Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Odcienie zieleni 14:10, 17 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Takie zdjęcie ostatnio znalazłam - wrzucam Ci bo akurat jest połączenie tarasu z drewna i płytami i jeszcze jakieś drzewo się pojawia - może Ci się przyda.

Ciekawe co to za drzewo?
Lawendowy zawrót głowy 14:07, 17 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A przypomnij mi jaka to odmiana rozplenicy?

Edytko to hameln ))
Lawendowy zawrót głowy 14:04, 17 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
[img

A przypomnij mi jaka to odmiana rozplenicy?
Lawendowy zawrót głowy 13:59, 17 sie 2015

Do góry
Jola - Ty masz cudowny ogród, zaniemówiłam - wspaniale zestawiasz ze soba rosliny, wszystki wspolgra ze soba idealnie!
O i dostrzegłam, że daszki już założone - mam nadzieję, że jesteście z nich zadowoleni.
Na jedno się jednak musisz przygotować, że ptaszki będą na nich pozostawiać niefajne pamiątki ;-/
Tu ma być ogród :) 13:52, 17 sie 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Wspólczuję, najgorsze ze jak sie coś takiego przezyje to potem co mocniej zawieje czyz zagrzmi to człowiek umiera ze strachu. Pozdrawiam

Miejmy nadzieję, że to już koniec z groźnymi burzami tego lata, a że teraz musimy się już liczyć z takimi zjawiskami to chyba wielu z nas przekonało się na własnej skórze w ostatnich miesiącach.
Jeszcze wczoraj upał a dziś chłodno, szaro, niebo zasnute chmurami i wreszcze siąpi ten długo wyczekiwany deszcz.

Tu ma być ogród :) 13:48, 17 sie 2015

Do góry
malkul napisał(a)
współczuję bardzo najgorsza to chyab jednak była niewiedza o ewewnt. szkodach

u mnie też pofrunęła trampolina i połamała mi trochę jezówek i obiedki

Niby takie szkody to pierdółki, ale wiem, że jest Ci na pewno żal, bo jak się dba o te rośliny, a potem coś je poniszczy w kilka chwil to można się wkurzyć.
Odcienie zieleni 13:44, 17 sie 2015

Do góry
Takie zdjęcie ostatnio znalazłam - wrzucam Ci bo akurat jest połączenie tarasu z drewna i płytami i jeszcze jakieś drzewo się pojawia - może Ci się przyda.

Ogród wśród pól i wiatrów 11:47, 17 sie 2015

Do góry
uwielbiam tą Twoją rabatę z hortensjami i ML - moja ulubiona.
A dyskusja o skrzyniach i dla mnie bardzo przydatna, bo też się szykujemy, żeby je zrobić, chcemy kupić drewno, a poskręcamy sami - tylko czasu ciągle mało i nie wiem czy warto jeszcze teraz to robić, czy już do wiosny poczekać, bo przecież stały by już puste.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:19, 17 sie 2015

Do góry
Pierwszy raz widzę u Ciebie takie fotki z góry i jestem pod wielkim wrażeniem - bajeczny masz ogród.

Marzenka niedawno pisałaś o chorych bukszpanach, na zdjęciu wyglądały jakby przypalone, mam 3 takie zbrązowiałe, wydaje mi się, że to od suszy, bo one mają w miejscu, w którym rosną mało wody - napisz jak Ty będziesz walczyć z tymi objawami?
Typografia ogrodu 09:47, 17 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Fantastyczne kule wyprodukowałaś!
Nawet mój eM się zachwycił i już myśli z czego by zrobić formy, które nie będą jednokrotnego użytku - zobaczymy czy wymyśli
A i pochwalił też Wasz domek.

można np zrobić silikonowy odlew ale musiałby byc jakoś stabilizowany, by po wlaniu betonu nadal został kulą np. zakopany w piasku. innego rodzaju formy, by mogłyby byc otwierane muszą sięc jakieś łączenie a to beton utrwali. Ale jak coś odkryjecie poproszę o info.
Meskie komplementy w kwesti domku cieszą podwójnie
Typografia ogrodu 23:28, 16 sie 2015

Do góry
Fantastyczne kule wyprodukowałaś!
Nawet mój eM się zachwycił i już myśli z czego by zrobić formy, które nie będą jednokrotnego użytku - zobaczymy czy wymyśli
A i pochwalił też Wasz domek.
Tu ma być ogród :) 23:21, 16 sie 2015

Do góry
No właśnie ja też na to tak patrzę, dziecko na pewno by się bało, my też, a tak będziemy to znać tylko z opowieści.
Poza tym wiadomo, że jak się wyjeżdża to wszystko się dokładnie zamyka i zabezpiecza, więc jak byśmy byli to nic więcej nie moglibyśmy zrobić.
Jedyna pozytywna rzecz to, że chyba dolało do wiwatu.
Tu ma być ogród :) 22:11, 16 sie 2015

Do góry
dziękuję za słowa wsparcia - na szczęście po powrocie do domu nie odkryliśmy innych szkód poza tymi, o których wiedzieliśmy.
Trampolinę trzeba było rozkręcić, nadaje się już tylko na części zamienne.
Ale chyba możemy się cieszyć, że nic gorszego się nie stało.
Sąsiad, po 60-ce, który mieszka od zawsze w naszej miejscowości, powiedział mi dziś, że jeszcze nigdy nie przeżył czegoś podobnego.
Dobrze, że nas nie było, bo obawiam się, że strach i trauma pozostałyby na długo, a o stratach szybko zapomnimy.
Tu ma być ogród :) 22:32, 15 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Wszystko bedzie dobrze, nic sie nie martw.

A miejsce pod sciane wodna superowe. Czekam an realizajcę z wielką niecieprliwoscią !

Brata wysłałam żeby posprawdzał co i jak po burzy i wygląda na to, że tylko trampolina odleciała kilkaset metrów od domu i zatrzymała się na jakimś drzewie.
Na szczęście wszystkie drzewa na działce na swoich miejscach.
Sąsiadowi wyrwalo kojec dla psa ważący 300 kg, więc miejscowo podmuchy wiatru musiały być potwornie mocne - coraz bardziej się cieszę, że nie było nas wtedy w domu.

A na ściankę troszkę przyjdzie poczekać.
Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 18:23, 15 sie 2015

Do góry
Dla zachowania równowagi psychicznej na kolejne miesiące i zdystansowania od codzienności dobrze robią takie wyjazdy - szczególnie jak się ma tak miłe towarzystwo!
Mój ogród pod górkę... 18:22, 15 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
u nas ponoc przeszło tornado - dosłownie tak określił to sąsiad, gdy do mnie zadzwonił. Ponoc latały blaszane garaże, trampoliny i baseny, a ja dopiero jutro zobaczę czy są straty.

O matko! Mam nadzieję, że nic się u Ciebie nie stało. Daj jutro znać. Trzymam kciuki!
Mój ogród pod górkę... 18:17, 15 sie 2015

Do góry
u nas ponoc przeszło tornado - dosłownie tak określił to sąsiad, gdy do mnie zadzwonił. Ponoc latały blaszane garaże, trampoliny i baseny, a ja dopiero jutro zobaczę czy są straty.
Tu ma być ogród :) 18:06, 15 sie 2015

Do góry
Ja daleko od domu, a docierają do mnie znowu niepokojące informacje, że przez naszą miejscowość przeszła kolejna niszczycielska nawałnica, ponoć u nas bez widocznych strat, ale tak naprawdę to ocenimy to jutro po powrocie.
Tak prawdę powiedziawszy to czuję teraz niepokój o to co zastanę na miejscu, ale z drugiej strony cieszę się, że nas tam wtedy nie było.
Tu ma być ogród :) 13:55, 15 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jakoś niewiele widziałam takich inspiracji, na tym zdjęciu coś widać

aaaaaa gabionik fajowo
Typografia ogrodu 13:39, 15 sie 2015

Do góry
Oj jak super Wam wyszedł ten domek, bardzo ładnie się komponuje z domem i ogrodem w nowoczesnym stylu, a fakt, że to w całości Wasze dzieło i pomysł jeszcze bardziej podnosi jego walory!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies