Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:30, 02 lut 2017

Do góry
Sylwia tez mam sie zamiar bawic w lotosomanie. Przeczytalam juz w jesieni watek o lotosach mariusz to spec od tych wodnych roslin. Przejrzalam drugi raz przed chwila.
Ja tez mam nasiona od tygodnia, ale jeszcze czekam do konca lutego, nie ma takiego slonca aby na parapecie je hodowac.
Juz ogladalam pojemniki w obi, kastry sa ciezkie. Bede uprawiala w mniejszych pojemnikach lepiej je ustawic w oczku.
Pozdrawiam
Kwiaty we włosach 21:29, 02 lut 2017
Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Tak jak u wszystkich na tym forum sadze, przesadzam, piele, kosze. Ciagle jest co robic.

Elu i na tym polega nasze ogrodniczkowanie Ogród to dzieło nieskończone i dobrze,nie ma nudy
Ptasi gaj 21:21, 02 lut 2017

Do góry
Wlasnie odwiedzilam twoj watek,przed chwila i widzialam piekna roza.
Kwiaty we włosach 21:20, 02 lut 2017

Do góry
Widzisz gonka od razu masz swoich fanow. Mnie sie tez tamroza podoba.
Napisz jak sie nazywa, czy pachnie, czy ma pelne kwiaty, czy dlugo,kwitnie.
Moja dzialka ma ok 40 arow, ogrod taki juz zadbany to od 2013 r. Niektore drzewa byly wczesnkej sadzone, tuje, brzozy i dwa deby co niektore jalowce, tawulki.
Lubie bardzo roze i ty kwiatom poswiecam teraz swoj czas. Na poczatku znalazlam nawet zdjecie ale w innym komputerze sadzilam roze, ktore kupowalam bo mi sie podobaly, ale bardzo chorowaly, nke moglam sobie z nimi poradzic nowicjuszem bylam, teraz juz mam doswiadczenke i poglebiona wiedze wiec idzie mi z rozami znacznie lepiej. Przesadzalam je kilka razy, az znalazly swoje wlasciwe miejsce.
Tak jak u wszystkich na tym forum sadze, przesadzam, piele, kosze. Ciagle jest co robic.
Kwiaty we włosach 20:15, 02 lut 2017

Do góry
Gonia wstawiaj wszystko co dotyczy ciebie a jest zwiazane z twoim ogrodem, jezeli masz zwierzeta tez mozesz sie pochwalic. Zwierze zwierzeciu nie rowne, pokazuja tutaj, kotki, pieski, swinki, chomiki czyli mnijsi nasi bracia.
Gonia zajrzyj na moj watek tam duzo sie dowiesz.
Czytaj inne watki i dziel sie tym wszystkim co spostrzezesz co ci podoba co nie. Zobacz tyle zdjec nastawialas na innych watkach a swojego nie pilnujesz nikt nie moze sie wypowiedziec jakie skarby masz w ogrodzie.
Jedynie ja prym wiode we wpisach na twoim watku!!!!
Ptasi gaj 11:38, 02 lut 2017

Do góry
U nas pada przybylo 3 cm sniegu, ale jest 3 stopnie na plusie. Bedzie chlapa.
Kwiaty we włosach 11:27, 02 lut 2017

Do góry
GONIA w watku " z ogrodka na wsi" Radziu tez masz wklejone twoje fotki wkopiuj takie same na swoj watek.
Do watkow kto zajrzy do ciebie nie musisz kopiowac zdjec.
To na Twoim watku maja wszyscy ogladac twoj ogrod.
Ogrodula 00:41, 02 lut 2017

Do góry
Czy te gambiony sama robilas. Jezeli tak skad mialas siatke.
Ogrodula 00:39, 02 lut 2017

Do góry
Wiesz to bylo napisane z przekasem o tych hektarach. Masz 400m ale za to jakie fajne fotki. Ja tez mialam takie buciory wysadzane kwiatami przyszli znajomi z dziecmi troche nieuwagi wysypaly ziemie z butow i przyniosly buciory do domu. Teraz mam zamiar sadzic w obitych garnuszkach.
Kiedys dawno temu bylam w byly RFN i nie moglam sie nadziwic, jak Niemcy wykorzystuja roznego rodzaju filizaneczki dzbanuszki, garnuszkach do takich nasadzen nasadzen, robia male cudenka to kochaja.
Anna i Ogród 00:03, 02 lut 2017

Do góry
U nas piękna pogoda od tygodnia słońce już wysoko mam solary więc nie podgrzewam specjalnie wody bo leci z kranu cieplutka.
Anna i Ogród 23:24, 01 lut 2017

Do góry
Ania przez Mławę to do Gdańska parę razy jechałam.Za komuny zawsze pod sklepem w kolejce "Mława przyjechała" chodzi o wędliny.
U nas też jest śnieg, ale zlodowaciały, w dzień w słońcu nawet 15 stopni na plusie grzeje po nogach, a teraz 7 na minusie.
Mam znajomych w Bieszczadach tam dopiero zima. Chodzą w tunelach śniegowych.

Przed twoim ostatnim wpisem na moim wątku wpisała się Gonia "Kwiaty we włosach" tyle zdjęć mi wgrała bardzo fajnych, ale widać, że jej się też kićka jak i mnie kiedyś.
Już jej odpisałam, że musi u siebie wstawiać bo będzie na szarym ogonie.

Sklepu takiego nie pamiętam. Pewnie za mała byłam i mam mnie nie brała ze sobą.
Mama mówiła że zawsze najstarszą z nas brał bo bez kolejki mogła czasem wejść.

To Ty masz ciepełko w dzień. Fajnie.
Anna i Ogród 23:01, 01 lut 2017

Do góry
Ania przez Mławę to do Gdańska parę razy jechałam.Za komuny zawsze pod sklepem w kolejce "Mława przyjechała" chodzi o wędliny.
U nas też jest śnieg, ale zlodowaciały, w dzień w słońcu nawet 15 stopni na plusie grzeje po nogach, a teraz 7 na minusie.
Mam znajomych w Bieszczadach tam dopiero zima. Chodzą w tunelach śniegowych.

Przed twoim ostatnim wpisem na moim wątku wpisała się Gonia "Kwiaty we włosach" tyle zdjęć mi wgrała bardzo fajnych, ale widać, że jej się też kićka jak i mnie kiedyś.
Już jej odpisałam, że musi u siebie wstawiać bo będzie na szarym ogonie.
Kwiaty we włosach 22:42, 01 lut 2017

Do góry
Gonia masz piękne róże. Ogród zadbany i co ty jeszcze chcesz tam robić jak ty już wszystko masz prawie zrobione, żwirowiska, obwódki, róże na kratkach, trawka przystrzyżona.
Areał taki średni na tym forum. Już zbierasz owoce w swoim sadzie?
Jeszcze raz piszę wstawiaj wszystkie zdjęcia w swoim wątku, bo będziesz je miała wszędzie i będzie ciągle w ogonie tego forum.
Ptasi gaj 22:41, 01 lut 2017

Do góry
Gonia masz piękne róże. Ogród zadbany i co ty jeszcze chcesz tam robić jak ty już wszystko masz prawie zrobione, żwirowiska, obwódki, róże na kratkach, trawka przystrzyżona.
Areał taki średni na tym forum. Już zbierasz owoce w swoim sadzie?
Jeszcze raz piszę wstawiaj wszystkie zdjęcia w swoim wątku, bo będziesz je miała wszędzie i będzie ciągle w ogonie tego forum.
Kwiaty we włosach 22:33, 01 lut 2017

Do góry
Gonia dziękuję za tak piękny wpis tyle kwiatów. Tak pięknie u Ciebie, ale ty wstawiaj u siebie te fotki. Bo u mnie parę osób obejrzy Twój ogród, a jak wstawisz u siebie będą oglądali, twoi fani.
To co wstawiłaś u mnie wstaw i u siebie.
Jeszcze jedno. Jak wstawiasz zdjęcia rób odstępy akapitowe (entery) wtedy tekst nie będzie zachodził na zdjęcia.
Jak masz wąskie zdjęcia z telefonu czyli w pionie możesz wstawiać dwie obok siebie bez spacji.
I wstawiaj po 4 zdjęc w jednym wpisie bo więcej się długo przewija, jak słabszy komputer. Też o tym nie wiedziałam. Ja akurat mam dobry komputer mogę nawet dwadzieścia zdjęć bardzo szybko przejrzeć.
Wstawianie zdjęć trzeba regulować enterem i wtedy wszystko dobrze wychodzi.
Anna i Ogród 22:00, 01 lut 2017

Do góry
Ania ja tez myslała, ze te skaczace koniki zielone, te wieksze to swierszcze, wiec nie jestes osamotniona. Dopiero znajomy przyjechal na działke i zauwaźyl w trawie duzo malych dziurek, mowi ale tu swierszczy, jakich swierszczy i pokazuje czarne robaczki. Zaczeli sie wszyscy ze mnie smic jak im powiedzialam, ze dla mnie swierszcze to zielone koniki.
Zima ma byc zima. Jaka bedzie wiosna, lato i jesien to za rok bedziemy juz wiedziec. Oby bylo cieplo.

Ulka, Ania to specjalistka w udzielaniu pomocy.

