Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czubajkowy Ogród

Czubajkowy Ogród

anabuko1 09:46, 01 lip 2019

Doranma napisał(a)
Przeleciał kolejny tydzień a ja znowu nie zdążyłam zamieścić wszystkich zdjęć, którymi chciałam się z Wami podzielić. Przez upały widoki w ogrodzie bardzo szybko się zmieniają - delikatniejsze rośliny szybko przekwitają. Nawet już trawa miejscami wyschła, czego nie było chyba od 20 lat.
Zaległości mam praktycznie z całego czerwca. Cóż, może jeszcze będzie okazja, by je nadrobić. Dziś na pewno nie - późny wieczór a za oknem na termometrze nadal ponad 30 stopni Zostawiam więc tylko motylki i rzucam się na łóżko

Piękne widoczki ogrodowe i kwitnienia.Rudbekie to teraz raj dal owadów.Przyjemne widoczki.
Doranma 14:11, 01 lip 2019

anabuko1 napisał(a)

Suuper warzywka.I znaczek!!
mój bakłażan jeszcze nie kwitnie.
Moje tez mnie cieszą.
Ale tez muszę sobie zrobić jakis napis do warzywnika.
Ale nie mamm pomyslu jeszcze jaki.

Aniu, tabliczka to taka do pierwszego deszczu, bo kredą pisana ☺ Też szukam fajnego pomysłu na napis. Do warzywnika chyba wolę jakąś w bardziej rustykalnym stylu, ale być może zamówię metalową jak ta w awatarze. Jeszcze myślę. .. ☺
Doranma 14:15, 01 lip 2019

Popadało 5 minut i znów słońce gramoli się zza chmur, wciąż ponad 30 stopni ...
greg66 18:16, 01 lip 2019

A widzisz Dorotko Ty masz glinę ja piasek nie mogłoby to się jakoś wyrównać a tak musimy się męczyć
Pozdrawiam u mnie coś pogrzmiało dostałem alert ale poszło bokiem i kicha...
Doranma 18:20, 01 lip 2019

greg66 napisał(a)
A widzisz Dorotko Ty masz glinę ja piasek nie mogłoby to się jakoś wyrównać a tak musimy się męczyć
Pozdrawiam u mnie coś pogrzmiało dostałem alert ale poszło bokiem i kicha...

Na tym świecie nie doczekamy się sprawiedliwości, więc musimy się cieszyć tym co mamy ☺
Niestety, deszczowe prognozy na dziś się nie sprawdziły a w najbliższych dniach tylko słońce i słońce. ..
Doranma 20:32, 01 lip 2019

Na żywo to jest bardzo ładne zestawienie, ale zdjęcia jego urody niestety nie oddają - kremowo żółta trawa z kremową margarytką. Obok dla kontrastu był posadzony bordowy rozchodnik, ale w tym roku prawie go nie widać - zanika, nie wiem, czego mu brakuje.

Pogubiłam się w nazwach róż ... To była chyba Gloria Dei, ale jakoś mało do niej podobna

Czosnki Krzysztofa nadal mi się podobają, nawet takie zasuszone

greg66 20:35, 01 lip 2019

Już o czosnkach Krzysztofa myślę nawet pzrekwitłe są bardzo... zgrabne
Doranma 20:36, 01 lip 2019

Floksy zaczynają. Czyli mamy lato.

I pysznogłówki, które się rozlazły po rabacie. Co roku obiecuję sobie, że zaparzę ich listki w herbacie, a kwiatki dodam do sałatki, ale jakoś nie wychodzi

Doranma 20:36, 01 lip 2019

greg66 napisał(a)
Już o czosnkach Krzysztofa myślę nawet pzrekwitłe są bardzo... zgrabne

Mam je pierwszy rok i jestem bardzo zadowolona
Doranma 20:39, 01 lip 2019

Rudbekie zaczynają świecić i rozweselać ogród - będą nam towarzyszyć aż do jesieni. Dobrze, że są tu i ówdzie

I moje ulubienice