Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

gosika67 21:18, 25 lut 2017

Oj zobaczysz zaraz będziesz fachowiec ornitolog, lepsza praktyka , a już przecież zaczęłaś praktykować. Czekam na fotki. Pozdrawiam.
kamila66 21:19, 25 lut 2017

Makao_J napisał(a)
A Ty wiesz Ewa że ja jeszcze na żywo wróbla chyba nie widziałam A pomyśleć że to ptaszęcie które jako pierwsze powinno przylatywać do karmnika

U nas także wróbli nie ma tylko kopciuszki latają.
Anda 21:45, 25 lut 2017

U mnie wróble na zimę się gdzieś wynoszą. Są u mnie tylko od wiosny do jesieni. Czasem przyleci kopciuszek, czasem rudzik. Jedynie sikorki i kosy są mi wierne Ja też dopiero się uczę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
amelia_b 22:16, 25 lut 2017

Sikorki w tym roku u siebie nie widziałam ani jednej, ale sójkę mam sfotografowaną, z reguły karmią się koło południa kiedy akurat mnie niema, zostaje mi tylko niedziela żeby je złapać u mnie aparat leży na parapecie tak na wszelki wypadek Aniu czytam że ściankę wodną planujecie, super.
ElzbietaFranka 13:58, 26 lut 2017

Aniu witam. Ja odnosnie scianki. Szum wody czyli glosnosc zalezy od wysokosci strumienia i cisnienia wody, wiec aby nie bylo glosno trzeba sie skupic na tym. Inna sprawa do przyjemnego dzwieku szumu wody mozna sie przyzwyczaic, z doswiadczenia.
Nie musicie koniecznie zrodlo wody umieszczac na takiej wysokosci lub ta woda moze splywac po szybie na dwoch wysokosciach, po dwoch kaskadach mozliwosci jest duzo aby nie bylo glosno.
Ten projekt ktory wam sie podoba ma duzo rozwiazan i mozna to zrobic samemu.
Makao_J 13:58, 28 lut 2017

Cóż dziś za odkrycia dokonałam jak wyszłam na spacer do ogrodu. Wiosna kochani, wiosna przyszła.
Odkryłam róże i rozsypałam kopczyki z kory jakie porobiłam. Chyba wszystkie mi przetrwały i mają pąki

Nawet klon palmowy

Makao_J 14:00, 28 lut 2017

A największym zaskoczeniem było to

Hortensja ogrodowa. Przetrwała bez okrywania i puszcza nowe pędy. Nie wiem co mam jej ścinać bo to pierwszy sezon i nie myślałam że się uda ale chyba na razie tylko zaschnięte kwiatostany z ubiegłego sezonu.
Makao_J 14:02, 28 lut 2017

A poza tym

Bazie

turzyca palmowa

trzcinnik Variegata

i oczywiście paszcze rozchodnika

Makao_J 14:03, 28 lut 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu witam. Ja odnosnie scianki. Szum wody czyli glosnosc zalezy od wysokosci strumienia i cisnienia wody, wiec aby nie bylo glosno trzeba sie skupic na tym. Inna sprawa do przyjemnego dzwieku szumu wody mozna sie przyzwyczaic, z doswiadczenia.
Nie musicie koniecznie zrodlo wody umieszczac na takiej wysokosci lub ta woda moze splywac po szybie na dwoch wysokosciach, po dwoch kaskadach mozliwosci jest duzo aby nie bylo glosno.
Ten projekt ktory wam sie podoba ma duzo rozwiazan i mozna to zrobic samemu.

Dlatego nie będzie wysoka ta ścianka i z dala od tarasu - na wszelki wypadek. Za to blisko altany
Makao_J 14:04, 28 lut 2017

amelia_b napisał(a)
Sikorki w tym roku u siebie nie widziałam ani jednej, ale sójkę mam sfotografowaną, z reguły karmią się koło południa kiedy akurat mnie niema, zostaje mi tylko niedziela żeby je złapać u mnie aparat leży na parapecie tak na wszelki wypadek Aniu czytam że ściankę wodną planujecie, super.

Ściankę planujemy ale od planowania do realizacji trochę czasu minie. Nie spieszy mi się.