Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika sezon 2017

Madżenie ogrodnika sezon 2017

Madzenka 22:42, 02 paź 2017

Heloł! . jakże miło wiedzieć , ze o mnie nie zapomnieliście! ❤️

Dlaczego Kyoto? Bo to piękny soczysty zielony Carex z cieniutkimi listkami. Obraziłam się na nie po zimie, bo marnie wyglądały, ale już pod koniec sezonu ponownie je polubiłam i zamówiłam u Tomka Grochowskiego kolejne 10 szt. czekam teraz aż dojada do mnie, posadzę i ocenicie czy ładne

Obiecuje bywać częściej na forum, aczkolwiek nie tak intensywnie jak dawniej. Pisałam już ze ustawiłam inaczej priorytety i niestety Ogrodowisko czeka na swoją kolej ...Jesienne wieczory zwłaszcza w weekendy będą dłuższe to i czas na forum się znajdzie.

Obiecałam sobie tez zima nadrobić u Was zaległości

PiS. Czy macie dobre strony z przepisami na koktajle warzywne i owocowe?
MirellaB 23:11, 02 paź 2017

Madżenko oprócz tej trawy, którą będziesz sadziła jakie już masz na różance?
kasia_w 12:46, 03 paź 2017

Warzywny 1
jarmuż, ogórek, avocado, szczypta soli, miód, sok z cytryny, trochę wody

czy awokado to warzywo???

Warzywno - owocowy
jarmuż, banan, sok z jabłek bez cukru

Jak się da mniej jarmużu niż więcej, to nawet dają się wypić
AniMa 13:38, 03 paź 2017

Marzenko obiecana stronka: http://szczesliwibezcukru.pl
Madzenka 22:00, 03 paź 2017

MirellaB napisał(a)
Madżenko oprócz tej trawy, którą będziesz sadziła jakie już masz na różance?

Mirela chyba lepiej zadać pytanie czego tam nie mam?
Carex morrovi variegata, Carex evergreen, Carex Kyoto, rozplenica Medium Boy, dwa rodzaje prosa (nie pamietam nazw), kostrzewa Maire'a (nigdy nie pamietam jak to się pisze!), miskanty MorningLight, gracillimus, grosse fontaine, seleria heufleriana, stipa.... Tyle pamietam
Madzenka 22:04, 03 paź 2017

kasia_w napisał(a)
Warzywny 1
jarmuż, ogórek, avocado, szczypta soli, miód, sok z cytryny, trochę wody

czy awokado to warzywo???

Warzywno - owocowy
jarmuż, banan, sok z jabłek bez cukru

Jak się da mniej jarmużu niż więcej, to nawet dają się wypić

Awokado kocham ostatnio bardzo i w koktajlach i na surowo. Robię codziennie inny koktajl wiec już mi strona zielonekoktajle nie wystarcza a najbardziej jestem zakochana w marchwi z pomarańcza, selerem i imbirem. Jabłka zblendiwane wychodzą mi już bokami Jarmuz mi smakuje ale wole szpinak
Madzenka 22:06, 03 paź 2017

AniMa napisał(a)
Marzenko obiecana stronka: http://szczesliwibezcukru.pl

Dzięki lecę obejrzeć.
Czy ma ktoś sprawdzona wyciskarkę? Zaleta numer jeden łatwość mycia, porównywalna do thermomixa Bo mnie wszystkie inne sprzęty wykańczają !
MirellaB 11:03, 04 paź 2017

Madzenka napisał(a)

Mirela chyba lepiej zadać pytanie czego tam nie mam?
Carex morrovi variegata, Carex evergreen, Carex Kyoto, rozplenica Medium Boy, dwa rodzaje prosa (nie pamietam nazw), kostrzewa Maire'a (nigdy nie pamietam jak to się pisze!), miskanty MorningLight, gracillimus, grosse fontaine, seleria heufleriana, stipa.... Tyle pamietam

Madżenko czy to znaczy, że przy niższych odmianach róż sądzisz niższe trawy, a przy wyższych wyższe?
Chętnie też bym trawy między róże dała tylko nie wiem jakie.
Twoja trawiasta wyliczanka dużo mi pomaga w podjęciu decyzji
AniMa 13:44, 04 paź 2017

Madzenka napisał(a)

Dzięki lecę obejrzeć.
Czy ma ktoś sprawdzona wyciskarkę? Zaleta numer jeden łatwość mycia, porównywalna do thermomixa Bo mnie wszystkie inne sprzęty wykańczają !
Moja mama ma Philipiaka i jest nim zachwycona....
13:50, 04 paź 2017
Madzenka napisał(a)

Dzięki lecę obejrzeć.

myśle ze z wyciskarka wolno obrotową ...łatwe mycie to nie możliwe ....wszystko trzeba przepłukać ..a sitko wyszczotkować ...jednak te kilka min to zajmuje ...wydaje mi sie ze nawet wiecej czasu niz w przypadku zwykłej sokowirówki

HUROM ..ponoc najlepsze ..ale nigdy nie dane mi było z takiej korzystać nie mam porównania do mojej ...kupiłam taka http://www.skgpolska.pl/produkty/wyciskarki-wolnoobrotowe/skg-2088/ ...spełnia oczekiwania...używam prawnie codziennie ...nawet nie chowam do szafki bo mi szkoda na to czasu

polecam poczytac ta storne https://www.olgasmile.com/przepisy/testy-urzadzen-agd może coś dla siebie wybierzesz ...choc to tez strona reklamowa ...ale troche bardziej po ludzku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies