Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród u stóp klasztoru 11:44, 03 sty 2015

Do góry
A ja planuję odmianowe ciemierniki, gdyby ktokolwiek widział, ktokowliek wie , dajcie cynk

Alinko ale masz piękne stoki w pobliżu!
Pszczelarnia 11:41, 03 sty 2015

Do góry
Ja się dostosuję do większość ale spytajmy się Ani i Alinki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:38, 03 sty 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tak sobie teraz myślę, jakże "ubodzy" są ludzie, którzy nie mają żadnej pasji, tylko własny "nos" i "kasa". Jakże nasze życie jest piękne, gdy możemy sobie sprawić radość choćby jedną roślinką i to szukanie, zdobywanie, zmiany - są takie przyjemne

Oj życie jest piekne, zwłaszcza zimowe marzenia o wiosennych zakupach
Czekam na zmiany na hidcotowej, bo jakos ich nie ogarniam , ale wiem że będzie pieknie.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:34, 03 sty 2015

Do góry
Swietne te cyprysiki!
Wiesz, ze zapomniałam o Twpjej pergoli, dobrze że ją pokazałas..

Piszesz się na 21-22 w Krynicy na spotkanie?
III Spotkanie Ogrodowiska na nartach 11:31, 03 sty 2015

Do góry
alinak napisał(a)
LISTA OBECNOŚCI ...NARTOWISKO 2015 21-22 LUTY

-ALINAK
-MARZENA2007
-KONSTANCJA30
-MALA-MI
-FINKA-MARTA

....

Potwierdzam
Poluje na hotele ze spa w lutym ale rezerwacja dopiero po powrocie z Alp, bo będę goła i wesoła w styczniu
Mi ten termin bardzo pasuje, a jeśli ktoś reflektuje to będę dawac cynk czy sa na grouponie i travelist dobre oferty w Krynicy
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:29, 03 sty 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
A teraz dla miłośników róż nowy sposób odkryty przez amerykańskich naukowców, który pomaga w walce z czarna plamistością, mączniakiem, rdzą i wszystkimi grzybami
2 tabletki aspiryny nie powlekane, każda po 325 mg rozpuścić w litrze wody, wlać do opryskiwacza i pryskać róże, na wiosnę spróbuję

Ja pozostanę przy Falcon. Jak znam życie to po kwasie acytylosalicylowym wszystko będzie miało bialy osad.
Aniu jaka jest roznica pomiędzy środkiem ochrony roślin a rozpuszcaaniem susbtancji chemicznej dla ludzi w opryskiwaczu ?
Przecież kwas acetylosalicylowy to też czysta chemia? Aha jesli ma być taniej to nie aspiryna tylko polopiryna
Wybacz że pytam ale logiki w tym nie widze
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 11:26, 03 sty 2015

Do góry
W lutym będziemy już wiosnę przywoływać u mnie pewnie ciut wczesniej nadejdzie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:20, 03 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
a Ty chcesz żeby mi głowe urwało???? wiesz jak u mnie wieje...

U mnie też i zaraz pójdę zrobić porządek z kompostownikiem , aktualnie u mnie +5...
Wichrowe wzgórze 11:18, 03 sty 2015

Do góry
Ha alez pieknie u Ciebie ogrodowo i pieskowo Ozodby śiwąteczne już wczesniej podziwialam.
Ciekawa jestem czy mimo, ze ogrod jest zachwycajacy planujesz jeszcze jakieś zmiany?
Czy jesienią dokupiłaś kolejne roże?

Ps. Nigdy nie miałam Yorka, zatem zadam pytanie czy Twoja sunia też będzie miała takie długie w.osy jak tatuś? Czy krótkie włosy to efekt strzyżenia?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:05, 03 sty 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Masz rację wiosna w lutym U mnie tylko 3 na plusie w nocy mróz niewielki. Wczoraj większość śniegu spłynęło Łaziłam po ogrodzie i poprawiałam dekoracje bo wiatr znowu poszalał i odkryłam że z pod resztek śniegu wyłażą już krokusy

Jesli nie bedzie znacznych mrozów w nocy tylko delikatne przymrozki do. -5 i deszcze w ciagu dnia to wszystkie cebulowe wylezą! A na razie prognoza na dwa tygodnie nie zaklada znacznego ochlodzenia u mnie.... Wręcz styczeń ma byc rekorodowo ciepły...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:01, 03 sty 2015

Do góry
Buchanani rośnie w trzmielinkach. Bronze form testowo posadziłam do malinowo-purpurowych róż (Ascot, Red Leonardo) i jestem jak na razie efektem zachwycona. A stipa jest za duża do kul bukszpanowych i myślę, że będzie fajnie wyflądać z wyższymi różami
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:38, 03 sty 2015

Do góry
Plan na dzień dzisiejszy.... Ziemię z kompostownika przełożyć do dwóch dużych donic, bo już dwie inne komory pełne...
Temperatura +5 , czasami slońce przebija

Od kilku dni patrzę na ogród, patrzę (zgodnie z dewizą cytatu Pszczółki) i... traw nigdy dość. Będzie ich dużo , dużo wiecej póżną wiosną! Ale myslę o niskich trawach, ktore bedą stanowić bazę dla roślin kwitnacych.
Co myslicie o stipie w różach?
Już postanowione: hakone, konwalnik w kule bukszpanowe, rozplenice przed hortensje, w roże stipa i rozplenice. Planuje rownierz tcinnki , bedę je testować czy rzeczywiście są takie sterczące i sztywne.
Nie podoba mi się ciągle kącik kuchenny, muszę znów zaplanować tam zmianę...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:33, 03 sty 2015

Do góry
Kondzio, Sebek i Filip dobrze, ze jesteście bo juz się bałam, że my tu sabat czarownic urządzamy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:32, 03 sty 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)

M nie jeździ, więc został w samochodzie pod kocykiem a kurtkę oddał mi, ja swoją mniejszą młodemu i tak jeździliśmy w za dużych kurtkach. Nie dałby rady na wyciągu, za zimno.

Też mam nadzieję na kilka wyjazdów.

Poświęcenie ze strony M godne pozazdroszczenia
W tym roku ciut pojeżdzimy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:31, 03 sty 2015

Do góry
baraga1904 napisał(a)

...nigdy w życiu! w kwietniu ma być wiosna...
...a tak w ogóle, kto przepowiada? Na razie tylko amerykańskie dokładnie się sprawdzają

twojapogada.pl na podstawie prognoz amerykańskich wiosna już w lutym, marzec bardzo ciepły i niespodzianki w kwietniu...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:11, 03 sty 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

Może być w lutym tylko żeby w kwietniu nie przymroziło najlepszego Marzenko

Oj chyba będzie... Dzisiaj było u nas +7 i lalo! Ale zapowiadaja zimny, być moze mrożny kwiecień...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:09, 03 sty 2015

Do góry
alinak napisał(a)
Marzena wszystkiego Naj w nowym roku .Pogoda tak jak napisałaś płata nam figle ,że hej . ale o dziwo przewidziałam to ...i daliśmy sobie czadu we wtorekod rana do południa i Sylwestra też aż do 14 od rana .
jak dzisiaj zobaczyłam rano deszcz to o mało się nie rozpłakałam ,bo obiecałam szwagierce że będę ją uczyć ...masz babo placek ...znowu u nas szaro .
mam nadzieję że to spotkanie w lutym wypali . wpadaj na wątek obczaiłam parę hoteli

Alinko zadałam pytanie przy tym obłożeniu hoteli czy nie lepiej przenieśc spotkania na 20-22 lutego?
Wczoraj w Zieleńcu tez zaczęło padać.. I było +3...
Alinko ja moje pierwsze kroki na nartach stawialam w lutym gdy w Jelenije Górze było +14... W gorach kilka stopni na plusie. Do tej pory pamietam jak pot mi po plecach sciekał
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:05, 03 sty 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)
My też dziś sezon narciarski zaczęliśmy. Trzeba korzystać póki choć trochę śniegu w okolicy. Na ten tydzień zapowiadają w górach duże opady, prawie codziennie, więc może jeszcze kilka razy się uda. Za chwilę u nas ferie.
U nasz dziś najmłodszy wywinął numer. Wysiadamy z samochodu, ubieramy się, a on kurtki nie ma. Wyszedł z domu w polarku, wsiadł do samochodu i nie wziął kurtki. Dopiero na miejscu się kapnął.

I co zrobiliście? Dał radę jeździć? Nam sie czasami zdarzy pojechać bez rękawic.... gogli... Jakos mozna sobie poradzic, ale bez kurtki jeszcze mi sie nie zdarzylo...
Mam nadzieję, że deszcz na nizinach zmieni się na śnieg w górach i troszkę w tym roku pojeżdzimy. Nie ma być mrożnie ale ma być mokro, zatem jest szansa na sezon.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:02, 03 sty 2015

Do góry
Witajcie Moje Drogie aż dziw, że żadnego chlopaka dzisiaj u mnie nie było

Dziekuje za serdeczne życzenia i rewanżuję się równie dobrymi !
III Spotkanie Ogrodowiska na nartach 00:00, 03 sty 2015

Do góry
Już doczytałam , ze do Krynicy pod górę Jaworzyna

A ja na serio pytam, czy nie lepszy termin 20-22 lutego? Luzniej będzie i moze uda sie gdzieś przenocować.....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies