Bożenko, bardzo obie dziękujemy oczywiście, że dla ciebie też winogrona, mam tego dla pół Ogrodowiska
Bożenko, a tę piwonię moją białą chcesz? wiem, ze podobała ci się bardzo
hihihi się uśmiałam, uwielbiam Twoje poczucie chumoru....
Swoja drogą Ty sprawdzaj ogród, bo jak Dżaga widełki upolowała to może szykuje się do plewienia
Aniu, jak humor lepszy, to się cieszę
a wiesz, że o takiej koncepcji nie pomyślałam!! może ja mam już wszystko wyplewione
a wczoraj po powrocie ciut się zaniepokoiłam, moja kleptomanka nie wylazła z budy na powitanie...to z kolei świadczy, że coś upolowała i zataszczyła do budy; M. musi sprawdzić!
widziałam, że sąsiada kury za bardzo się zbliżają na ogrodzenie, potem do nas...no a u nas...wiadomo co i jajek przez to mniej!
No i wadomo...rosół będzie
no coś ty,,,musimy ukradkiem ślady przestępstwa ukryć, coby nas sąsiedzi na widłach nie wynieśli!!
Dziewczyny przezemnie nie przemawia fałszywa skromność... ja poprostu jestem BARDZO krytyczna względem siebie aczkolwiek są momenty gdy zerknę i jestem z czegoś zadowolona
wypisz, wymaluj, jakbym siebie widziała; ale osobiście uważam, że zasługujesz na same pochwały i piękny ogród tworzysz
Dziewczyny przezemnie nie przemawia fałszywa skromność... ja poprostu jestem BARDZO krytyczna względem siebie aczkolwiek są momenty gdy zerknę i jestem z czegoś zadowolona
wypisz, wymaluj, jakbym siebie widziała; ale osobiście uważam, że zasługujesz na same pochwały i piękny ogród tworzysz
Swoja drogą Ty sprawdzaj ogród, bo jak Dżaga widełki upolowała to może szykuje się do plewienia
a wiesz, że o takiej koncepcji nie pomyślałam!! może ja mam już wszystko wyplewione
a wczoraj po powrocie ciut się zaniepokoiłam, moja kleptomanka nie wylazła z budy na powitanie...to z kolei świadczy, że coś upolowała i zataszczyła do budy; M. musi sprawdzić!
widziałam, że sąsiada kury za bardzo się zbliżają na ogrodzenie, potem do nas...no a u nas...wiadomo co i jajek przez to mniej!
to bardzo dobrze, trzeba być krytycznym i wymagającym wobec siebie, bo inaczej nie osiągnęłabyś byś takich efektów
Warzywnik najlepiej gdzieś blisko domu, żeby można było szybko po pietruszkę i koperek do kuchni wyskoczyć
Aniu ale pięknie wszystko wygląda, a jak zobaczyłam to zdjęcie myślałam, że jestem w Danusinym ogrodzie z lustrem
no właśnie problem jest taki że miejsca na warzywnik brak... bo u mnie wszystko jest blisko domu bo dzialka malutka. No chyba że dzieciom bym plac zabaw zlikwidowała ale nie zrobię im tego , no jeszcze nie teraz...
Aniu tam za tymi trawami w przyszłym roku stanie ściana wodna. Do lustrowego to u mnie daaaleko, chociaż ogród też w pewien sposób Danusiowy
Ewcia to moje bazgroły z maja 2011, kiedy zaczynałam przygode z ogrodem, ale zimą otrzymałam zupełnie inny projekt od Danusi, który poooowoli realizuję i niiima tam miejsca na warzywa, no sory, mam rządek truskawek pod płotem
Też nad taka roletą nad tarasem się zastanawiałam...tylko wersja uboższa.. czyt. tańsza
Mam taras od północy .. i tak po południu nie da się na nim siedzieć.. a jak pada deszcz to już wcale..
Jakbym teraz budowała dom, to duża część tarasu musiałby być zadaszona...
Aniu bo człowiek z czasem mądrzejszy Ja swojego domu co prawdy nie budowałam tylko kupiłam ( musiałam szybko dokonać wyboru albo duuuże mieszkanie albo pierwszy lepszy dom ) to kolejny dom będę budowała i mam nadzieję że będę mądrzejsza o doświadczenia. Marzy mi się nowoczesny z ogromnymi przeszkleniami, ech marzenia... ale jakie życie bez nich byłoby ubogie
Aniu masz racje, mój pierwszy dom był dokladnie tak samo kupowany jak Twój , drugi zdecydowanie bardziej przemyślany a wizję trzeciego już mam, za 10 lat zacznę ją realizować
Przede wszystkim działka będzie na wzgorzu .... Widok na dolinę cały przeszklony z wieeeeelkim tarasem ....... Oj już widzę to w moich myślach
O takiej pergoli przy tarasie mówił mój M, bo u mnie strasznie upalnie na tarasie... posiedzieć się nie da... jest jedno małe ale mój dom jest taki 'wsiowy' i musiałabym chyba zrobić wizualizację czy ta pergola nie będzie wyglądała jak kwiatek przy kożuchu
Nowoczesna architektura czy akcesoria mają w sobie taki coś, że pasuje do wszystkiego...nawet do "wsiowych" domków