Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 14:04, 06 lis 2012

Wieloszka napisał(a)

Irenko odwiedziłam, poczytałam, pośmiałam się - podziwiam Twoją energię, zawsze dobry humor No ale żeby tak zaraz do psiej budy? Przyznaj się, chciałaś sprawdzić czy legowisko wygodne, w razie gdybyś dostała eksmisję z domu za te rewolucje ogrodowe A tak a propos rewolucji - co dalej planujesz? Zdążysz coś jeszcze w tym roku zrobić? No i skąd bierzesz na to wszystko siłę ?

Aga, czyli osobisty ogrodnik udostępnił sprzęt, bo w końcu jesteś, choć na chwilę cieszę się ogromnie
ha, ha..a wiesz, że legowisko wygodne kiedyś sianem były wypchane materace i ludzie tak spali;
planuję dużo, ale nie wszystko teraz da się zrobić; jakoś chaotycznie działam, więc układam nowy plan, aby móc przyspieszyć..i czaruję pogodę, jak najdłużej jest mi potrzebne ciepło!...z tymi siłami, to różnie bywa, ale jak jestem nakręcona, to tej energii mam;
chyba, że to ta moja trzepaczka tak działa, ponoć bardzo zdrowa dla organizmu
i chyba do 18

Sprzęt mam na codzień, tylko czasu nie mam. Ale ile teraz śmiechu z M. mamy przez ten jego wczorajszy wpis - wydało się, że podczytuje
Irenko, czasem tak chaotycznie nawet lepiej wychodzi. Ja zawsze na wszystko muszę mieć szczegółowy plan - a potem się okazuje, że on i tak bierze w łeb i trzeba iść na żywioł W czarowaniu kiepska jestem, ale będę trzymać kciuki i za pogodę i żeby Tobie zapału i sił nie zabrakło!
Jak to "chyba do 18" ??? Na bank do 18!!! Wszystko aktualne

czyli 18 na bank, z eMA śmiej się do woli, zawsze lepszy nastrój, chaos czasami rodzi porządek, a pogoda jest dla bogaczy
Milka 14:06, 06 lis 2012

Bogdzia napisał(a)

winogron jeszcze w bród

Takie podmarznięte winogrona to najlepszy surowiec na doskonałe wino!
oj tak! mój M mówi że najlepsze na wino, najsłodsze są właśnie takie lekko przymrożone. Niestety w tym roku wina nie robił....

są takie słodkie, że aż lepisz się; pamiętasz, że obiecałam ci szczepkę, ale nie wiem, jak ją zrobić, mus podpytać dziewczyny i wyślę ci

pamiętam ale to chyba wiosną się robi? gdzieś czytałam ostatnio w magnoli albo może w działkowcu...

Nie wiosną tylko jesienią tu macie linka a ja też poproszę taką sadzonkę z tych super winogron.

http://www.winogrona.org/index.php?title=Rozmna%C5%BCanie_winoro%C5%9Bli

Bożenko, bardzo obie dziękujemy oczywiście, że dla ciebie też winogrona, mam tego dla pół Ogrodowiska
Bożenko, a tę piwonię moją białą chcesz? wiem, ze podobała ci się bardzo
Milka 14:07, 06 lis 2012

popcarol napisał(a)
haha, zdjęcia z psinami, w budzie - super!!

no proszę, alem sławna z tą budą cieszę się, ze wszystkich to bawi, szkoda tylko tych widełek, bo u Danusi w sklepie, produkt niedostępny
Karola pozdrawiam
Milka 14:10, 06 lis 2012

Syla napisał(a)

no to one też do budy za mną, ścisk się zrobił okrutny, jak tu szukać!

szukam i szukam

w końcu wyłażę i nici, cała w sianie..

Kobieto ! oddaj mi trochę tego luzu i fantastycznej energii , bardzo proszę .... ściskam mocno !!!

Sylwia, jak miło, ze zaglądasz, bo przecież u ciebie tyle się dzieje, ogród zimowy, nowe plany, coś tam doczytałam.można rzec , że jestem na bieżąco
buziaki i posyłam energię, nastaw dłonie.
eliza3 14:17, 06 lis 2012

Widełki znajdą się wtedy , kiedy przestaniesz ich szukać... zawsze tak jest, że zgubiona rzecz wpada w ręce w najbardziej nieoczekiwanym miejscu i czasie, wszak w przyrodzie nic nie ginie ...
KasiaWB 14:33, 06 lis 2012

irena_milek napisał(a)

nie jestem absolutnie na bieżąco ale zdjęcia "w różnych włosach" widziałam, i berecik, i budę i napiszę tylko tyle, że ładnemu to we wszystkim ładnie Pozdrawiam!

Kasiu, boś ty światowa kobieta, wiecznie gdzieś podróżujesz, a ja taka wiejska babcia w moherowym bereciku
fajnie, że jesteś, za chwilę zajrzę

co Ty piszesz, wyglądasz świetnie i elegancko! i w berecie i w kapeluszu i bez nakrycia głowy piękna kobieta z Ciebie
Milka 15:00, 06 lis 2012

eliza3 napisał(a)
Widełki znajdą się wtedy , kiedy przestaniesz ich szukać... zawsze tak jest, że zgubiona rzecz wpada w ręce w najbardziej nieoczekiwanym miejscu i czasie, wszak w przyrodzie nic nie ginie ...

i to mnie ucieszyło i taka mam nadzieję bo plewi się nimi znakomicie
Milka 15:02, 06 lis 2012

KasiaWB napisał(a)

nie jestem absolutnie na bieżąco ale zdjęcia "w różnych włosach" widziałam, i berecik, i budę i napiszę tylko tyle, że ładnemu to we wszystkim ładnie Pozdrawiam!

Kasiu, boś ty światowa kobieta, wiecznie gdzieś podróżujesz, a ja taka wiejska babcia w moherowym bereciku
fajnie, że jesteś, za chwilę zajrzę

co Ty piszesz, wyglądasz świetnie i elegancko! i w berecie i w kapeluszu i bez nakrycia głowy piękna kobieta z Ciebie

Kasiu, no spiekłam raka, dzięki ale ja tak pół żartem, o tej wiejskiej babci bo tam gdzie mieszkam, to nawet nie wieś, tylko osiedle!
pozdrawiam serdecznie
Milka 15:34, 06 lis 2012

moja tawułka jeszcze ma liście, takie bledziutkie, ale ciekawie to wygląda

tyle zostało z hortensji pnącej

za to bratek kwitnie sobie w najlepsze i powojnik też
Milka 15:41, 06 lis 2012

chryzantemy cieszą

rozchodnik od Finki cudny

tak jesiennie wygląda moja trawka, a obok rozplenica rubrum, z bordowej zrobiła się jasna, ale już wykopana i schowana w piwnicy