Ewo, chyba to jednak nie ta, bliżej jej do typowanej przez Hanię. Mieszkam w centralnej Polsce Mam wrażenie, że przez ten upał rośliny przyśpieszają, by wydać nasiona. Dziś zakwitła budleja
rzeczywiscie u Ciebie jakos szybciej. U mnie wiosna szybciej sie zaczyna ale teraz jakby rosliny spowolnily. Kwitnie dopiero pierwsza hortka ogrodowa i to dopiero zaczyna, budleje malenkie paczki maja, jezowki zaczynaja... a pomidor jeden ma malenki owoc
Polazilam po Twoich rabatkach, powalajaco pieknie posiedzialam w cieniu, bo mnie upaly ostatnich dni strasznie zmeczyly. Zachwycam sie jak wszyscy Twoim malym bajorkiem, przepiekne jest
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Haniu, ta Dortmund ma takie wiotkie pędy, wiążesz ją do pergoli?
Fotele mobilne są, raz tu, raz tam, w zależności od potrzeby
Kilka stip zostało mi się na dzisiejszy wieczór, ale to już pestka. Wyczochrałam je akuratnie, bo mutanty porosły, trzeci rok w tym samym miejscu. Kolejnej zimy pewnie nie przeżyją.
Odnoszę takie same wrażenie, a rośliny dostały takiego przyśpieszenia, że czasami nawet nie zauważam kiedy rozkwitły. Budleja tak wcześnie? Ale kolor ma naprawdę cudny.
Zdjęcie z motylkiem mnie urzekło
Gosiu, czeszę stipę, bo nie podoba mi się leżąca. Siewki czasami wykorzystuję, wole jednak wysiać raz na dwa, trzy lata. Wtedy już w pierwszym, drugim roku są ładne kępy. Pewnie też znaczenie ma tu sposób pikowania do doniczek
fotki poglądowe
Reniu, jak miło Cię widzieć, chyba myślami Cię ściągałam, szczególnie wtedy, jak zakwitła biała firletka
Pashminy jak ich pięć, tak każda inny krzaczek buduje.
Jak w tym roku spisały się Twoje róże??
Specjalnie dla Ciebie, złapane w różnej fazie kwitnienia
i Edenka, która w tym roku miała 3 urodziny - zbudowała mnóstwo wyjątkowo dużych kwiatów