Fajnie wyglądają te trawki, nie rozmnażają się przez rozłogi? Widzę, że nieduże, pasowałyby do mojego ogrodu. Co do remontu, pewno, że wszystko po kolei, najlepiej działać "tu i teraz" na bieżąco, żeby nie zwariować
Z poziomu leżaka. Nie żebym leżała, to tylko szybką regeneracja miedzy jednym bukszpanem a drugim. Dla mnie przez kregoslup najgorsza praca w ogrodzie. Ale jakos po kawałku lecę...
Obok mojego krwisto czerwonego maka wysiał się jakiś mak ogrodowy, byłam pewna, że to mój wydał potomstwo (zanim pojawiły się kwiaty) Byłam u mojej koleżanki i ona miała jaskrawo pomarańczowy mak, którego zapragnęłam mieć i powiedziałam, że mój niekwitnący jeszcze ma potomstwo i się wymienimy, ja jej dam mój czerwony, a ona mnie pomarańczowy.
Jakie było moje zdziwienie, jak okazało się, że ten niby potomek ma kolor jaskrawo pomarańczowy właśnie. Nikt w okolicy nie ma takiego, nie wiadomo skąd i dlaczego się wziął.
Mam moc zaklinania rzeczywistości i manifestacji bo jaki inny wniosek można z tego wyciągnąć? Muszę uważać jakie zapotrzebowanie wysyłam do Świata
Aniu,
To jest dziewanna, ale nie wiem jaka odmiana. Jak chcesz to zbiore nasionka białej.
Piękne zdjęcia robisz Aniu, ale obiekt do fotografowania cudowny.
Bardzo Ci wydoroślał ogród i wygląda naprawdę przepięknie.
Irysy ostatnio modne, dobrze że je przygarnęłas. Szkoda tylko że tak krótko kwitną.
Może kiedyś będzie okazja się podzielić sadzonkami bo mam dwie odmiany, moje ciemniejsze i niższe.
Pozdrawiam i spokojnego deszczu życzę to trawnik się szybciej zregeneruje.
Pozdrawiam