Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

dajana 21:41, 07 maj 2020

Wesoło, gościnnie, pracowicie i poetycko u ciebie Haniu w tym tygodniu ,jak miło poczytać.U mnie też było pracowicie, tyle że przy tych pracach mam sporą widownie,takie warunki . Założyłam rabatę przed moimi oknami ,a że mieszkam na parterze ,ruch uliczny spory, pod oknami zaniedbane chwaścisko na które patrzeć nie mogłam ,więc wzięłam się za upiększanie.Zaczęłam już dwa lata temu ,kiedy jednak ukradli mi drewniany płotek na opał, odczekałam sezon obserwując czy mi roślin nie rozkradną .Nie rozkradli na szczęście ,dlatego wzięłam się już tak na poważnie za pracę.W marcu dosadziłam cztery róże ,ale wszystkie albo zmarzły albo padły bo są suche jak wiór.Kupiłam wiec następne w innej szkółce .Przyszły dzisiaj w donicach ,tak duże i piękne że chyba nie zasnę z radości.Posadziłam wszystkie na dnie dołka mam glinę, zasypałam ją granulowanym obornikiem, po czym wymieszałam rodzimą ziemię z ziemią do róż Bardzo obficie podlałam .Róże mają już pąki ,wszystkie będą pachnące.Wiaderko pokrzyw już kiśnie ukryte miedzy tujami . Muszę sobie przypomnieć jak z aparatu załadować zdjęcia, aby wam pokazać to co robię,niestety nie robiłam tego dawno ,laptop też nowy ,muszę sobie przypomnieć. .No nie jest to ogród ,ale spora rabata też daje radość .Wykopałam na działce ROD za pozwoleniem właściciela ozdobny krzaczek maku ,posadziłam ale się położył ,chyba nic z tego nie wyjdzie.Uwielbiam niezapominajki ,widzę je u ciebie Haniu ,Wykopane niezapominajki od kogoś u mnie się przyjęły i już cieszą moje oko.Na parapetach z zewnątrz mam lobelie zwisające które ładnie mi kwitną .Sprawdzone warunki dla nich już w ub roku.Robi się u mnie kwiecisto jednym słowem .Przyszłam się podzielić z tobą radością Haniu.Zdjęcia też będą, muszę tylko rozszyfrować jak to się robiło.Dobrej Nocki Haniu i miłego poranka
hankaandrus_44 21:58, 07 maj 2020

Danusiu, ja ładuję zdjęcia do lapka za pomocą wężyka, Tylko przesuwam skobelek w aparacie, Ale może masz inną wersję? Można za pomocą Blutusza, ale ja nie lubię, to już dla mnie za mądre, Musiałabym kilka razy pobrać lekcje u wnuka.

Ciekawa jestem Twojej rabatki i Twoich wyczynów. Dziel się ogrodową radością, jak i ja się dzielę. Dla Ciebie.
Milka 06:16, 08 maj 2020

Miłego dzionka wybierasz się do ogrodu?
Basilikum 09:20, 08 maj 2020

Danusiu ale fajne wiesci od Ciebie niech roze sie przyjma, rosna i pachna
ja laduje do kompka z karty, wyciagam karte, wkladam do lapka i mam
Milego dnia wszystkim
hankaandrus_44 11:06, 08 maj 2020

Dziś ogród w odstawce ...chyba. Bo jeszcze praca zdalna u zięcia. Jakby się zwolniło, to...kto wie? Może i ogród, ale prędzej plaża, bo jutro może być tłoczno.
Miłego dnia zaglądającym.

gobasia 16:57, 08 maj 2020

Haniu i co ?plaża czy ogród
Czy nici z planów?
hankaandrus_44 17:06, 08 maj 2020

Jeszcze nie wiem, ale cisza w eterze. Pozostanie chyba spacer z psem, ha,ha.

ElzbietaFranka 20:32, 08 maj 2020

Witam Haniu

Ładna pogoda to i niezapominajki w słoneczku pięknie wyglądają.
U mnie też zaczynają kwitnąć. Boje się zimnych ogrodników. Bzu trzeba trochę urwać do wazonu.
Zob na priv
Pozdrawiam
gogo 21:33, 08 maj 2020

Musi Ci być ciężko, jak nie wiesz, czy dotrzesz na działkę i co tam zastaniesz.
Wierszyki świetne, jak zawsze
Rabata z pierwiosnkami super i te cudne niezapominajki
hankaandrus_44 22:22, 08 maj 2020

Gra zynko, radzę sobie, czasami w czasie wyjazdu wnuk mi skosi trawniczek, albo i beze mnie podleje.

Tulipany przekwitają, pokażę ostatniego w tym sezonie, W gruncie nie chciał pokazać swej urody, a i w domu, nie każdemu się podoba. Proszę bardzo: Rococo