Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 16:45, 01 lip 2019

yolka napisał(a)
Kącik wypoczynkowy pod brzozą na dzisiejszy dzień w sam raz, pięknie masz. Moją Anabel burza pokonała.

Nawet w tym kąciku gorąco, brr. Szkoda Twojej pięknej anabelki, może nie tak całkiem jest zniszczona.
paniprzyroda 16:50, 01 lip 2019

Anda napisał(a)
Co do czerwonej róży, to niestety nie wiem, co ona za jedna. Podobna do Red Yesterday, ale nie jestem pewna.

Moje liliowce dopiero zaczynają, a lilie i odętki daleko za Twoimi. Gdzie Ty mieszkasz, że wszystko tak szybko, o wiele szybciej niż u mnie.

Kącik wypoczynkowy pod brzozą cudowny Zaprasza do odpoczynku przy lemoniadzie

Na moich pomidorkach mam pierwsze zawiązki Malinowych nigdy nie miałam, ale w zeszłym roku miałam podobną odmianę do bawolego serca. Miałam z niej tylko trzy pomidory, ale duże. Jednak w tym roku wypróbowuję inne

Ewo, chyba to jednak nie ta, bliżej jej do typowanej przez Hanię. Mieszkam w centralnej Polsce Mam wrażenie, że przez ten upał rośliny przyśpieszają, by wydać nasiona. Dziś zakwitła budleja
Basilikum 17:23, 01 lip 2019

rzeczywiscie u Ciebie jakos szybciej. U mnie wiosna szybciej sie zaczyna ale teraz jakby rosliny spowolnily. Kwitnie dopiero pierwsza hortka ogrodowa i to dopiero zaczyna, budleje malenkie paczki maja, jezowki zaczynaja... a pomidor jeden ma malenki owoc
Polazilam po Twoich rabatkach, powalajaco pieknie posiedzialam w cieniu, bo mnie upaly ostatnich dni strasznie zmeczyly. Zachwycam sie jak wszyscy Twoim malym bajorkiem, przepiekne jest
paniprzyroda 17:29, 01 lip 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Jeśli ta róża wypuszcza długie baty i ma lekko białawy środek, to może być Dortmund. U mnie rośnie przy pergoli.
Kącik wypoczynkowy niezwykle klimatyczny, taki rasowy. Akuratny do całości ogrodu.
Z wyczesywania stip zebrało mi się potężne wiadro kołtunów, a jeszcze nie wszystkie poczyściłam.

Haniu, ta Dortmund ma takie wiotkie pędy, wiążesz ją do pergoli?
Fotele mobilne są, raz tu, raz tam, w zależności od potrzeby
Kilka stip zostało mi się na dzisiejszy wieczór, ale to już pestka. Wyczochrałam je akuratnie, bo mutanty porosły, trzeci rok w tym samym miejscu. Kolejnej zimy pewnie nie przeżyją.

floksy też zaczęły

i dzielżany
JoannA 17:31, 01 lip 2019

paniprzyroda napisał(a)

Mam wrażenie, że przez ten upał rośliny przyśpieszają, by wydać nasiona. Dziś zakwitła budleja

Odnoszę takie same wrażenie, a rośliny dostały takiego przyśpieszenia, że czasami nawet nie zauważam kiedy rozkwitły. Budleja tak wcześnie? Ale kolor ma naprawdę cudny.
Zdjęcie z motylkiem mnie urzekło
paniprzyroda 17:54, 01 lip 2019

Gosiek33 napisał(a)
Czemu czeszesz? Nie chcesz samosiewu, czy lepiej wygląda taka uczesana?

Gosiu, czeszę stipę, bo nie podoba mi się leżąca. Siewki czasami wykorzystuję, wole jednak wysiać raz na dwa, trzy lata. Wtedy już w pierwszym, drugim roku są ładne kępy. Pewnie też znaczenie ma tu sposób pikowania do doniczek
fotki poglądowe

po czesaniu
paniprzyroda 17:58, 01 lip 2019

Joku napisał(a)
Może twoja roza to ta? Kwiaty nieduze.

Jolu, chyba to jednak nie ta, ale dziękuję za dobre chęci

moje ulubione

paniprzyroda 18:06, 01 lip 2019

Poppy napisał(a)

Az szkoda, ze nn.
Jezowki tez lubie, a one mnie nie bardzo. Jakos w tym roku zdalam sobie sprawe, ze mam tylko jedna, jedyna zwykla,jak ta Twoja chyba, od lat w tym samym miejscu, a wszystkie inne cos trafia po drodze, po roku/dwoch. Mam nowe odmiany z ostatniej jesieni, zobaczymy, czy chociaz zakwitna, i czy przetrwaja. Uroki gliny, a przeciez przygotowywalam im podloze jakie lubia.

Odetek nie mam, fajne sa?

Kacik wypoczynkowy Ci sie udal, ale najbardziej podoba mi sie porcelana!

odętki mam białe i różowe, trzymają pion, ale muszę je ograniczać
filiżanka pamiątkowa

i coś delikatnego

Gosiek33 18:08, 01 lip 2019

paniprzyroda napisał(a)

Gosiu, czeszę stipę, bo nie podoba mi się leżąca. Siewki czasami wykorzystuję, wole jednak wysiać raz na dwa, trzy lata. Wtedy już w pierwszym, drugim roku są ładne kępy. Pewnie też znaczenie ma tu sposób pikowania do doniczek
fotki poglądowe

po czesaniu

Do tej pory zachwycona przetrwaniem stipy po zimie nic z nią nie robiłam. Część przesadzałam, część oddałam

Bardzo dziękuję za lekcję, widok mam w zasadzie identyczny - idę za tym po grzebień
paniprzyroda 18:18, 01 lip 2019

Rench napisał(a)
Imponujący busz u Ciebie. Pięknie !

Reniu, jak miło Cię widzieć, chyba myślami Cię ściągałam, szczególnie wtedy, jak zakwitła biała firletka
Pashminy jak ich pięć, tak każda inny krzaczek buduje.
Jak w tym roku spisały się Twoje róże??
Specjalnie dla Ciebie, złapane w różnej fazie kwitnienia

i Edenka, która w tym roku miała 3 urodziny - zbudowała mnóstwo wyjątkowo dużych kwiatów