Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

deszczowymaj 10:50, 08 maj 2020

Wiecie co ? pewnie ,że wiecie

ja na uprawie szklarniowej nie znam się wcale ..pomidory do tej pory zawsze sadziłam w skrzyni warzywnej ..żadna filozofia ..posadziłam i rosły odrobina gnojówki z pokrzyw tu uszczyknąć tam podwiązać i git

A teraz jak czytam o uprawie w szklarni ..to się zastanawiam czy cokolwiek z tego będzie

Zapylanie ..zastosuje wszystkie wasze metody czyli pogmeram pędzelkiem ..potrzącham i złapie trzmiela i pszczółkę

no nic zobaczymy

deszczowymaj 10:52, 08 maj 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Szklarenka z foli świetnie Wam wyszła i widzę, że już leczo rośnie

Leczo taaa

Sylwia co zrobić ? ratuj ..mam mrówki w foliaku/szklarence ..wczoraj ręcznie je mordowałam..mrówka po mrówce ,jak seryjny morderca

nie wiem czym mogę tam sypnąć ? proszek do pieczenia?ocet?
galgAsia 11:00, 08 maj 2020

Asiul, chyba proszek do pieczenia, cynamon też ponoć się sprawdza. No i są specjalne proszki za ciężkie pieniądze , ale pojęcia nie mam jakie i za ile...
Popatrz tutaj

Jeśli idzie o zapylanie, to po prostu trzeba tunel otworzyć i tak zostawić, w przeciwnym razie będzie ukrop, a pomidorów nie będzie. Ja naprawdę nie robię w temacie zapylania nic To się dzieje samo, tak jak powinno
deszczowymaj 11:20, 08 maj 2020

Dziękuję Asiulku Pomysł z użyciem mąki kukurydzianej bardzo mi się podoba Niech się nażrą i eksplodują z przejedzenia yyy

chemii żadnej nie chce używać ..jeszcze dwa lata temu używałam takiego magicznego różowego proszku ..efekt był taki ,że mrówki tylko zmieniały miejsce zamieszkania..z jednej części ogrodu do drugiej ..nonsens

Teraz jestem Eko-sreko i chemii mówię stanowcze Nie

Asik a jak to jest z tym wietrzeniem foliaka ? My jak jedziemy do ogrodu , są to zazwyczaj godziny popołudniowe ..To tam jest taka parówa ,że zemdleć można no i wtedy przez te parę godzin zostawiam otwarty ..

Rozumiem ,że trzeba wietrzyć codziennie ? przez ileś godzin ?
KasiaBawaria 11:28, 08 maj 2020

Mi na mrowki nie pomoglo nic mialam wrazenie, ze im wiecej sypalam, tym bylo ich w innych miejscach wiecej. Udaje, ze ich nie widze
galgAsia 11:37, 08 maj 2020

Wiesz co, ja po prostu zostawiam otwarte cały czas. Zamykam w sytuacjach podbramkowych - burza, wichura, spadek temperatury. W sezonie przy otwarciu na przestrzał w tunelu bywa i 40C...
antracyt 12:20, 08 maj 2020

Na mrówki soda oczyszczona. Sypnij przy wejściu tak, żeby im ścieżkę dostępu odciąć.
Basieksp 12:29, 08 maj 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Mi na mrowki nie pomoglo nic mialam wrazenie, ze im wiecej sypalam, tym bylo ich w innych miejscach wiecej. Udaje, ze ich nie widze

U mnie też na mrówki nic nie działa, w foli już robią swoje tunele przy pomidorach i tak jest co roku, soda, cynamon, goździki, mączka kukurydziana, pieprz, rozgrzebywanie ich tuneli, podobno ocet ale boję się o pomidory, no a mrówki jak są tak są
deszczowymaj 14:07, 08 maj 2020

Widzę,że walka z mrówkami będzie trudna ..no nic będę sypać wszystkim po kolei albo wszystko naraz

deszczowymaj 14:11, 08 maj 2020

Tulipany ..ostatni moment

Buczek cudne ma te świeże listki

I piwonia w mini pączkach