Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 15:16, 20 kwi 2026

Przez kilkanaście dni pięknie kwitła magnolia stellata. Niestety, wystarczyła jedna noc ze spadkiem temperatury poniżej zera, aby straciła połowę swojej urody.
Pod nią tulipany, które miały być pomarańczowe.

Szafirków nigdy dosyć, choć czasem upierdliwe bywa ścinanie im liści dwa- trzy razy w sezonie.

Na rabatach coraz więcej zielonego.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 15:29, 20 kwi 2026

Judith napisał(a)
Haniu! Jesteś .

Jestem, ale jakoby mnie nie było. Ciężko mi wrócić do dawnego poczucia sprawczości i zapału do działań. Sytuacji nie ułatwia pogorszenie zdrowia Mamy. Pozostaje dać czasowi czas. Kryzysy nie są stanem wiecznym. I tego zamierzam się trzymać.
I na koniec takie tamy.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 15:32, 20 kwi 2026

Gruszka_na_w... 15:34, 20 kwi 2026

Narsilia 15:38, 20 kwi 2026

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Na froncie jeszcze łysawo. Koloru nabrały jedynie berberysy.

Bardzo lubię kwitnące pierwiosnki bezłodygowe.

Te bardziej szlachetne masowo się wysiewają i można je dosadzać w nowe miejsca.

Uwielbiam te ,,stare odmiany pierwiosnków te mi się kojarzą z ogrodem babci gdzieś wyczytałam że to odmiana Wanda ale nigdzie jej nie widziałam do kupienia a piękny i bardzo wyrazisty jest ich fiolet
Gruszka_na_w... 15:40, 20 kwi 2026

Narsilia napisał(a)

Uwielbiam te ,,stare odmiany pierwiosnków te mi się kojarzą z ogrodem babci gdzieś wyczytałam że to odmiana Wanda ale nigdzie jej nie widziałam do kupienia a piękny i bardzo wyrazisty jest ich fiolet

Ukopałam sobie kilka sadzonek przed wyprowadzką z bloku. Sąsiadka zrobiła z nich ozdobę przyblokowej rabatki. U mnie rosną już 13 rok.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies