Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 23:12, 21 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Mistrzowska rewolucja i potwierdza, że do odważnych świat a raczej ogród należy

Polinka, ty też do tych odważnych należysz Buziak.
Ogródek Iwony 23:11, 21 maj 2015

Do góry
Ewa, Reniu, Mirello,Iza, Beatko - dziękuję za miłe słowa i macham do was.
Ogródek Iwony 23:06, 21 maj 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

Piękna ta Magnolia
świetna metamorfoza, dąbrówkę rozłogowa lubię choć nie lubię jej podatności na mączniaka. Gratuluję następnej setki ...pędzisz niesamowicie !!!

Kasiu, nie wiedziałam, że dąbrówkę mączniak łapie. Szkoda, że się dowiedziałam, bo wcześniej go na niej nie miałam. A teraz będę wypatrywać
To tak, jak z opuchlakami. Póki o nich nie wiedziałam, byłam szczęśliwa. W tym roku jednego rh zaatakowały i dorosłego dwa razy już znalazłam i ciągle się gapię, czy już mi nie zeżarły wszystkiego
Ogródek Iwony 23:03, 21 maj 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Iwonko skoro Bogdzia twierdzi,że te rh tak mają to pewnie tak jest
Jeszcze raz o macie. Nie chodziło mi o położenie jej pod rh tylko czy w ogóle w ogrodzie gdzieś kładziesz matę?
Gratuluję 700 stron

Mirella, dopiero dziś mam chwilkę. Z tą matą każdy musi zdecydować sam. Ja jak zobaczyłam na początku bycia na forum taką fotkę
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/20/201073/original.JPG, to odechciało mi się maty tam, gdzie roślinki mają rosnąć. Pod żwirek położyłam tylko za radą Dorotki starą firankę, bo na piaszczystej glebie kamyczki mieszają się z ziemią i wtedy nie jest to fajne. Przez firankę nie przejdą. Raz położyłam pod kamyczki taką włókninę do przykrywania ogórków i wyobraź sobie, ze trawa przez to przerosła. I tak trzeba czyścić żwirek z nawianego zielska i nawianych nasion trawy. Z tego względu, że z tym kamyczkiem jest kłopot, mało go stosuję w ogrodzie, szczególnie, kiedy jeszcze planuję zmiany na rabacie
Ogródek Iwony 22:53, 21 maj 2015

Do góry
babka napisał(a)
Wspaniałe zmiany u Ciebie, robi się przejrzyście i elegancko. Cudna rabata różana ( nie widziałam jej wcześniej) i te nowe z prostymi liniami super. Twoje tarasy zawsze mi się podobały ale teraz wszystko jest takie spójne. Pięknie jest
Przypomnij mi proszę co tu kolejno za bukszpanami rośnie ??

Olu, za bukszpanem są tulipany i szafirki naprzemiennie sadzone (już podcięte), potem lawenda, za lawendą róże, za różami perovska i werbena zachodzą na siebie w jednym rzędzie tak po połowie, a w plecach miskant grosse fontane - 3 sztuki
Moja codzienność - ogród Oli 21:49, 21 maj 2015

Do góry
Janina napisał(a)
Ja też polecam bylinowy raj i ogrodowo też

czyli oba na plus i znów mam dylemat jeżówkowy

Iwk4 napisał(a)

Moje też ... u ciebie

Asiuniaa napisał(a)

I moje

BusyBee napisał(a)

Fajnie, że piszecie o tym, że są solidne firmy...po ostatnich swoich zakupach róż trochę zwątpiłam teraz myslę, co z tymi zakupami zrobić...
...warto sobie zapisywać takie sprawdzone sklepy internetowe....

warto zapisywać szkoda, że watek został zamknięty..

Madzenka napisał(a)
Lubię Twój ogród i żółte kwiaty wyglądają jak limionki przejrzałe, konweniują teraz do świeżej zieleni ogrodu

polinka napisał(a)
Zamarzyła mi się powtórnie ściana wodna I chyba w następnym roku już nie odpuszczę...

Żółte kwiatki pasują do żółtych rybek

moze jednak żółtki zostaną

Poli mam nadzieję, że ścianka powstanie

Jolu, Paulo dziękuję

Kolorowy ogród na piasku 21:34, 21 maj 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Bardzo lubię zaglądać do Twojego ogrodu. Jest piękny!!!
Wstawiaj dużo fotek ciesz oczy nie tylko swoje, ja tu zaglądam regularnie, aby napawać się Twoim ogrodem.

Dorotko, dziękuję Postaram się spełnić Twoją prośbę

barbara_krajewska napisał(a)

Taki czarowny widok mógłby trwać i trwać!

Basiu, są takie momenty, które chciałoby się zatrzymać na dłużej

Bogdzia napisał(a)
Vivo nie napiszę ze jest pięknie bo to frazes w wypadku Twojego ogrodu. Ty a raczej Wy jestescie artystami i milczę patrzac na te widoki.Słów brak by cos mądrego napisac. Buziaki Wam śle.

Bogdziu, dziękuję cóż mogę napisać

Aneta1309 napisał(a)
Vivo cudny ogród, cudne zdjęcia słów brak

Anetko, dziękuję Zdjęciom sprzyja czasem światło.

07_Rene napisał(a)

Matko jedyna... jak pięknie... A jakie wszystko dopieszczone, zadbane, wymuskane... dojrzałe...

Reniu, Troszkę musieliśmy poczekać aby na naszym pustkowiu doczekać się dojrzałych drzew. Już trochę zapomniałam jak było pusto

Gabriela napisał(a)
Śliczne magnoliowe ściany, tulipany i te mgliste zdjęcia. Taka piękna zieleń, wspaniale jest u Was o każdej porze roku.

Gabrysiu, nie wiem czy pamiętasz ale te magnolie mam widoczne z okna kuchennego Miło jak kwitną ale i bez kwiatów są śliczne. Myślałam o tym, że gdybym teraz zakładała ogród to pewnie gdzieś znalazłby miejsce luźny żywopłot magnoliowy. Betty do tego bardzo się nadaje.

Iwk4 napisał(a)
Bardzo urokliwy jest tten ogród. Wieje tajemniczościæ z tymi mgłami w tle. Lubię tu zaglądać na obrazki. Jak tam łan kuklika? Przegapiłam ?

Iwonko, kuklika nie było. Będzie

Ala106 napisał(a)
Ja to tutaj zaglądałam do tej pory chyba incognito.
Zaglądałam, podziwiałam, bo cudnie u Ciebie.
Teraz witam się oficjalnie, czeeeść i macham z pozdrowieniami.

Renatko, witam Cię oficjalnie Dziękuję

EPODLAS napisał(a)
Vivo, pięknie pokazujesz swój perfekcyjny ogród. A za taki widok za oknem w mglisty poranek dużo bym dała. Magnolie marzenie

Bożenko, nie mam czym pięknie pokazywać może kiedyś zakupię sobie lepszy sprzęt i będę umiała robić tak piękne zdjęcia jak Ty. Perfekcji też u mnie brak

Mala_Mi napisał(a)
Wreszcie.. uczta dla oka

Aniu, uczta u Ciebie równie kolorowa

Rench napisał(a)
Nacieszyłam oczy

Renatko

paniprzyroda napisał(a)
Byłam już u Ciebie i fotki widziałam, ale wracam jak bumerang
Zastanawiałam się, co napisać, by się nie powtarzać i wymyśliłam 3 M
Magia Mistrzostwo Miód

Mariolu, o pierwszej w nocy całkiem dobrze Ci się myślało A nawet miałaś bardzo górnolotne to myślenie

MarekW napisał(a)
Śliczności pokazujesz, chcę więcej takich zamglonych widoków Pozdrawiam Was serdecznie

Marku, dziękujemy Mgiełka będzie

Moja codzienność - ogród Oli 17:44, 21 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Moje też ... u ciebie

I moje
Moja codzienność - ogród Oli 17:37, 21 maj 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Gosiu to moje ulubione drzewo w ogrodzie

Moje też ... u ciebie
Moja działka na Dębowym Lesie 16:55, 21 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Wszystko u mnie kwitnie z opóźnieniem, to już się przyzwyczaiłam. Nawet do tego, że narcyze właśnie u mnie kwitną takie same, jak u ciebie, więc hoć coś mam o tej samej porze roku
Zachwyciły mnie Aniu twoje hosty o kolorowych liściach. Mam tylko zielone i takie biało-zielone miniaturowe, a u ciebie aż wzdycham

U mnie na działce ( jest poza miastem) to też niektóre roślinki mają opóźnienie ze 2 czy 3 dni.
Narcyzki już przekwitły .
Ale inne kwitną

Piwonie zaczynają

i moja drzewiasta...czyżby była jasna ??
Kiedyś będzie tu ogród 22:47, 20 maj 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
Dziewczyny kochane bardzo dziękuję za pamięć. Troszeczkę uziemiły mnie problemy techniczne, ale dzisiaj odzyskałam internet. Pobieżnie wskoczyłam do zaprzyjaźnionych wątków (dokładniejszą lekturę zastawiam na nockę) ale już widzę jak u mnie wiosna w tyle. U mnie nie wiele się dzieje, wszystko jakoś pomału rusza (no, poza chwastami). Ale to za troszkę. Teraz pragnę przedstawić moją ślicznotkę.

To pierwsze listki azalii pontyjskiej -mojego wielkiego marzenia, które spełniło się dzięki serdeczności Bożenki (Bogdzia). Bardzo dziękuję za wielkie serducho, bezinteresowności i ogromną życzliwość. Będę dbała o tę perełkę.

Niech zdrowo rośnie. Byłyśmy w ostatni weekend w parku Kromlau , tam było zatrzęsienie sadzonek tej azalii , obłędnie dużo , a w sprzedazy nie ma,

Jutro zrobię fotkę siewką werbeny patagońskiej- nasionka dostałam od Iwonki (Iwk4 ) i bardzo jej jeszcze raz dziękuję.

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 22:25, 20 maj 2015

Do góry
Aneta1309 napisał(a)
Boziu ile kwiecia u mnie prawie nic nie kwitnie. To rózowe to chyba firletka ale z naciskiem na chyba

Z naciskiem na napewno Trafione
Iwk4 napisał(a)

Znalazłam nazwę:
FIRLETKA KARMINOWA SMÓŁKA

Dziękuję bardzo pięknie i podziwiam godzinę o której mi to napisałaś Szaloona Buźka
Prawie - jak ogród 20:28, 20 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Beatko, naprawdę warto
Przygotowałam dla ciebie niespodziankę. Zapraszam
Niespodzianka

Byłam, widziałam, podziwiałam
Pozdrawiam...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:50, 20 maj 2015

Do góry
Ana, gratki na 1900 Tak patrzę, że już niedługo do 2 tysięcy stron dojedziesz, a rabatki z Vanilkami za chwilę będą wow. Pozdrawiam
Kiedyś będzie tu ogród 19:44, 20 maj 2015

Do góry
Dziewczyny kochane bardzo dziękuję za pamięć. Troszeczkę uziemiły mnie problemy techniczne, ale dzisiaj odzyskałam internet. Pobieżnie wskoczyłam do zaprzyjaźnionych wątków (dokładniejszą lekturę zastawiam na nockę) ale już widzę jak u mnie wiosna w tyle. U mnie nie wiele się dzieje, wszystko jakoś pomału rusza (no, poza chwastami). Ale to za troszkę. Teraz pragnę przedstawić moją ślicznotkę.

To pierwsze listki azalii pontyjskiej -mojego wielkiego marzenia, które spełniło się dzięki serdeczności Bożenki (Bogdzia). Bardzo dziękuję za wielkie serducho, bezinteresowności i ogromną życzliwość. Będę dbała o tę perełkę.

Jutro zrobię fotkę siewką werbeny patagońskiej- nasionka dostałam od Iwonki (Iwk4 ) i bardzo jej jeszcze raz dziękuję.

Ogród na glinie 15:16, 20 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ładnie się wkomponowała w ciemnym kolorze.
Patrzę na twoje kulki i fajnie wyszły dwa kolory kulek. Podoba mi się ten pomysł
A wracając do rabaty przy studni, trzmielina na kulce mogła by tam zagrać, ale musisz sprawdzić, by nie konkurowała z agrestem, bo ten też na nodze. Trzeba by przetestować ustawienie
Twoim rododendronem jestem zachwycona

Iwonko dodam jeszcze, że buksy mają nowe przyrosty, a tujom korzenie tak ucierpiały, że nie mają nowych przyrostów, męczą się by przeżyć
być może kolor nowych tujowych przyrostów byłby podobny do buksów
Ogródek Iwony 13:03, 20 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
700 stron uczczę pokazaniem jednej metamorfozy mojego ogrodu
Dedykuję ją Beatce - Szemusi. Aby nie zmieniła zdania, że czasem demolka warta jest nowych doznań i wrażeń
MAJ 2014:

MAJ 2015:

Pozwoliłam sobie zacytować całość, bo... metamorfoza niesamowita
Nie dość, ze ogarnęłaś busz w przedogródku, to jeszcze Ci się tyle nowego miejsca na roślinki zrobiło

Wiem już, wiem, że warto przerzucić wszystko, by osiągnąć wymarzony efekt. I wiem też, że gdyby nie Ogrodowisko, wspaniali ludzie, których tu spotykam, nigdy do takich metamorfoz (przynajmnie u mnie) by nie doszło

Gratuluję, Iwonko, kolejnej seteczki
Ogródek Iwony 12:40, 20 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Tez bym miała dość, gdyby spacerowały po ścianach domu. Zawsze bym się zastanawiała, czy do sypialni przez okno nie wejdą, brrr. Wolę kwiotki
Moja magnolia Spectrum kwitnie. Moje drzewko ma aż 3 kwiatki

Piękna ta Magnolia
świetna metamorfoza, dąbrówkę rozłogowa lubię choć nie lubię jej podatności na mączniaka. Gratuluję następnej setki ...pędzisz niesamowicie !!!
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 10:08, 20 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kamilko, piękne zakupy.
Hortki od kiedy ukorzeniałaś, że nawet zaczęły kwitnąć ?

Iwonko, jedna hortka z patyków wsadzanych do ziemi w marcu ma kwiaty.
Ogród na glinie 08:02, 20 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ładnie się wkomponowała w ciemnym kolorze.
Patrzę na twoje kulki i fajnie wyszły dwa kolory kulek. Podoba mi się ten pomysł
A wracając do rabaty przy studni, trzmielina na kulce mogła by tam zagrać, ale musisz sprawdzić, by nie konkurowała z agrestem, bo ten też na nodze. Trzeba by przetestować ustawienie
Twoim rododendronem jestem zachwycona

ten Rh, to ten biedny, co to nie podlewany podczas naszego urlopu zczerwieniał, żżółkł i jeszcze pędraki miał w korzeniach i czekał wykopany na swoja kolejkę
osłabiony, ale kwitnie w nowym miejscu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies