Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

ana_art 11:10, 03 sty 2015

Gardenarium napisał(a)
Te zakupy to była oczywiście moja niedaleka przeszłość Pozbierałam z fotek najciekawsze ale nadal nie wiem gdzie mam taką fotkę gdy cały samochód po kokardy wypełniony aż nie widać w lusterkach co się dzieje. I my dwie z Hanią w tum buszu.

Klon wyemigrował z mojego ogrodu na bazę, bo nie przebarwiał się, był trzy lata. Potem pomyślę gdzie go posadzę.

Powiem tak:

ja jestem w miarę konsekwentna, ale jak z Hanią wpadniemy do dobrej szkółki, to obie dostajemy małpiego rozumu, chyba jak wszyscy pasjonaci ogrodnictwa i kupujemy... bo ładne, bo sprawdzimy jak się sprawuje na rabacie, bo pasuje do czegoś. Podpuszczamy się wzajemnie. Potem dopiero się myśli: "a gdzie ja to posadzę?"

Ja to naprawdę już nie mam gdzie, ale teraz wymyśliłam, że przerobię hidcotową radykalnie. Nie będzie już biało-niebiesko-żółta i wywalę świecznice bo za dużo miejsca zajmują i nie zdążają zakwitnąć.

pamiętam tę fote
a propo wspólnych zakupów, z Hania u Szmitów chodziłyśmy, ja kupiłam dzwonki, Hania stwierdziła, ze takie już ma , a potem wróciła i jeszcze go wzięła z uśmiechem 'a co mi tam '
malgorzata_s... 11:25, 03 sty 2015

Przypomniało mi się 50 buksów ( każdy ok 15 kg) w naszym samochodzie ułożonych piętrowo Zawieszenie wytrzymało a M z żalem stwierdził po kilkunastu kilometrach ,,jeszcze kilka bym upchnął". Już jest zarażony Rano pod hotelem w samochodzie kapało z sufitu a pająki i inne stwory wyłaziły jeszcze po miesiącu No i ten zapach kocich siuśków
Uściski Noworoczne
Gardenarium 11:26, 03 sty 2015

No właśnie, to jest cała Hania, a najlepiej to lubię ją podpuszczać.. no i kupuje a potem ja sama tez kupuję, chociaż wcześniej mówiłam sobie: "dziś nie biorę kasy żeby nic n ie kupować, a Hania mi pożycza..i po robocie No i tak się same sobie podpuszczamy jakoby nawzajem

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 11:28, 03 sty 2015

Tak sobie teraz myślę, jakże "ubodzy" są ludzie, którzy nie mają żadnej pasji, tylko własny "nos" i "kasa". Jakże nasze życie jest piękne, gdy możemy sobie sprawić radość choćby jedną roślinką i to szukanie, zdobywanie, zmiany - są takie przyjemne

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 11:35, 03 sty 2015

Gosia, skąd to znam Kulki jeżdżą przypięte w pasach bezpieczeństwa

Instagram Ogrodowiska
Luki 11:36, 03 sty 2015

I ja pamiętam podróż z bukszpanami i pełnym samochodem, ale jeszcze lepiej było jak wpakowałem do samochodu 45 dwu metrowych grabów na żywopłot, las w samochodzie to mało powiedziane.
Apel o zakupach niebezpieczny, ale jakże przyjemny
Co do pasji możemy się cieszyć i skakać z radości, że takową mamy bo ja niestety zauważam w otoczeniu prawie całkowity brak ludzi z prawdziwą pasją.
Madzenka 11:38, 03 sty 2015

Gardenarium napisał(a)
Tak sobie teraz myślę, jakże "ubodzy" są ludzie, którzy nie mają żadnej pasji, tylko własny "nos" i "kasa". Jakże nasze życie jest piękne, gdy możemy sobie sprawić radość choćby jedną roślinką i to szukanie, zdobywanie, zmiany - są takie przyjemne

Oj życie jest piekne, zwłaszcza zimowe marzenia o wiosennych zakupach
Czekam na zmiany na hidcotowej, bo jakos ich nie ogarniam , ale wiem że będzie pieknie.
zaczarowanaa 11:39, 03 sty 2015

Gardenarium napisał(a)
Te zakupy to była oczywiście moja niedaleka przeszłość Pozbierałam z fotek najciekawsze ale nadal nie wiem gdzie mam taką fotkę gdy cały samochód po kokardy wypełniony aż nie widać w lusterkach co się dzieje. I my dwie z Hanią w tum buszu.

Klon wyemigrował z mojego ogrodu na bazę, bo nie przebarwiał się, był trzy lata. Potem pomyślę gdzie go posadzę.

Powiem tak:

ja jestem w miarę konsekwentna, ale jak z Hanią wpadniemy do dobrej szkółki, to obie dostajemy małpiego rozumu, chyba jak wszyscy pasjonaci ogrodnictwa i kupujemy... bo ładne, bo sprawdzimy jak się sprawuje na rabacie, bo pasuje do czegoś. Podpuszczamy się wzajemnie. Potem dopiero się myśli: "a gdzie ja to posadzę?"

Ja to naprawdę już nie mam gdzie, ale teraz wymyśliłam, że przerobię hidcotową radykalnie. Nie będzie już biało-niebiesko-żółta i wywalę świecznice bo za dużo miejsca zajmują i nie zdążają zakwitnąć.

a jednak bedzie sie dzialao , wiedzialam ze nie polezysz na lezaku))
malgorzata_s... 11:43, 03 sty 2015

Gardenarium napisał(a)

Ot i mądrość życiowa Danuś a rozdawanie tych roślinek które się podzieliło ile radości sprawia Dzięki forum jesteśmy jeszcze szczęśliwsi bo dzielimy swoją pasję z innymi Kiedyś myślałam że dziwna jestem że mnie cieszy przerabianie ogrodu i upapranie się po łokcie
Gardenarium 11:43, 03 sty 2015

No właśnie, a dopiero co pisałam że nic nie będę robić...ale tak nie całkiem - plany muszę mieć, bo bym się zanudziła no i co bym pokazywała, że leżę? e...nieeee, poleżę owszem, ale ruszać się trzeba

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies