700 stron uczczę pokazaniem jednej metamorfozy mojego ogrodu
Dedykuję ją Beatce - Szemusi. Aby nie zmieniła zdania, że czasem demolka warta jest nowych doznań i wrażeń MAJ 2014: MAJ 2015:
Metamorfoza zdumiewająca - powinnaś to wstawić w wątku z metamorfozami ogrodowymi
Jeżeli chodzi o rh to jesteś pewna, że te poskręcane liście to ich urok.....? No nie wiem - to nie czasem jakaś choroba?
W życiu nie widziałam takich liści na zdrowych rh, a trochę już ich widziałam
Mirelko, dziękuję Wstawię, jak dokończymy kłąść obrzeża. Jeszcze brakuje z jednej strony
O opuchlakach sobie żartowałyśmy, bo cóż mamy z brzydactwami zrobić, jak one cwańsze od nas?
Jeśli chodzi o rododendrony, to w sprawie Novej Zembli rok temu radziłąm się Bogdzi i od niej wiem, ze to normalny wygląd tej odmiany. Martwiłam się wtedy, bo kupiłam ją dopiero co, a potem porównywałam listki z inną odmianą rh i się różniły wyglądem Tak po prostu ma
Poszukałam innych krzewów w innych ogrodach, zobacz, u Sylwii wygląda tak samo: https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/59/596608/original.jpg
Znam Bogdzi zalecenia co do rodków i dbam o nie wg wskazówek. Dlatego maty oczywiście nie mam