Dzięki też miałam wątpliwości ze zdjęciami dzieci.
Placyk to patio - jest w tej chwili obrośnięty żywopłotem (jakieś 120 cm), ale na początku czuliśmy się jak na lądowisku dla helikopterów
Ogródek skalny trzeba "dokleić" do czegoś, ściany, innej rabaty i podwyższyć go.
Zeby mu znaleźć miejsce, trzeba by pokazać ogród z góry. Z okna lub narysować plan.
Może tu poszukaj inspiracji i jest sporo tekstu i zasad zakładania. Twój nie jest ogródkiem skalnym a rabatą z roślinami ewentualnie skalnymi. ładnie wygląda, ale to nie skalniak. Aby był ogrodem skalnym musi spełniać warunki:
No, ja też bym była zniecierpliwiona tym krajobrazem jedynie i cedrami, no może łąka z ławką fajna, ale rabaty zabójcze wprost. Pokazuj kobieto to pojadę w lipcu tam
Po prostu nie uzywać, dobrze przygotować glebę, zgodnie z wymaganiami, w dobrym siedlisku rośliny zdrowo rosną. Przygotować domki dla pozytecznych owadów. Stworzyć im dogodne stanowisko. Nie lecieć z opryskiwaczem na widok kilku mszyc, bo wybijesz i biedronki. Polać wodą albo sciągnąć palcami. Na drugi dzień nie będzie.
Sadzić obok siebie rośliny które działają korzystnie, albo odstraszają szkodniki.
Ja tam nie wiem, ale dla mnie nie warto. Posadź borówkę, najesz się i owoce smaczne.
A piszesz, że masz piaski, no to zpraw te piaski kompostem, wyściółkuj, bo na suszy to jeszcze żaden owoc nie wyrósł oprócz oliwki.