Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 21:13, 02 maj 2016

leon60 napisał(a)
przepięknie na frocie!

uśmiecham się, tak mi przyjemnie
lindsay80 21:14, 02 maj 2016

Efffa napisał(a)

no co tam słychać zgubo ?
lindsay80 21:17, 02 maj 2016

polinka napisał(a)
Elegancki Twój przedogrodek! Uwielbiam takie stonowane kolory.

żebyś widziała jaka była pierwsza wersja, sama się śmieję, na to wspomnienie - dziękuję
anabuko1 23:50, 02 maj 2016

Hej, jak tam majóweczka przebiega ????
pozdróweczki zostawiam
Madzenka 08:35, 03 maj 2016

"Zimowo-kapnięty" front mnie zachwycił!
Marta 09:29, 03 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

Dzięki Marta, jeszcze nie całe. Sadzenie to pikuś, ale jeszcze kawałek mi został do odchwaszczenia, a to jest najtrudniejsze, wstyd pokazać, ale tak to wyglądało.

Za to właśnie odchwaszczanie Cię podziwiam. Wiem jaka to mordęga. Mój cały ogród wygląda tak Twoje przedpłocie wyglądało też mi strasznie wstyd. Pokazuję eMowi wasze trawniki z nadzieja , że może kiedyś zmieni mu się punkt myślenia. Narazie jeszcze twierdzi, że nasz mniszkowo- koniczynowo-perzowo-stokrotkowy z dzurami jest fajny- przecież każdy tu na wsi ma taki...
lindsay80 10:09, 03 maj 2016

anabuko1 napisał(a)
Hej, jak tam majóweczka przebiega ????
pozdróweczki zostawiam

Pracowita ta tegoroczna majóweczka Aniu, ale bardzo przyjemna
lindsay80 10:11, 03 maj 2016

Madzenka napisał(a)
"Zimowo-kapnięty" front mnie zachwycił!

nawet ładnie to brzmi
lindsay80 10:16, 03 maj 2016

Marta napisał(a)

Za to właśnie odchwaszczanie Cię podziwiam. Wiem jaka to mordęga. Mój cały ogród wygląda tak Twoje przedpłocie wyglądało też mi strasznie wstyd. Pokazuję eMowi wasze trawniki z nadzieja , że może kiedyś zmieni mu się punkt myślenia. Narazie jeszcze twierdzi, że nasz mniszkowo- koniczynowo-perzowo-stokrotkowy z dzurami jest fajny- przecież każdy tu na wsi ma taki...

To, że takich trawników najwięcej jest na tych naszych wsiach to ma rację, a założenie porządnego to ogromny wysiłek i nakłady pracy i pewnie dlatego ma opory przed przystąpieniem do dzieła, ja nad moim eMem też ciągle pracuję i na szczęście przez te nasze 1,5 roku odmieniania ogródka jego podejście znacznie się już zmieniło.
Sebek 11:31, 03 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

Chyba nie wiem jeszcze

Już myślę co będzie jak tulipany przekwitną..., na rabatach pod oknami Marikeny przemrożone, zawilce HJ nie obudziły się po zimie, rododendrony CW chorują, zanim zacznie widać miskanty Variegatusy, które kupowałam jak byliśmy razem w Wojsławicach, to ze dwa miesiące zejdzie - uczę się tego ogródka powoli, powoli...

Spadam jeszcze dokończyć spektakularną przeróbkę rabaty pod wykuszem, ciekawe jak się spodoba, bo w zeszłym roku była zacięta obrona z Waszej strony rosnącej tam stipy, ale jak teraz musiałam wszystkie wyrwać po zimie to stwierdziłam, że musi tam jednak być inna trawa ozdobna, bo za chwilę kamień tam dam i nie w głowie mi coroczne wykopki.

Carex morrovi Variegata? Ponoć lepiej zimuje niż Ice Dance i nie rozłazi się.

Masz tam bukszpany, cisy, drzewa - do tego kwitnące donice - czego więcej do szczęścia potrzeba?