Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

paniprzyroda 01:09, 21 maj 2015

Byłam już u Ciebie i fotki widziałam, ale wracam jak bumerang
Zastanawiałam się, co napisać, by się nie powtarzać i wymyśliłam 3 M
Magia Mistrzostwo Miód
MarekW 20:14, 21 maj 2015

Śliczności pokazujesz, chcę więcej takich zamglonych widoków Pozdrawiam Was serdecznie
viva 20:54, 21 maj 2015

alinak napisał(a)
Zaglądam i zaglądam ,aż tu są i od razu zaczarowałaś mnie kolorami i kształtami .
Rabata pod oknem przeurocza . ja jutro walczę z różanką ,wyrzucam wszystkie bukszpany zarażone z żywopłotka .
brrrrr nie lubię takich momentów ,ale trudno

pozdrawiam A.

Widoki pod oknem najważniejsze
Alinko, mnie też w jednym miejscu żywoplotek w ubiegłym roku poraziło ale się jeszcze nie poddaję.

Kasya napisał(a)
Ale widoki... naoglądam się przed spaniem to może mi się przysni

Kasiu, ogorodwe sny są bardzo przyjemne

mira napisał(a)
Jak napiszę pięknie to nie nowina - to może cudny jest Twój maj
tulipany tez sadzę w koszyczkach i nie mam ich dużo choć każdej jesieni staram się coś nowego wkopać więc wystają tu i ówdzie - czy te białe liliokształtne masz co roku czy są jednoroczne? pytam bo ja miałam kilka lat a teraz szukam takich na dłużej

i jeszcze - złapałam fazę na azalie więc czekam na Twój azaliowy zakątek w pełni kwitnienia a póki co muszę wsadzić moje nowe dwie.

pozdrawiam

Miro, w tym roku posadziłam wszystkie tulipany w pełnych doniczkach, takich w jakich kupuje się sadzonki. Koszyszki w ubiegłym roku miały wygryzione dna.

Białe tulipany to Sapporo i kwitną w następnych latach o ile nie zostaną zjedzone. Lirokształtne to dla mnie jedne z lepszych tulipanów.

bdan napisał(a)
Jakie dopieszczone widoki i kanciki porobione. Az mam wyrzuty sumienia, dlaczego doba taka krótka jest.

Naprawdę cudnie masz.

Danusiu, dziękuję Dopieszczone to za dużo powiedziane, mam ogarnięte w niektórych miejscach, głównie wokół domu Doby mnie też bardzo brakuje

Luki napisał(a)
Jak tu nie uwielbiać takiego ogrodu, niesamowity i piękny, ale nic odkrywczego nie napiszę Czekam na czerwiec.

Łukaszu, dziękuję Też czekam na czerwiec W tym roku zapowiada się dobrze, oby tylko pogoda dopisała

laurowisnia napisał(a)
Taka przyjemność do kawy w poniedziałek, ciacho niepotrzebne.

Agato

ewa004 napisał(a)
Piękny ogród ,tyle kwiecia i koloru ,cudownie
Pozdrawiam

Ewo, wiosna się stara

Pszczelarnia napisał(a)

I to jest właśnie ten artyzm patrzenia i tworzenia ogrodu: przyrosty na sośnie i liście klonu a na dole te pomarańczowo-żółte tulipany i mglista ściana drzew ze stawem. Oraz po prawej krzew (berberys jakoś szczególnie cięty?)
Komponujesz wielowymiarowo, z uwzględnieniem wszystkich pór roku i pór dnia w ogrodzie.

Ewo, jestem "wzrokowcem" więc patrzenie to dla mnie podstawa Uroki ogrodu czasem są chwilowe i to było uchwycenie tej chwili

Berberys to Green carpet. Podcinam mu tylko delikatnie boki, on bardzo ładnie wypiętrza do góry.

viva 21:34, 21 maj 2015

Dorota123 napisał(a)
Bardzo lubię zaglądać do Twojego ogrodu. Jest piękny!!!
Wstawiaj dużo fotek ciesz oczy nie tylko swoje, ja tu zaglądam regularnie, aby napawać się Twoim ogrodem.

Dorotko, dziękuję Postaram się spełnić Twoją prośbę

barbara_krajewska napisał(a)

Taki czarowny widok mógłby trwać i trwać!

Basiu, są takie momenty, które chciałoby się zatrzymać na dłużej

Bogdzia napisał(a)
Vivo nie napiszę ze jest pięknie bo to frazes w wypadku Twojego ogrodu. Ty a raczej Wy jestescie artystami i milczę patrzac na te widoki.Słów brak by cos mądrego napisac. Buziaki Wam śle.

Bogdziu, dziękuję cóż mogę napisać

Aneta1309 napisał(a)
Vivo cudny ogród, cudne zdjęcia słów brak

Anetko, dziękuję Zdjęciom sprzyja czasem światło.

07_Rene napisał(a)

Matko jedyna... jak pięknie... A jakie wszystko dopieszczone, zadbane, wymuskane... dojrzałe...

Reniu, Troszkę musieliśmy poczekać aby na naszym pustkowiu doczekać się dojrzałych drzew. Już trochę zapomniałam jak było pusto

Gabriela napisał(a)
Śliczne magnoliowe ściany, tulipany i te mgliste zdjęcia. Taka piękna zieleń, wspaniale jest u Was o każdej porze roku.

Gabrysiu, nie wiem czy pamiętasz ale te magnolie mam widoczne z okna kuchennego Miło jak kwitną ale i bez kwiatów są śliczne. Myślałam o tym, że gdybym teraz zakładała ogród to pewnie gdzieś znalazłby miejsce luźny żywopłot magnoliowy. Betty do tego bardzo się nadaje.

Iwk4 napisał(a)
Bardzo urokliwy jest tten ogród. Wieje tajemniczościæ z tymi mgłami w tle. Lubię tu zaglądać na obrazki. Jak tam łan kuklika? Przegapiłam ?

Iwonko, kuklika nie było. Będzie

Ala106 napisał(a)
Ja to tutaj zaglądałam do tej pory chyba incognito.
Zaglądałam, podziwiałam, bo cudnie u Ciebie.
Teraz witam się oficjalnie, czeeeść i macham z pozdrowieniami.

Renatko, witam Cię oficjalnie Dziękuję

EPODLAS napisał(a)
Vivo, pięknie pokazujesz swój perfekcyjny ogród. A za taki widok za oknem w mglisty poranek dużo bym dała. Magnolie marzenie

Bożenko, nie mam czym pięknie pokazywać może kiedyś zakupię sobie lepszy sprzęt i będę umiała robić tak piękne zdjęcia jak Ty. Perfekcji też u mnie brak

Mala_Mi napisał(a)
Wreszcie.. uczta dla oka

Aniu, uczta u Ciebie równie kolorowa

Rench napisał(a)
Nacieszyłam oczy

Renatko

paniprzyroda napisał(a)
Byłam już u Ciebie i fotki widziałam, ale wracam jak bumerang
Zastanawiałam się, co napisać, by się nie powtarzać i wymyśliłam 3 M
Magia Mistrzostwo Miód

Mariolu, o pierwszej w nocy całkiem dobrze Ci się myślało A nawet miałaś bardzo górnolotne to myślenie

MarekW napisał(a)
Śliczności pokazujesz, chcę więcej takich zamglonych widoków Pozdrawiam Was serdecznie

Marku, dziękujemy Mgiełka będzie

viva 21:43, 21 maj 2015

Azaliowy kącik rozkwita. Mam nadzieje, że deszcz nie zniszczy mocno kwiatów. W tym roku azalie kwitną wyjatkowo obficie

viva 21:51, 21 maj 2015

Natomiast piwonia miała w tym roku mniej kwiatów. Chyba z tego powodu były większe

-

Ta każdego roku ma więcej kwiatów ale na deszcz jest bardzo wrażliwa i ten, który teraz pada zniszczy ją. Pachnie obłędnie

-
viva 21:54, 21 maj 2015

Z mgiełką

ewsyg 21:57, 21 maj 2015

Ależ Twój ogród jest cudny. Nie do uwierzenia, że na piachu. Kolejny czarodziejski ogród.
anka_ 22:05, 21 maj 2015

viva napisał(a)
Tak usiąść z kawką o zachodzie słońca pod tą brzózką i słuchać kumkania żab.... Ach, marzenie.

Kącik azaliowy cudowny. Tak patrząc na te zdjęcia zdaje sobie sprawę jak w tyle jest wegetacja u mnie.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
viva 22:18, 21 maj 2015

Pisałam o przedłużeniu rabaty hostowej i uporządkowaniu naszego "lasku". Miejsce bardzo trudne do pokazania, bo trudne światło ale widok z tego miejsca, które kiedys pokazywałam teraz jest taki.
Na pierwszym planie miejsce, gdzie był kompostownik, po prawej lasek. W tej chwili zaścielony siankiem Przy ścieżce posadziłam caer Morrowii, brzeg będzie wyłożony kamieniem takim jak murek. Jak będzie czas

Dzisiejszy, deszczowy widok z kuchni na to miejsce. Ostania kulę bukszpnowa włączyłam w rabatę. Jeszcze tam muszę dosadzić

Cisy też włączyłam w rabatę, muszę tu jeszcze posadzić runiankę

I widok z górki na łąkę kwitnącą w tej chwili jaskrami