Zostawiam kilka wiosennym kolorów z mojego ogrodu. Pogoda była błędna, 21 stopni i pełne słońce Szkoda że większość dnia musiałam siedzieć przed kompem (praca zdalna) ale na chwilę wyszłam na ogród podlać truskawki, między które wczoraj wsadziłam cebulki dymki
Buziole!
Mam pytanie do forumowiczów, czy wiecie co to za odmiana trawy widoczna na zdjęciu?
Posiałem trawę z nasion i trochę takiej wyrosło. Zapewne jest to jakaś brzydka odmiana, tylko co to jakaś Kostrzewa? (szybciej rośnie i ma grubsze listki)
Dodatkowo żeby się tego pozbyć to chyba tylko wyrywać? (nie ma tego aż tak dużo)
Ogródek podlany, doniczki puste posortowane i zwiezione taczką na koniec działki. Pies zadowolony, śpi w budzie, mam nadzieję że jej ciepło. W przyszłą zimę coś wymyślimy bo jak będzie zimno to słabo to widzę nawet z tym 10 cm wełny mineralnej w ścianach i podłodze budy.
Posadziłam też kaliny angielskie w donicach przed wejściem. Bo nie mam pomysłu gdzie w gruncie. Podzielę chyba dużą ogrodzoną działkę na 'pokoje', bo trudno ogarnąć całość i widzieć ją jako coś spójnego.
Plan na jutro odchwaszczanie i wyrównanie przekopanego przez koparkę kawałka pod kapustne. Luna będzie zadowolona bo całe popołudnie z nią.
Kwarantanna,dzień.....-sty
Pomalowalysmy z Młodą skrzynki warzywnika i próbowałyśmy zrobić skalniaki w uszkodzonych poidełkach
Młoda (po środku wysiała rzeżuchę w kształcie wieży Eiffla
I mama. Nie wiem czy to to będzie rosnąć ale zabawa była przednia
Asiu
bardzo dziękuję za tyle miłych słów
Asiu bardzo często fotki przekłamują rzeczywistość
mój eM mówi ,że na fotkach nasz ogród lepiej wygląda niż w rzeczywistości
Buziaki
Basiu
dziękuję za komplementy .....zdrówko już dobrze …...cieszę się ,że mam teraz kilka dni jeszcze wolnego i mogę sobie pomalutku dopieszczać ten mój kawałek świata ….
pobawiłam się aparatem -tym trybem zachodzącego słońca ….ale nie wychodzą mi takie ładne jak Tobie
Kasiu
dziękuję mój staż trochę większy ….tylko ja z wiekiem bardziej uparta,mniej ustępliwa i prosić się nie lubię
ale skuliłam trochę uszka ,zaczęłam chwalić bardzo dużo i teraz zbieram tego efekty ...więc warto słuchać koleżanek
dziś em walczył z paletowiskiem ….nie wiadomo ,jak to będzie w lecie ….to chociaż własna plaża będzie ….
początek prac
pobawiłam się innym obiektywem trzeba głowę zajmować czymś ….nie mogę już oglądac wiadomości ….ech
a i ….skalniak dziękuje za pochwały -lubię go teraz jeszcze bardziej
buziaki
Tulipany nn.
Dąbrówka w blokach startowych.
Jestem zachwycona juką Colour Guard, zima jej nie rusza, w planach zakup większej ilości sadzonek.
Czyż nie jestem śliczny
To tyle na dziś