Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

mrokasia 11:11, 20 kwi 2026

TAR napisał(a)
Kasia ale ci to wzzystko poroslo. Sliwa jest ogromna a pamietam jakie malenstwo sadzilas

Fakt, porosło. Druga śliwa też ładnie przyrasta.
mrokasia 11:20, 20 kwi 2026

Dziś nie ma słońca ale cyknęłam rano kilka fotem kwitnących drzew. Śliwy wiśniowe już przekwitają za to na scenę weszły świdośliwy a za chwilę wybuchną kaliny koreańskie i kolejne magnolie.
Susan

ŚŚ nn w donicy
April 11:22, 20 kwi 2026

Kwiatów masz na gęsto na drzewach, piękne widoki.
Juki jednak cię wkurzyły Może ostrogowca tam posadź białego.
Ja na jesieni ograniczyłam mocno hederę na jednym drzewie, który miał jakieś 5-6 metrów. Umordowałam się strasznie. W tym roku muszę drugą sosnę oswobodzić. Już mi się kręci w głowie.
Ale i tak będę je miała, bo ożywiają moją przestrzeń zimozielonymi listkami.

Magnolki cudne. Świdośliwa też
mrokasia 11:23, 20 kwi 2026

I druga śś Balerina

Kalina Anne Russel

I jeszcze moja wąska garażowa

Miłego dnia!
Konieczki 12:06, 20 kwi 2026

A mogę się zapytać czym przysłoniłaś murek od sąsiadów, bo u mnie wyższy i w jeszcze gorszej kondycji

Ogród wygląda zjawiskowo naprawdę
mrokasia 12:23, 20 kwi 2026

Konieczki napisał(a)
A mogę się zapytać czym przysłoniłaś murek od sąsiadów, bo u mnie wyższy i w jeszcze gorszej kondycji

Ogród wygląda zjawiskowo naprawdę

Ogród dziękuje .

Murek osłonięty podbitką dachową. Zostało nam trochę po wymianie dachu więc przykręciliśmy do murku. Co prawda byłam niechętna bo to plastik ale spełnia swoje zadanie bardzo dobrze.
Margo2 12:40, 24 kwi 2026

Kasia, czy podcinałaś gałązki Belerinie?
Jakoś bardzo wysoko ma tę koronę.
Szukam własnie takiej. Musze zastąpić klona, który rośnie w rogu i chce się ta korona osłonić od sąsiadów
mrokasia 10:58, 25 kwi 2026

Margo2 napisał(a)
Kasia, czy podcinałaś gałązki Belerinie?
Jakoś bardzo wysoko ma tę koronę.
Szukam własnie takiej. Musze zastąpić klona, który rośnie w rogu i chce się ta korona osłonić od sąsiadów

Hej Gosiu, tak, podcinałam jej dolne gałązki. Gdy ją kupiłam sięgała mi do biustu. Miała dwa główne pędy, które związałam.
Tak wyglądała w kwietniu 2020 r (w środkowej części zdjęcia).
UrsaMaior 12:51, 25 kwi 2026

April napisał(a)

Ja na jesieni ograniczyłam mocno hederę na jednym drzewie, który miał jakieś 5-6 metrów. Umordowałam się strasznie. W tym roku muszę drugą sosnę oswobodzić. Już mi się kręci w głowie.
Ale i tak będę je miała, bo ożywiają moją przestrzeń zimozielonymi listkami.

Pewnie zrobiłaś ten błąd co ja i rwałaś zielone Ja też się tak inteligentnie do tego zabrałam, po czym pan od wycinki pouczył mnie, że najpierw się odcina u dołu od pnia, czeka aż góra uschnie i zdejmuje bez wysiłku Słuchałam tego ledwo żywa, chciałam chłopa ubić na miejscu
UrsaMaior 12:53, 25 kwi 2026

mrokasia napisał(a)

ŚŚ nn w donicy

Nooo bardzo mi się widzi! Świetnie wyszła ta donica.