Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:06, 06 lis 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

winogron jeszcze w bród

Takie podmarznięte winogrona to najlepszy surowiec na doskonałe wino!
oj tak! mój M mówi że najlepsze na wino, najsłodsze są właśnie takie lekko przymrożone. Niestety w tym roku wina nie robił....

są takie słodkie, że aż lepisz się; pamiętasz, że obiecałam ci szczepkę, ale nie wiem, jak ją zrobić, mus podpytać dziewczyny i wyślę ci

pamiętam ale to chyba wiosną się robi? gdzieś czytałam ostatnio w magnoli albo może w działkowcu...

Nie wiosną tylko jesienią tu macie linka a ja też poproszę taką sadzonkę z tych super winogron.

http://www.winogrona.org/index.php?title=Rozmna%C5%BCanie_winoro%C5%9Bli

Bożenko, bardzo obie dziękujemy oczywiście, że dla ciebie też winogrona, mam tego dla pół Ogrodowiska
Bożenko, a tę piwonię moją białą chcesz? wiem, ze podobała ci się bardzo
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:57, 06 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)

hihihi się uśmiałam, uwielbiam Twoje poczucie chumoru....
Swoja drogą Ty sprawdzaj ogród, bo jak Dżaga widełki upolowała to może szykuje się do plewienia

Aniu, jak humor lepszy, to się cieszę

a wiesz, że o takiej koncepcji nie pomyślałam!! może ja mam już wszystko wyplewione
a wczoraj po powrocie ciut się zaniepokoiłam, moja kleptomanka nie wylazła z budy na powitanie...to z kolei świadczy, że coś upolowała i zataszczyła do budy; M. musi sprawdzić!

widziałam, że sąsiada kury za bardzo się zbliżają na ogrodzenie, potem do nas...no a u nas...wiadomo co i jajek przez to mniej!

No i wadomo...rosół będzie

no coś ty,,,musimy ukradkiem ślady przestępstwa ukryć, coby nas sąsiedzi na widłach nie wynieśli!!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:35, 06 lis 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Dziewczyny przezemnie nie przemawia fałszywa skromność... ja poprostu jestem BARDZO krytyczna względem siebie aczkolwiek są momenty gdy zerknę i jestem z czegoś zadowolona

wypisz, wymaluj, jakbym siebie widziała; ale osobiście uważam, że zasługujesz na same pochwały i piękny ogród tworzysz

Podpisuję się pod wszystkim Pozdrawiam ANiu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:31, 06 lis 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Dziewczyny przezemnie nie przemawia fałszywa skromność... ja poprostu jestem BARDZO krytyczna względem siebie aczkolwiek są momenty gdy zerknę i jestem z czegoś zadowolona

wypisz, wymaluj, jakbym siebie widziała; ale osobiście uważam, że zasługujesz na same pochwały i piękny ogród tworzysz
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:28, 06 lis 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

winogron jeszcze w bród

oj tak! mój M mówi że najlepsze na wino, najsłodsze są właśnie takie lekko przymrożone. Niestety w tym roku wina nie robił....

są takie słodkie, że aż lepisz się; pamiętasz, że obiecałam ci szczepkę, ale nie wiem, jak ją zrobić, mus podpytać dziewczyny i wyślę ci

pamiętam ale to chyba wiosną się robi? gdzieś czytałam ostatnio w magnoli albo może w działkowcu...

Nie wiosną tylko jesienią tu macie linka a ja też poproszę taką sadzonkę z tych super winogron.

http://www.winogrona.org/index.php?title=Rozmna%C5%BCanie_winoro%C5%9Bli
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:20, 06 lis 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

winogron jeszcze w bród

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:04, 06 lis 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Swoja drogą Ty sprawdzaj ogród, bo jak Dżaga widełki upolowała to może szykuje się do plewienia

a wiesz, że o takiej koncepcji nie pomyślałam!! może ja mam już wszystko wyplewione
a wczoraj po powrocie ciut się zaniepokoiłam, moja kleptomanka nie wylazła z budy na powitanie...to z kolei świadczy, że coś upolowała i zataszczyła do budy; M. musi sprawdzić!

widziałam, że sąsiada kury za bardzo się zbliżają na ogrodzenie, potem do nas...no a u nas...wiadomo co i jajek przez to mniej!

No i wadomo...rosół będzie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:56, 06 lis 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

winogron jeszcze w bród

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:48, 06 lis 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:28, 06 lis 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

to bardzo dobrze, trzeba być krytycznym i wymagającym wobec siebie, bo inaczej nie osiągnęłabyś byś takich efektów
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:12, 06 lis 2012

Do góry
Pszczelarnia 00:19, 06 lis 2012

Do góry
u mojej sąsiadki liście na buku są przez całą zimę, oczywiście suchę, ale trzymają się elegancko
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:16, 06 lis 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A to nie jest Danusin ogród? Tak samo perfekcyjny.

no Danusin, tylko w moim wykonaniu. To 'tylko' robi duuuużą różnicę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:14, 06 lis 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Warzywnik najlepiej gdzieś blisko domu, żeby można było szybko po pietruszkę i koperek do kuchni wyskoczyć

Aniu ale pięknie wszystko wygląda, a jak zobaczyłam to zdjęcie myślałam, że jestem w Danusinym ogrodzie z lustrem

no właśnie problem jest taki że miejsca na warzywnik brak... bo u mnie wszystko jest blisko domu bo dzialka malutka. No chyba że dzieciom bym plac zabaw zlikwidowała ale nie zrobię im tego , no jeszcze nie teraz...
Aniu tam za tymi trawami w przyszłym roku stanie ściana wodna. Do lustrowego to u mnie daaaleko, chociaż ogród też w pewien sposób Danusiowy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:09, 06 lis 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ania, ja już myślę nad Twoim warzywnikiem.

"Z pięknej podlaskiej ziemi" - tak jest pięknej!

Ewcia to moje bazgroły z maja 2011, kiedy zaczynałam przygode z ogrodem, ale zimą otrzymałam zupełnie inny projekt od Danusi, który poooowoli realizuję i niiima tam miejsca na warzywa, no sory, mam rządek truskawek pod płotem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:02, 06 lis 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Ania, ja już myślę nad Twoim warzywnikiem.

"Z pięknej podlaskiej ziemi" - tak jest pięknej!
Pszczelarnia 23:57, 05 lis 2012

Do góry
Ewcia warzywnik ulalala żałuję że u siebie miejsca nie mam gdybym chciala warzywnik zrobic musiałabym kawałek ziemi za płotem kupić
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:51, 05 lis 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Też nad taka roletą nad tarasem się zastanawiałam...tylko wersja uboższa.. czyt. tańsza

Mam taras od północy .. i tak po południu nie da się na nim siedzieć.. a jak pada deszcz to już wcale..
Jakbym teraz budowała dom, to duża część tarasu musiałby być zadaszona...

Aniu bo człowiek z czasem mądrzejszy Ja swojego domu co prawdy nie budowałam tylko kupiłam ( musiałam szybko dokonać wyboru albo duuuże mieszkanie albo pierwszy lepszy dom ) to kolejny dom będę budowała i mam nadzieję że będę mądrzejsza o doświadczenia. Marzy mi się nowoczesny z ogromnymi przeszkleniami, ech marzenia... ale jakie życie bez nich byłoby ubogie

Aniu masz racje, mój pierwszy dom był dokladnie tak samo kupowany jak Twój , drugi zdecydowanie bardziej przemyślany a wizję trzeciego już mam, za 10 lat zacznę ją realizować
Przede wszystkim działka będzie na wzgorzu .... Widok na dolinę cały przeszklony z wieeeeelkim tarasem ....... Oj już widzę to w moich myślach
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:47, 05 lis 2012

Do góry
też zostawiam zakładkę
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:39, 05 lis 2012

Do góry
Slawko napisał(a)

O takiej pergoli przy tarasie mówił mój M, bo u mnie strasznie upalnie na tarasie... posiedzieć się nie da... jest jedno małe ale mój dom jest taki 'wsiowy' i musiałabym chyba zrobić wizualizację czy ta pergola nie będzie wyglądała jak kwiatek przy kożuchu

Nowoczesna architektura czy akcesoria mają w sobie taki coś, że pasuje do wszystkiego...nawet do "wsiowych" domków

Dobry komentarz!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies