Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:46, 16 wrz 2017

Do góry
Iwonka napisał(a)
Agata wpadam z rewizytą Tak jak ci pisałam u siebie, droga w stronę Gdowa była mi bliska Będę podglądać twoją nową rabatę preriową, ponieważ sama taką planuję. Napisz co to za trawka - ta największa i najbardziej gęsta. I zgapię pewnie jakieś obrzeża rabat Wszystko masz tak fajnie zamknięte.

Największa trawa to rozplenica Moudry...teraz pięknie rozkwita szczotkami

Mirkowy ogród (początki) 22:11, 16 wrz 2017

Do góry
Mirko - Dostojne porosły dalie, szczególnie lubię o ciemnych liściach, tą z panoramicznego zdjęcia.

ja też w tym roku nie wierzyłam że rozplenica Black Beauty przetrzyma mi zimę, dostałam małe siewki od Irenki b. późną jesienią, przesyłka szła trzy tygodnie pocztą, 'ach poczta' zasuszone włożyłam do doniczki, późno ruszyły ale utrzymały się dwie szt.
Ogród niby nowoczesny ale... 21:48, 16 wrz 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)

CO to jest?

Już wiem! Bergenie!
Ja mam jedną lichą w donicy...

Moja bergenia rosnie tu juz chyba 3 rok i dopiero teraz pokazala na co ją stać. Bala się chyba, ze ją wywalę

Trzcinnik kf z kulkami grabowymi oraz rozplenica na przedpłociu.

liripe kwitnie

Mirkowy ogród (początki) 20:18, 16 wrz 2017

Do góry
Rozplenica Black wreszcie zaczęła wypuszczać kłoski w drugim roku od wysiewu nasion.
Już myślałam że nigdy mi nie zakwitnie
Cieszę się bardzo

Nowocześnie z różAnką :D 20:09, 16 wrz 2017

Do góry
O są fotki
Rozplenica z rozchodnikami to zgrany duet. Aż trudno uwierzyć że te trawy tegoroczne - taki kępy porosły.
Kominek rozpalony ja swojego jeszcze w tym roku nie odpalałem. Jest chłodno ale wracam późno i jakoś tak dużo do zrobienia mam że nie czuję tego chłodu, a potem herbatka, dres i kocyk ....

Aniu - amnoagawy u sąsiadów już nie ma - wykopana, szkoda bo cudnie kwitła.
A co do Royality to moja też w drugiej połowie sezonu łapie na liściach jakiegoś grzyba ale potem na wiosnę jest znów ok. Raz jest to silniej widać raz tylko odrobinkę ale jest, nie pryskam. Zbieram dokładnie liście jak już opadną i tyle
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 14:51, 16 wrz 2017

Do góry
Hakaone aureola macra

Miskanty morning ligth i rozplenica moudry....piękna kępa ....niestety wciąż bez kitek

Moja działka na Dębowym Lesie 08:28, 16 wrz 2017

Do góry
kerii napisał(a)
Ania ta trawka to na moje oko rozplenica

Intryguje mnie ta Twoja róża Elmshorn, jak patrzę na nią to jest całkiem podobna do mojej dziadziusiowej, mogła byś zerknąć czy to może być to?

A na której str, ją masz.
Zajrzałam do ciebie i jej nie zobaczyłam.
Ale ogród piękny, tak
Mieczyki

Eukomis
]
Moja działka na Dębowym Lesie 00:45, 16 wrz 2017

Do góry
Ania ta trawka to na moje oko rozplenica

Intryguje mnie ta Twoja róża Elmshorn, jak patrzę na nią to jest całkiem podobna do mojej dziadziusiowej, mogła byś zerknąć czy to może być to?
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:31, 15 wrz 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ja Vanilkę mam jedną.Ale też ją bardzo lubię.
Trudno chyba jej nie lubić, bo ona taka piękna.
Piękna trawa na tym ostatnim zdjęciu.To jest ?????

Wiesz z tych hortensji co mam to tez najbardziej lubie vanilki

Trawa to rozplenica hamelnPięknie sie rozrosła ,w ub roku posadziłam małą sadzonkę
Moja glebo terapia 09:37, 15 wrz 2017

Do góry
kerii napisał(a)
Dziewczyny dzięki w końcu po półtora roku udało mi się dobić do setki

A cenne informację zbieram, żeby w razie W wiedzieć gdzie szukać bo pamięć mam dobrą ale krótką

Trochę grafiki z dzisiaj

Miśki na sznurkach i patykach stoją na baczność w przyszłym roku muszę im podpory zrobić

tej nic nie trzeba sama stoi

Moje dwa nowe nabytki rozplenica cassian

Grafika ładna
Pamięć dobra,ale krótka-niach niach niach
Lawendowy zawrót głowy 21:53, 14 wrz 2017

Do góry
Jolu miło mi, że do mnie zaglądasz. Jesteś dla mnie wzorem ogrodniczki, kibicowałam Ci podczas powstawania ogrodu i ciągle do Ciebie zaglądam. Czasem po cichutku, bo przecież za każdym razem pisałabym to samo. Pięknie.
Na Ogrodowisku jest mnóstwo ogrodów dla każdego jego własny jest wyjątkowy, dla tych bardziej wymagających wciąż niedoskonały. Ten Twój jest wyjątkowy w każdym miejscu. Zachwycam się nim i Twoim wyczuciem nieustannie. Mam do totalnej przeróbki jedną rabatę. Z pewnością wykorzystam jakieś Twoje pomysły, ale na pewno nie skopiuję ich. Byłabym wdzięczna jeśli miałabyś cierpliwość i podpowiadała mi nazwy swoich roślin i adresy szkółek jeśli zamawiałaś przez internet. Przez chorobę jestem uziemiona w domu, rzadko gdzieś się wybieram więc i zakupy mam ograniczone. Ziemia u mnie jest bardzo kiepska VI kl i wieczna susza w lecie. Wąż do podlewania to mój nieodłączny przyjaciel z którym nie rozstaję się ani jeden dzień.
No i moje pierwsze pytania:

Co to za rozplenica, która ma tyle "kotków" w sierpniu? Jeśli zamawiałaś internetowo to proszę o namiar.
na zdjęciu z uśmiechniętym biegnącym czworonogiem po lewej stronie jest wysoka trawa, jak się nazywa i jaka jest jej wysokość.
Clematisa Maria Skłodowska już sobie zapisałam znalazłam go na e-clematis w cenie 26,90 czy polecasz tę szkółkę?

lojalna_ napisał(a)

Wyszłam rano z psem w krótkich gatkach i zimnica no wiecie co brrrr ubierajcie się ciepło hihihi

Ogród zapracowanej mamuśki 21:10, 14 wrz 2017

Do góry
Moje kwitnące trawki
Hakonechola Beni Kaze (nie wiedziałam, że one kwitną, a może dostałam jakiegoś chwasta , bo tylko jedna ma kłosa)

Miskant chiński Flamingo

Rozplenica Hameln na tle hortensji VF
Ogród z rzeźbą 19:32, 14 wrz 2017

Do góry
Ta rozplenica to rzeczywiście kwitnie jak wściekła, naćkała tych kłosów, że hej!!! Co to za odmiana?
Ogród z rzeźbą 19:29, 14 wrz 2017

Do góry
Jedyna moja rozplenica kwitnie jak wściekła

I trzcinnik

Uwielbiam poranną rosę w słońcu

Mirkowy ogród (początki) 13:07, 14 wrz 2017

Do góry
iwka napisał(a)
właśnie trudno rozpoznać, tym bardziej, że nie widziałam matrony w rzeczywistości

Śliczna ta rozplenica
No ładna Mam ją z siewu drugi zezon i nie kwitnie.Aż tak bardzo mi na kłosach nie zależy no ale jak by były to fajnie.
Ptasi gaj 12:54, 14 wrz 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Bluszcz pasuje na takich murach, wygląda to fajnie.

No właśnie widzę , ze rozplenice mają takie ciemne kwiatostany u Ciebie,a to mówisz ,że z czasem ciemnieją.
Kwitną Ci obficie.

Daria nawet u czlowieka na starosc skora ciemnieje i wiotczeje.

Ale na powaznie. Ta rozplenica ma 4 lata. Jak wypuszcza swoje kotki to sa rozowe a potem ciemnieja.
Na starosc ciemnieja tez kicki wszystkim trawom.

Daria troche je podsypalam nawozem na wiosne nie potrzebnie rosna za bardzo kickow bardzo duzo.
Mirkowy ogród (początki) 12:47, 14 wrz 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Hehe bobki to werbena Trawka to rozplenica Black.Iwonka ja też miałam problem czy matrona czy nie.Kasya oceniła że wyglada jak Matrona.
właśnie trudno rozpoznać, tym bardziej, że nie widziałam matrony w rzeczywistości

Śliczna ta rozplenica
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 08:36, 14 wrz 2017

Do góry
Wczoraj nie miałam kiedy wrzucic zdjęć "innych", to robie to teraz:
Jednym jedynym skromniutkim kwiatem zakwitł mi agapant ( w trawie cytrynowej)

Trawiszcza też kwitną:
Morning light:
rozplenica NN:
miskant - też NN
ML przez przypadek zostawiony w ziemii jako suche slomki...służy mu tam ale na pewno musi mieć nowe miejsce....
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 19:08, 13 wrz 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Pieknie masz, a trawka fantastyczna? Czy to Calamagrostis brachytricha?

To rozplenica Pegasus ale przy okazji przypomniałaś mi o tym pięknym trzcinniku.
A do piękności to trochę brakuje, jest powiedziałabym busz..busz zryty przez nornice. Całe rabaty spulchnione, kot nie wyrabia z wyłapywaniem
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 18:59, 13 wrz 2017

Do góry
Mirka to rozplenica "Pegasus" z wiosennych nasionek.

Sylwia to dichondra srebrzysta, nie zimuje ale wytrzyma myślę do grudnia w pojemniku, bo lekkiego zimna się nie boi.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies