Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 13:29, 20 maj 2015

Aska napisał(a)
Podziwiam Twój ogród i Twoją pracę, często do Ciebie zaglądam. Czasami incognito, mam nadzieję, że uda mi się przeczytać cały wątek ( na razie dobijam do mety u Tosi). Obecnie jestem na etapie wałkowania tematu thuji szmaragdowych, posadziłam je w ubiegłym roku i zastanawiam się czy juz ciąć thujki, czy zrobić to za rok. Dodam, że mają ok. 1,5 m. Proszę o podpowiedź. Pozdrawiam.
ja bym przycieła tylko teraz to chyba za późno. Nie prywaj się na czytanie całego wątku!!!!
Pszczelarnia 13:30, 20 maj 2015

Aneto, patrzę i patrzę (i podziwiam) - Twój wątek jest bardzo poglądowo-pouczający. Niby wiem, jak rosną hortensje a i tak sadzę za gęsto po raz kolejny. 100 cm będzie dobrze, tak?
I teraz już pora czosnków u Ciebie. Az się zastanawiam, co w kolejności dalszej się "wysypie" na rabatach? Ileż tego kwiecia jest u Ciebie ... .
ana_art 14:03, 20 maj 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Aneto, patrzę i patrzę (i podziwiam) - Twój wątek jest bardzo poglądowo-pouczający. Niby wiem, jak rosną hortensje a i tak sadzę za gęsto po raz kolejny. 100 cm będzie dobrze, tak?
I teraz już pora czosnków u Ciebie. Az się zastanawiam, co w kolejności dalszej się "wysypie" na rabatach? Ileż tego kwiecia jest u Ciebie ... .

z doświadczenia mogę powiedzieć że 100cm będzie ok tak z perspektywą na rozrost i to niezbyt długo trzeba będzie czekac by stworzyły szpaler , za chwilę ruszą lilie, róże, a potem hortensje. Zaczynają kwitnąć orliki (nie zauważyłam bo nie miałam czasu przez 3 dni i mi małe zielne gąsieniczki opędzlowały liście z dwóch orlików), za chwilę szałwie, chabry, dzwonki hmmm i coś tam jeszcze zakwitnie
Malgosik 14:16, 20 maj 2015

ana_art napisał(a)

z doświadczenia mogę powiedzieć że 100cm będzie ok tak z perspektywą na rozrost i to niezbyt długo trzeba będzie czekac by stworzyły szpaler , za chwilę ruszą lilie, róże, a potem hortensje. Zaczynają kwitnąć orliki (nie zauważyłam bo nie miałam czasu przez 3 dni i mi małe zielne gąsieniczki opędzlowały liście z dwóch orlików), za chwilę szałwie, chabry, dzwonki hmmm i coś tam jeszcze zakwitnie

tego się właśnie obawiam jak wrócę do pracy
że przez 3 dni coś mi zeżre roślinę
makkasia 18:45, 20 maj 2015

Ana Bolesław ma niesamowity kolor
w deszczu obeszłam moje żurawki i też się zbierają do kwitnienia.
Tulipany się kończą ale czekam na festiwal czochów się zaczął
Iwk4 19:50, 20 maj 2015

Ana, gratki na 1900 Tak patrzę, że już niedługo do 2 tysięcy stron dojedziesz, a rabatki z Vanilkami za chwilę będą wow. Pozdrawiam
anna_pisalska 20:39, 20 maj 2015

ana_art napisał(a)
już przekwitła większość, do tego wiatry i deszcz z ostatnich dni poczochrał trochę te które zostały
Nie liczyłam i nie wiem ile ich tam jest któregoś dnia policzyłam te papuzie czarne przy stożkach w ramach ciekawości jest ich 30szt, na resztę się nie porywam

No, to w setkach trzeba liczyć na bank widok zachwycający, wart ciężkiej pracy
Kasya 20:41, 20 maj 2015

ana_art napisał(a)
Bolesław Chrobry

sliczny ma kolor
Izabela1603 22:00, 20 maj 2015

Ujawniam się Ana twojego wątku nie da się od tak przejrzeć, czyta się go jak bardzo dobrą książkę od której człowiek nie chce się oderwać! Spaceruje wirtualne i zachwycam sie twoim ogrodem.
Zielona 22:11, 20 maj 2015

"Nie pamiętam, że sadziłam" Dobre!!! Czy to już stan nadający się do leczenia?

PS Czy Bolesław przez cały czas ma taki kolor, czy blednie? Robię rekonesans wśród intensywnie wybarwionych rodków i szukam tych "żarówiastych" do końca.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies