Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:48, 23 kwi 2019

Do góry
Ratunku! Jakie skrzynie, jakie rośliny, żagwiny, ciemierniki giganty, leżę i marzę...

Doczytałam, że to floksy szydlaste, muszę odgapić
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:24, 23 kwi 2019

Do góry
la_estrellita napisał(a)
Te floksy rosną jak szalone.

Szybko zadarniające rośliny, mocno rozchodzące się na boki, ale robią ładny dywanik, a jak zakwitną jest pięknie, nie mam z nimi innych problemów niż to, że koty uwielbiają w nich sikać przez co rok rocznie tracę, któregoś bo spalony. Na dużym ogrodzie trawa się w nie nasiewa, ale w podwórku nie ma tego problemu
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:09, 23 kwi 2019

Do góry
Te floksy rosną jak szalone.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:07, 23 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Dziękuję wylewają się floksy szydlaste

też piękne
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:02, 23 kwi 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)

to zdjęcie jak z żurnala!
I te wylewające się żagwiny

Dziękuję wylewają się floksy szydlaste
...uDany ogród 19:24, 22 kwi 2019

Do góry
Tutaj będzie w przyszłości widać szklarnię przez to okienko między bzem, a nigrą

w otoczce z cisów będzie wśród poziomek stała betonowa rzeźba mojej produkcji, plan mam tylko nie wiem co z tego wyjdzie, zobaczymy wkrótce

floksy po kwitnieniu zostaną rozsadzone i będą rosły po całości wokół płytek chodnikowych

mam nadzieję, że już za chwilę już za momencik zmieni sie tutaj zupełnie za sprawą muru i jeszcze jednego małego dodatku...romantycznie będzie

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:00, 22 kwi 2019

Do góry
Rumianka napisał(a)
Jestem tega samego zdania co Mirka...ciemierniki wielgachne, a floksy aż wylewają się z donicy...cudo.

Dzięki
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:40, 22 kwi 2019

Do góry
Jestem tega samego zdania co Mirka...ciemierniki wielgachne, a floksy aż wylewają się z donicy...cudo.
Blaski i cienie nowego życia 15:42, 22 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Wsystko Ci się budzi do życia, najwyższa pora, żółta magnolia za mną chodzi najlepiej pachnąca, gdzieś dorwę

Napewno wart mieć

Czekam na tiarelki od Ciebie, już prawie kwitną a floksy które od Ciebie porwałam też w tym roku pierwszy raz zakwitły

Moja ulubiona żurawka, nie przerasta jest idealna, duża, okazała

Wśród brzóz i dębów 11:47, 22 kwi 2019

Do góry
Basiu wszystkiego najlepszego, radosnego świętowania w rodzinnym gronie.
Twój ogród pięknieje, zaglądam cały czas, ale coś mało piszę. Floksy w wąwozie czadowe. Wczoraj byłam na spacerze u rodziny, ale tak pięknych jak u ciebie nigdzie nie widziałam.
Życie w wiejskim ogrodzie 10:23, 22 kwi 2019

Do góry
Fajne floksy co tam jeszcze będziesz sadził za bylinki.
Wśród brzóz i dębów 18:14, 20 kwi 2019

Do góry
marba napisał(a)

Na skarpach robi się coraz bardziej kolorowo.

Już tak ci floksy kwitna ?
Szybsza ta twoja wiosna
Pięknie.
Zdrowych, pogodnych świąt Wielkanocnych
Słoneczny Ogród 21:36, 19 kwi 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Super paczka, ale cię czeka sadzenia

A i bodziszek podobno tam też jest ale maluteńki.
A u Ciebie widziałam, że juz bodziszek kwitnie, no to ładnie

Wcześniej dostałam floksy, naprstnice i jeżówki wszystko czeka w doniczkach.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:02, 19 kwi 2019

Do góry
Ciemierniki i floksy - bardzo piękne i udane połączenie. Naoglądałam się u Ciebie w ogrodzie - wszystko już takie bujne
Majówka na Majówce 17:46, 19 kwi 2019

Do góry
mikina34 napisał(a)

Podzieliłam jakiś czas temu przetacznik i floksy, codziennie lekko podlewam, bo padły by na amen, a wczoraj po wieczór eM podłączył zraszacz, bo trawa schnie

Ja też podlewam czesto, bo mdleją sadzonki...już nic nie dzielę i nie przesadzam...teraz tylko będę pilnować podlewania...
Ja dziś kosiłam trawę i aż się kurzyło...ech..

Świdośliwy bardzo ładne i kwitnące
Majówka na Majówce 09:03, 19 kwi 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

A mi przy tych temp. mdleją dzielone jeżówki,ech...

Podzieliłam jakiś czas temu przetacznik i floksy, codziennie lekko podlewam, bo padły by na amen, a wczoraj po wieczór eM podłączył zraszacz, bo trawa schnie
Słoneczny Ogród 22:38, 18 kwi 2019

Do góry
Dostałam kolejną paczkę na wymianę.
Naparstnice, floksy, ostróżki, piwonia, łubin, kośaćce syberyjskie kremowe i błękitne.
Mój 4 arowy azyl... 01:33, 18 kwi 2019

Do góry
Zaczynają floksy szydlaste

i żagwin

Szafirki i Ułudka wiosenna

Słoneczny Ogród 21:48, 17 kwi 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
Brzoskwinia ładny ma kolor kwiatków i są takie delikatne, aby tylko mróz nie przyszedł. Zapowiadają na szczęście ciepło. Sasanka taka dostojna na tym skalniaku, główkę trzyma sztywno , nie Ci się wysiewają. Floksy u Ciebie więcej dojrzałe.
Ciekawa jestem nowej rabaty.

Brzoskwinia obcykana do znudzenia... właśnie martwię się o nią żeby przymrozek jakis nie zaszkodził.
Tak lubię te różowiutką chmurkę z kwiatków jakby to nie wiem jakie drzewo szlachetne było
Sasanka teraz rządzi na skalniaku, bo nic tam jeszcze nie kwitnie.
No floksy to dopiero zaczynają z jednej strony, od slońca.

Ogród na tle lasu malowany 15:43, 17 kwi 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Witam się i ja, też mam widok na Babią Górę, z jakiej strony Krakowa jesteś? Podobnie walczę jak Ty
trochę dłużej i jak na razie wytrwałam, Magda z tego co widzę wytrwała z Ciebie osóbka..dasz radę

Magnolia u Ciebie to jedna z pośrednich czyli Soulanegana jakaś tam

Z mojego doświadczenia jak masz floksy szydlaste, zamiast żagwinu od razu
zrezygnuj z rh, ja wszystkie musiałam eksmitować, nie rosły z trudem radzą sobie azalie, jeśli magnolie
rosną to klony też będą...oczywiście jak lubisz
To są moje pierwsze spostrzeżenia i tylko sugestie...powodzenia w nowych falujących nasadzeniach

Pozdrawiam

Witam serdecznie,

Mieszkamy w Gminie Mogilany, więc rzeczywiście mamy do siebie niedaleko
Co do różaneczników, to ja wiem, że nie jest im tu łatwo, ale uparta jestem, bo to jedne z moich ulubionych roślin i każdemu wymieniam ziemię przed wsadzeniem oraz staram się sadzić wyżej niż poziom gruntu. Do tej pory z 6 straciłam jednego, bo był w zagłębieniu i wiosną poprzedniego roku dokonał żywota. Pozostałe 5 w miarę sobie radzi. W tym roku dokupiłam jeszcze 3...No nic nie poradzę, muszą się ze mną mordować, miłość nie wybiera
Jeśli chodzi o klony to obecnie nie mam dla nich dobrego miejsca, ale kiedyś pewnie się znajdzie Dzięki za wszystkie sugestie! Właśnie po takie sugestie założyłam wątek. A teraz idę czytać o Twoim ogrodzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies