Aneto, patrzę i patrzę (i podziwiam) - Twój wątek jest bardzo poglądowo-pouczający. Niby wiem, jak rosną hortensje a i tak sadzę za gęsto po raz kolejny. 100 cm będzie dobrze, tak?
I teraz już pora czosnków u Ciebie. Az się zastanawiam, co w kolejności dalszej się "wysypie" na rabatach? Ileż tego kwiecia jest u Ciebie ... .
z doświadczenia mogę powiedzieć że 100cm będzie ok tak z perspektywą na rozrost i to niezbyt długo trzeba będzie czekac by stworzyły szpaler , za chwilę ruszą lilie, róże, a potem hortensje. Zaczynają kwitnąć orliki (nie zauważyłam bo nie miałam czasu przez 3 dni i mi małe zielne gąsieniczki opędzlowały liście z dwóch orlików), za chwilę szałwie, chabry, dzwonki hmmm i coś tam jeszcze zakwitnie
Ana Bolesław ma niesamowity kolor
w deszczu obeszłam moje żurawki i też się zbierają do kwitnienia.
Tulipany się kończą ale czekam na festiwal czochów się zaczął
Ujawniam się Ana twojego wątku nie da się od tak przejrzeć, czyta się go jak bardzo dobrą książkę od której człowiek nie chce się oderwać! Spaceruje wirtualne i zachwycam sie twoim ogrodem.
"Nie pamiętam, że sadziłam" Dobre!!! Czy to już stan nadający się do leczenia?
PS Czy Bolesław przez cały czas ma taki kolor, czy blednie? Robię rekonesans wśród intensywnie wybarwionych rodków i szukam tych "żarówiastych" do końca.