, więc do środka nie wychodziłam, ale obserwowałam ludzi wewnątrz, którzy mijali się ramię w ramię, nie zachowując minimum ostrożności. Mam nadzieję, że nie będę zmuszona odwiedzać takie sklepy w najbliższym czasie. Strasznie współczuję pracującym tam ludziom.
Przy bramie wyjściowej wypatrzyłam ciemierniki i korzystając z okazji, że przy kasach na chwilę zrobiło się pusto nabyłam 2 sztuki w oszałamiającej cenie 6pln za szt
Pszczelarnia 12:05, 31 mar 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Szklarnię masz przepiękną.
Nie wiedziałam, że ciemierniki można ususzyć

Moja ziemia też rodzi kamienie.

Nie można. Robią się zwiędłą ususzoną papką i obecność pieca nic nie zmienia w procesie suszenia. Może gliceryna, jak pisze Bawarka.

Przymroziło zawilce.

W ogródku emerytki 12:03, 31 mar 2020

Do góry
Dzisiaj znowu przymusowe lenistwo, bo mam dalszy ciąg zimy
Jak ja się wyrobię z zaplanowanymi pracami, jak są takie niespodzianki

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:02, 31 mar 2020

Do góry
kasiek napisał(a)

Niesamowita zmiana, spa wyszło obłędnie. Było pięknie, jest jeszcze piękniej. Ciemny dach bardzo pasuje, ale mnie najbardziej podoba się to "posadzenie" całego domku. Zabudowanie dołu deskami, zaszklenie. Daje wrażenie solidności, stabilności. Fajne kolory, do saloniku i spa można teraz elewację na domu kombinować Figurka czapli ma rewelacyjną miejscówkę, super pasuje do spa Niesamowicie przytulnie się zrobiło.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 12:01, 31 mar 2020

Do góry
Anitka napisał(a)

Wczoraj zabrałam się za coś co powiedzmy miało być " marchewką na kijku " dla pewnego "upartego osiołka" Ale okazało się, że nic z tego nie będzie. Życie płata nam różne niespodzianki, więc trzeba marchewkę zamienić na "jajko niespodziankę" Ale mam nadzieje, że doczekam efektu, który "marchewka na kijku " miała zainicjować

Czekam na efekty
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:55, 31 mar 2020

Do góry

Witam.

Mam przy domu taki waski pasek ziemi który chciałbym zagospodarowac. Z 1 strony chcialbym cos wysokiego 2m a z dołu coś niskiego kolorowego ale tak zeby zbytnio nie wchodzila roslinnosc na kostke (troche moze ) Długosc paska to 10m a szerokosc od 30-50cm. Pasek jest od strony polnocnej, wiec słonce pojawia sie ok 14 ale nawet o 11 jak widac slonce tam dociera.

Prosze o jakies propozycje
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:52, 31 mar 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Basen i taras z leżakownią to późniejszy etap i odległy nieokreślony termin,
przez wisienki widać wgłębnik pod basen...to teraz teren zatrzymanej budowy,
ale kiedyś będzie ładnie

Świetną znalazłaś miejscówkę dla wisienek. Sadzonki urocze, wyglądają tak lekko i zwiewnie. Zupełnie nie kojarzę tego miejsca. W ogóle Agatka coraz bardziej gubię się w twoim ogrodzie, tyle masz tego. Uprasza się o szersze kadry... też Urbanikowie to po Gargasie moja ulubiona szkółka, zawsze mają coś fajnego. Wróciłam dziś z rana do początków waszego ogrodu, mega fajna lektura. Magnolie masz cudne a ogród coraz bardziej kolekcjonerski Które jałowce wyrzucasz? Te wysokie czy krzewy?
Długi i chudy 11:42, 31 mar 2020

Do góry
Tulasia napisał(a)

Hej, dziękuję za odwiedziny. Mimo czasu, ktory poświęcam na planowanie, csły czas nie mam wszystgo obmyślonego.
Na pewno widzę, że te cisy to był bardzo dobry pomysł, dziękuję doradcom, drogi, ale dobry

Przed nimi będę 3 róże aspirin, jutro przyjadą i obwódka z carexów i tu na razie koniec. Aha myślę co dać przed hortki, bo zsnim puszczą liście, to tam długo łyso będzie, jak nic lepszego nie wymyśle , to bedą poziomki dla dzieciaków.

Doszly też dwa rodki Cunningham white pod nimi runianka, czyli klasyk.
Nastepna na tapecie będzie rabata vis a vis tarasu, i tu myślę że pomysł Ewy zrealizuje, azalie japońskie, może ze 3 kulki iglakowe i jakiś niski wypełniacz.

Wszystko powoli , ale do celu.
Kusi mnie jeszcze jakieś drzewko, ale boję się

nie do konca sledziłam ostateczny zarys rabat, ale może między cisami a różami zostaw sobie coś miejsca żeby dosadzić tam atrakcyjnego na jesien? np trawy sredniej wysokosci jak rozplenice japonskie-tylko popatrz na ich rozmiary. Róze sa atrakcyjne przez stosunkowo krótki czas a jesli to odmiana łatwo łapiaca grzyba to pod koniec lata moga byc cieniutkie. Lepiej zostaw sobie miejsce bo masz dlugi ogródek, łatwiej niz potem przesadzac.
sorki za brak polskich liter ale druga reka zajeta...
Wzgórze chaosu 11:38, 31 mar 2020

Do góry
Wczoraj spadł śnieg, pierwszy tej wiosny i w sumie jedyny jaki udało mi się uwiecznić w sezonie. Dzisiaj na szczęście już topnieje. Przykryłam ciemierniki i gaury. Nad ranem było -3. Magnolie na szczęście jeszcze zapączkowane, mam nadzieję, że przetrwały.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:38, 31 mar 2020

Do góry
Doniczek przybywa, rozsadziłam pomidory, dynie i cukinie.

Śnieg właśnie sypie
Szukając pozytywów epidemii to eM zrobił mi kranik w ogrodzie zimowym i mogę wężem podlewać. Nie trzeba z konewkami z łazienki biegać. W sumie był inny i w innym miejscu, ale nie spełniał zadania i przeciekał. Do tego węża mogę używać lub konewki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies