Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:41, 18 kwi 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Hej Danusiu.
Chciałam Cię troszkę dopytać w temacie carexa-wstępnie planowałam nasadzenia na dwóch rabatach ICE Dance-ale jakoś tak jeszcze się waham i bazuję też na opiniach bardziej doświadczonych ogrodników-rozważam jeszcze Everesta, Morrowi Variegatę,albo Silver Scepre-sadziłaś u siebie tyle gatunków-co byś poleciła?

U mnie wszystkie wymarzają, oprócz morrowii Variegata (ten ma się dobrze) sadzę co roku inne. Miałam już wszystkie w ogrodzie.
Beskidzkie marzenie 17:20, 18 kwi 2016

Do góry
W której szkółce taki wybór? U Cierniaka wszystkie trawy po 18. Nawet stipa i ice dance małe sadzonki. Zdębiałam na ten widok.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:41, 18 kwi 2016

Do góry
Hej Danusiu.
Chciałam Cię troszkę dopytać w temacie carexa-wstępnie planowałam nasadzenia na dwóch rabatach ICE Dance-ale jakoś tak jeszcze się waham i bazuję też na opiniach bardziej doświadczonych ogrodników-rozważam jeszcze Everesta, Morrowi Variegatę,albo Silver Scepre-sadziłaś u siebie tyle gatunków-co byś poleciła?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 11:27, 18 kwi 2016

Do góry
mirellka, anbu, dominiko i agatko-jeszcze raz dzięki-to ta łatwiejsza strona była

No i trochę mam klops...
okazało się, że jeszcze moje zamówienie z trawami nie wyszło, więc mam okazję do miotania się w temacie tego carexa na rabatę zieloną i tą w bruku.
Zamiast Ice Dance-rozważam jeszcze Morrowi Variegatę(nie za ciepła kolorystycznie?) Everesta, albo Siver Sceptre.

Co myślicie??Uwagi, sugestie, przemyślenia??
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:13, 17 kwi 2016

Do góry
Witam Czy ma ktoś może pomysł jaką rośliną (chcę tylko jeden gatunek na całości) można obsadzić rabatę prostokątną 2x3m w ogrodzie minimalistycznym, żeby to fajnie wyglądało? Chciałabym uzyskać efekt takiej poduchy, której wysokość nie będzie przekraczać 60cm. Na razie przychodzi mi do głowy bambus okrywowy (tylko cena kapkę wysoka), Kłosówka wełnista 'Variegata', jakąś Turzycę (japońska 'Ice Dance' lub rzędowa 'Variegata') albo Hakonechloa macra 'Aureola' albo Runianka Variegata Pachysandrac. Co o tym sądzicie?

Pytanie nr 2. Czy może lepiej podzielić tą rabatę na dwie/trzy mniejsze części prostokątne i obsadzić je różnymi roślinami? Może ten mój "minimalistyczny" zamysł jest zbyt minimalistyczny?

Wszystkiego po trochu 12:50, 17 kwi 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Wiosna się rozgościła na całego Cudowne kolory A ta trawka co tak już pięknie rośnie to co ?

To carex Ice Dance, kupiłam ją w zeszłym roku, ale nie pamiętam żeby kwitła, ładnie mi przezimowała i teraz zachwyca strzelistymi kwiatostanami
Blaski i cienie nowego życia 10:49, 17 kwi 2016

Do góry
Krys napisał(a)
Ula nadrobilam zaleglosci u Ciebiepiekna rzeka szafirrkow,magnoli slicznie kwitnie,zazdroszcze trawnika moze podesle Ci inne zurawki,rozchodniki,Ice Dance

Krysiu,Rozchodniki rozmnażam. W zeszłym roku nawet dużą ilość sobie natworzyłam. IC też mam i rozmnażam co roku, ciągle mało, choć one są proste do rozsadzania.Żurawki są kapryśne, więc wolę rozmnażać jakieś 2-3 odmiany wypróbowane. Jak widzisz mam wszystko. Tylko za małe ilości, ciągle. W tym roku mam nadzieję że rozmnożę też rozplenice, bo je uwielbiam.
Trawnik skoszony
Stipa, werbena- odkupię 08:57, 17 kwi 2016

Do góry
Liliowcow nie mam..tzn mam w ogole, ale nowe i są malutkie. Ice dance w takim razie. Jak przestanie padać to ukopię Piszę na priv.
Pozdrawiam!
Pierwsze bardzo koślawe kroki ;) 08:13, 17 kwi 2016

Do góry
trawa ice dance jest zimozielona to by ci na pewno odpowiadała jedynie na wiosnę ją troche przycinasz i nie ma pustych placków zresztą tak samą jak z turzycami np amazon mist - tez na zimę nie zanika
ilośc gatunków bardzooo malutka musisz pooglądać jeszcze roślinki i pewnie coś tam dopiszesz
polecam ci rozchodniki okazałe, jeżówki ( zwłaszcza te pełne oidmiany) hortensje bukietowe - magical moonlight , silver dollar, pinki vinky, vanille fraise hortensja drzewiasta strong annabelle
róże angielskie Austina , brunery np jack frost
pooglądaj te roślinki może coś ci wpadnie w oko
Moje małe królestwo 07:51, 17 kwi 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)
Też mam carex ice dance, końcówki miała przemarznięte ale obcięłam, a teraz wypuściła piękne seledynowe kwiatostany, mnie nie zawiodła

moje mają się kiepsko
Stipa, werbena- odkupię 22:52, 16 kwi 2016

Do góry
Ice dance może być albo lilowce byleby nie te pomarańczowe, mam ich wiele. Co Ty na to?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 21:31, 16 kwi 2016

Do góry
No co Wy ja dalej chcę u siebie ice dance. Posadzę w jednym z moich koryt, dalej się nie rozejdą murek ich ograniczy. Zaskoczona jestem, że spada popularność tej trawki :-\
Blaski i cienie nowego życia 21:29, 16 kwi 2016

Do góry
Ula nadrobilam zaleglosci u Ciebiepiekna rzeka szafirrkow,magnoli slicznie kwitnie,zazdroszcze trawnika moze podesle Ci inne zurawki,rozchodniki,Ice Dance
Doświadczalnia bylinowo-różana 20:41, 16 kwi 2016

Do góry
asica napisał(a)

Od 3 lat kupuję tulipany, zarażona wiosennym ogrodem Any. Ja kupuję ok 100 cebul roczenie po 30 szt. z jednego rodzaju. Więc w sumie kupiłam 300 szt . Prawda, ogród uczy cierpliwości. Coraz bardzie w ogrodzie je widać. Każdą bylinę, każdą trawę, każdą żurawkę dzieliłam na 2 lub 3 lub 4. Jesienią kupiłam jedną sporą sadzonkę trawy ice dance i rekordowo uzyskałam 11 sadzonek z jednej doniczki. Cierpliwie czekają w kąciku, aż się rozrosną. A znajomi mówią, że chyba majątek na ogród wydałam .

Mam ten "luksus" że nieważna jaką ilość cebulek kupię, od razu je będzie widać Przy dużym ogrodzie ta sztuka uwidocznienia roślin jest dużo trudniejsza, wymaga więcej cierpliwości, a i zapewne droższa.
Z Pszenicznej ... 19:36, 16 kwi 2016

Do góry
I oczywiście Krysia nie byłaby sobą gdyby nas z Renią nie obdarowała.
U mnie wylądowały Irysy bródkowe dwa kartony, kocimiętka, Ice dance, rozchodnik, orlik, siewki łubinu i stipy...

Musiałam nieomal szpadel siłą z dłoni Jej wyrwać haha
Krysiu dziękuję jak nie wiem co. Jak wszystko posadzę to zrobię zdjęcia.
Buziaczki dla Ciebie. Dzieciaki zadowolone bardzo z wycieczki
Z Pszenicznej ... 19:29, 16 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kawał roboty zrobiony. Jak hortensje zakwitną, będzie pięknie
Agata, czym podsadziłabyś jedną hortensję Polar Bear w kwadracie, gdzie na obwodzie jest bukszpan? To taki kwadrat, miały być żurawki, ale nie przetrwały zimy

Nie chcesz ice dance? sprawdzone połączenie, a może mają to być jakieś byliny?
Makowo na Kociewiu 18:49, 16 kwi 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
A dobra wiadomość
wszystkie róże przeżyły - choć golasy jesienne nie wyglądają idelanie.
Trawnik jest w niezłej kondycji, za to żurawki w złej ale powoli się reanimują.
Kilka stip chyba żyje, inne trawy chyba też. Najlepiej wyglądają kurze łapki i ice dance.

Super widoczki wiosenne

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 16:05, 16 kwi 2016

Do góry
Kasjo U Mnie Będzie Ten ice dance Tworzył Takie prostokaty Między buksami wiec to ze się rozlazi to troche dobre bo będzie efekt szybszy. Planuje tam wykopać jakieś takie prostokaty z blachy. Zobaczymy jak to się sprawdzi.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 14:53, 16 kwi 2016

Do góry
swego czasu byl na Ogrodowisku szał na ice dance, amazon mist, frusted curls i pare innych traw zapoczątkowane artykułem szefowej. to sa nie watpliwie piękne trawy. jednak teraz po paru sezonach na szczęście użytkownicy tych traw dzielą sie z nami początkującymi swoimi uwagami
jesli masz wybor to wybierz inna trawę.u mnie tez ma byc ice dance ale ja z niej nie zrezygnuję. kupie tez pare sadzonek innych nie rozłażących carexów ale fakt jest taki że taniej szybszy efekt osiągniesz ice dancem decyzja należy do Ciebie
Stipa, werbena- odkupię 08:57, 16 kwi 2016

Do góry
Na szybko przychodzi mi Ice dance do głowy, muszę się rozejrzeć co ewentualnie miałabym jeszcze, choć za dużo nie mam, bo sporo sobie porozsadzalam bylin. Jezowki mi się nasiały. Może jak podrosną to one..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies