Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Ewa777 10:11, 15 kwi 2026

Zawilcowe poletko bardzo urocze. Nie widzę tam bałaganu
Nowy ciemiernik bardzo ładny. Nie dziwię się, że myślisz o nim od roku. Warto było kupić.
Muszę też dokupić lawendy, bo u mnie słabo rosną, a bardzo je lubię.
Bodziszek żałobny u mnie też się rozsiewa. Jak na razie mi to pasuje, bo rośnie pod sosną, gdzie nic nie chciało tu żyć.
Wafel 11:18, 15 kwi 2026

Ciemierniki piękne, choć te odmiany pełne mają cudowne płatki i kolory, to w tych zwyklakach podoba mi się to, że mają główki bardziej otwarte ku górze i widoczne środki
Rumianka 12:37, 15 kwi 2026

Jolu kwitnące kwiatki zachwycają w kazdej odsłonie... ciemiernik kupiony cudny, wszystko o tej porze roku cieszy niesamowicie. Moje ciemierniki jakieś wyjątkowo słabiutkie, muszę czymś ich wspomóc, bo marnie wyglądają.
Ewa777 18:33, 15 kwi 2026

vita napisał(a)

Jola? A to jest przypadkiem siewka ciemiernika od Ewy? Widzę, że kwiaty mają kryzkę, mój mroczny przedmiot pożądania. Moja siewka od Ewy ma cudowne pełne kwiaty, ale kryzki nie ma.

Co za pech. Mam tak dużo ciemierników z kryzką, a Tobie trafił się pełny bez kryzki. Może uda się to jeszcze naprawić

Jolu, zaszłam dzis po zakupy spożywcze i zabrałam ze sobą 6-pak lawendy. Bardzo ładne sadzonki
Joku 20:36, 15 kwi 2026

Ania, miło mi że zaglądasz , zapraszam. Ciemierników masz o wiele więcej niż ja i dorodniejsze.

Jola, na samosiew zawilców trzeba poczekać cierpliwie. U mnie też nie od razu się siały. Te niebieskie i fioletowe mam ok. 10 lat.
Ciemiernik wschodni, sprawdziłam w necie bo pamiętam tylko nazwę. U ciebie pies kopie, u mnie koty.

Asiu, w naszych niewielkich ogrodach trzeba uważać co się sadzi . Co do róży to też mam nadzieję że w nowym miejscu będzie miała lepiej i się rozrośnie. A kwiaty moich ciemierników lepiej widać bo rosną na niewielkim podwyższeniu.

Ewa bałagan jest tylko na zdjęciu go nie widać. Ale tych kilka tygodni wytrzymam . Bodziszek żałobny też był u mnie zapchajdziurą ale już mnie nieco denerwuje. Zaczynam robić z nim porządek. Lawendę też prawdopodobnie będę musiała dokupić bo pozostałe też marnie wyglądają. Za szybko ją prawdopodobnie przycięłam, przed nawrotem mroźnych dni i nocy.
To teraz lawendę w spożywczym sprzedają ? Pewnie jakiś market .

Elisko, pewnie trzeba twoim ciemiernikom znaleźć lepsze miejsce. Kilka moich też muszę przesadzić bo widzę że nie bardzo im pasuje. Początkowo się bałam przesadzania, znoszą to dość dobrze.
ajka 21:51, 15 kwi 2026

Bardzo fajne te zawilce greckie, mają piękny kolor. Szkoda, że tak mocno się sieją. Pewnie by mnie to denerwowało.
vita 22:21, 15 kwi 2026

Ewa777 napisał(a)

Co za pech. Mam tak dużo ciemierników z kryzką, a Tobie trafił się pełny bez kryzki. Może uda się to jeszcze naprawić

Jolu, zaszłam dzis po zakupy spożywcze i zabrałam ze sobą 6-pak lawendy. Bardzo ładne sadzonki

Może mogłoby się udać, Jola też się zaoferowała

Taka pięknota od Ciebie

Kontonaogrod 07:05, 18 kwi 2026

Boski.