Jeszcze jedno ja rok do roku mam przekopana droge przez dziki i co roku rownam i sieje trawe.
Glos zurawi to klangor.

To zielone skaczące to wiedziałam że konik polny ale są jeszcze takie małe brązowe i to myślałam że świerszcz. Wstyd, oj wstyd. I my takie ogrodniczki

Ogród Oliwkowy :-) 21:29, 01 lut 2017

Do góry
Witam, jestem tutaj pierwszy raz. Dzialka jak stol trzeba teraz zagospodarowac duze wezwanie. Ja 10 lat temu tez bylam w identycznej sytuacji wszech obecna nawloc.
Moja dzialke przeoralam dwa razy. Po pierwszym razie po bronie zasialismy gorczyce. Gorczyca rosnie bardzo szybko i wysoko. Moja wyrosla w niektorych miejscach 1,5 metra. Skosilismy i znowu zaoralismy, znowu brona i zasianke gorczycy ale tym razem przyszedl mroz i wiosna przyjechala glebogryzarka i zsiekala wszystko. Po tygodniu wygrabilismy i zasiali trawe.
Nawloc jak sie ja kosi to ginie.
Moim zdaniem zrob ogrodzenie, studnie i doprowadz prad lub kup agregat. Jeszcze postaw blaszak bo gdzies te narzedzia musisz trzymac. Lub z drewna.
Zrob to co moze rosnac, aby kiedys dom juz byl otoczony drzewami, krzakami itd.
Nie ma sensu calkowicie dzialki zagospodarowac bo plany bedziesz zmieniac.
W glowie sie bedzie kotlowac.

FASELINA na wiosne znowu ci wyrosnie, na zdjeciu widac, ze ma duzo nasion, zeby sie nie rozsiewala, musisz ja skosic przed zakwitnieciem aby nie zawiazala nasion.
zrob eksperyment i zasiej na kilku metrach gorczece rzuc nasiona w faselinie. Jezeli masz zamiar zasiac trawnik w tym roku to jeszcze raz zamow oracza lub glebogryzarke.
To tyle do nastepnego.
Kwiaty we włosach 20:39, 01 lut 2017

Do góry
Witam Gosiu. Nie oceniam twojego ogrodu jest za malo zdjec, aby byc obiektywnym w ocenie, nie kadze jak mi sie cos nie podoba.
Napisz ile ma arow twoj ogrod, jak powstawal, co zrobilas co chcesz zrobic. Kwiaty masz ladne na rabatach.
Na tym forum prawie 99,9 proc tak zaczynalo jak ty - bez pojecia o sadzeniu mowiac ogolnie a oplanowaniu ogrodu to wyzsza szkola jazdy. Wszyscy sadza, przesadzaja itd.
Ja tez nie bylam przygotowana, ze bede na tym forum, wiec robilam zdjecia o roznej tematyce, rodzina na tle oczka i wiele innych ktore nie nadaja sie do pokazania. Majac na wzgledzie to, ze jestem na forum bede robila zdjecia w innej formie. Na niektorych watkach sa zdjecia wrecz artystyczne.
To tyle jak masz to wstawiaj zdjecia.
Anna i Ogród 20:18, 01 lut 2017

Do góry
Ania ja tez myslała, ze te skaczace koniki zielone, te wieksze to swierszcze, wiec nie jestes osamotniona. Dopiero znajomy przyjechal na działke i zauwaźyl w trawie duzo malych dziurek, mowi ale tu swierszczy, jakich swierszczy i pokazuje czarne robaczki. Zaczeli sie wszyscy ze mnie smic jak im powiedzialam, ze dla mnie swierszcze to zielone koniki.
Zima ma byc zima. Jaka bedzie wiosna, lato i jesien to za rok bedziemy juz wiedziec. Oby bylo cieplo.

Ulka, Ania to specjalistka w udzielaniu pomocy.

Jeszcze jedno ja rok do roku mam przekopana droge przez dziki i co roku rownam i sieje trawe.
Glos zurawi to klangor.
Ptasi gaj 20:04, 01 lut 2017

Do góry
Aniu, zimy od kilku lat sa barszo krotkie, przypominam sobie mam zdjecia musze poszukac jak w lutym komary w sloncu tancuja.
Nas do tej pory w naszym regionie zima oszczedzila, byl mroz i troche sniegu, bardzo lubie taka pogode, nie znosze chlapy, wiatru zreszta pewnie kazdy z nas.
Zima ma byc zima jak to kiedys bylo.
Poludniowa Europa w sniegu i mrozie.
Trzeba prosic o piekna wiosne, cieple i sloneczne lato i zlota jesien.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies