Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Doświadczalnia bylinowo-różana 09:18, 30 mar 2020

Do góry
Anda napisał(a)

Aaaaaa
Reszta również cudna, ale to mnie urzekło .
U mnie świdośliwa jeszcze w pąkach, takie leciutko rozwinięte listki mam na klonie ginnala i na kalinie Spring Red.
Doświadczalnia bylinowo-różana 09:10, 30 mar 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Najdalej posunięta piwonia i kwitnący rozmarynek

Niemal identyczna faza rozwoju roślin w naszym ogrodzie, tylko kocimiętka u mnie jeszcze chyba nie w pąkach.
Rudbekie są wytrzymałe, odmianowe ciut później ruszają, bo te zwykłe, to cały czas zielone.
Pudrowa kompozycja i mnie zachwyca
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:09, 30 mar 2020

Do góry
Dzisiaj dostałam od koleżanki maseczkę zakupową

Śniegiem na szczęście chyba tylko postraszyło
Kłopoty - problemy z trawnikiem 09:00, 30 mar 2020

Do góry
Witam,
Mam problem z trawnikiem najprawdopodobniej spalony od nawozu. Wykonałem wertykulacje jakieś 2 tyg temu, po tym zabiegu wysypałem nawóz agrecol. Po około tygodniu moja trawa wygląda jak na zdjęciach. Co robić? Może jeszcze raz wykonać wertykulacje i posiać trawę? Proszę o pomoc.

Przerabianie ogródka pod swój gust 08:52, 30 mar 2020

Do góry
Tez moge ogladac godzinami bawiace sie psy Szczegolnie teraz, jak poziom treningu Eddiego osiagnal taki poziom, ze moge go bez problemu w czasie zabawy z takiej grupy psow zawolac i przychodzi od razu, bez ociagania Wie, ze i tak zaraz mu pozwole tam wrocic Bardzo sie uspokoil przez ostatnie tygodnie, w domu tylko spi, bardziej sie slucha i wogole aniolek sie zrobil.Takie mialam obawy przed posiadaniem psa (mialam cale zycie, ale ostatnie lata byly tylko koty)- ze wzgledu na energie jaka trzeba wlozyc w jego wychowanie, a teraz jestem szczesliwa, ze sie zdecydowalismy. Eddie odwdziecza sie kazdego dnia, daje nam tyle milosci i radosci, doprowadza nas co chwile do smiechu Ostatnio zaczelismy z nim tropienie poza ogrodem- bo w ogrodu robilismy to od poczatku i w sumie juz sie w nim nudzil-znajdowal rzeczy wszedzie, nawet jak byly ukryte w domu dla dzieci czy na drzewie i to w pare sekund, wiec czas bylo rozszerzyc pole dzialania. Od dwoch tygodni robimy Mantrailing i tropienie rzeczy na ulicach i lakach.I Eddie daje rade pokonac juz 4 zakrety i 3 skrzyzowania(w koncu to 3 rozne mozliwosci, a on wybiera te wlasciwa). Ostatnio szlam na smyczy z futrem krolika, na ktorym byl sztuczny zapach sarny i jeden z sasiadow zapytal, co to za psa mam na smyczy No ale jak wytlumaczylam co robimy z psem to juz tak dziwnie na mnie nie patrzyl Eddie znajduje mnie juz nawet jak pokonalam juz kilometr odleglosci. Jak bedziemy trenowac dalej, to odleglosci beda coraz wieksze. Ale i tak jak na swoj wiek duzo osiagnal.

Uwielbiam tawulki i wiosna i jesienia.

Moze ktos wie, co dolega milorzebowi?

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:51, 30 mar 2020

Do góry
agata19762 napisał(a)
Widzę, że magnolie zaczynają pokaz
Niewiniątka odpoczywają. U mnie dwa kocie futra psocą.
Mój jedenastoletni pies nigdy nic nie podarł pazurami, nie zgryzl też niczego. Nie jest też ogrodowym szkodnikiem
W ogrodzie towarzyszy mi w pracach od zawsze. leży w pobliżu
Pozdrawiam

Musialam dwa razy patrzec, gdzie a kot a gdzie pies. Moj Baks tak sypial z rottweilerem. Nasze zwierzeta zawsze ze soba spaly- uwielbialam na to patrzec.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:25, 30 mar 2020

Do góry
ana_art napisał(a)

I lawenda ci odbije po takim przycieciu? Bo kiedys tez tak ostro przycielam i niestety nic nie odbilo.

Piekne krokusy!
Pod bosymi stopami 07:38, 30 mar 2020

Do góry
cisy masz zachwycające

Aniu, a nie pociągnęłabyś dalej tych brzózek? Tak żeby ścieżka szła przez środek rabaty, a nie pomiędzy dwoma rabatami?

Jeżeli na tym placyku, który się wcina w rabatę mają ciągle stać samochody, to zasłoniłabym go żywopłotem.

Przed brzózkami dałabym jeszcze jakieś drzewka. graby są zbyt masywne - coś mniejszego, delikatniejszego by mi tu pasowało. Jarząbki?

Co planowałaś pod brzozami?

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:33, 30 mar 2020

Do góry
Dzień Dobry! Zdjęcie zrobiłem z góry żeby odwzorować położenie rabat teraz zdjęcie obróciłem i może będzie lepiej drugie zdjęcie przedstawia widok z przodu.

Z poważaniem,
Fabiano

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:27, 30 mar 2020

Do góry
I mamy regularną zimę... przed wyjazdem do pracy

Dobrze, że teraz przed kwitnącymi magnoliami
Moje ukochane miejsce na ziemi 06:35, 30 mar 2020

Do góry
agata19762 napisał(a)
Zamówiłam szklarnię do ogrodu.
Trzeba przygotować podłoże.
Kupiłam nasiona pomidorów i papryki oraz innych warzyw.
Jutro zamierzam wysiać.
Nie wiem czy nie jest za późno.
W zaistniałej sytuacji i tak zanosi się na siedzenie w domu więc będzie dodatkowe zajęcie. Przy okazji kupiłam kolejną magnolię z wyprzedaży.

Bardzo ładny okaz będzie szał magnoliowy
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 06:30, 30 mar 2020

Do góry
Masakra hahaha
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:16, 30 mar 2020

Do góry
Widzę, że magnolie zaczynają pokaz
Niewiniątka odpoczywają. U mnie dwa kocie futra psocą.
Mój jedenastoletni pies nigdy nic nie podarł pazurami, nie zgryzl też niczego. Nie jest też ogrodowym szkodnikiem
W ogrodzie towarzyszy mi w pracach od zawsze. leży w pobliżu
Pozdrawiam

Jeżówkowe-Love 06:06, 30 mar 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Sadziec i reszta po biohumusie

Nawet ja załapałam się na fotkę

Dorodne sadzonki
No zapierdziel się opłacił, bo potem sama przyjemność
Za drzwiami do ogrodu... 00:16, 30 mar 2020

Do góry
Dzisiaj było tak przyjemnie pochodzić i posiedzieć w ogrodzie. Było +20st.C. Świat wkoło jest taki piękny...wszystko się rozwija, coraz bardziej zielono i kolorowo, ptaki świergolą, wiewiórki skaczą po drzewach, wszelkie bzyki się pobudziły, biedronek w bród i fruwa cudny limonkowy motylek! Aż się nie chce wierzyć, że szaleje śmiercionośny koronawirus On zatrzymał i zmienia tą część świata skonstruowaną przez człowieka ale też testuje naszą wiarę, nadzieję i miłość...tak myślę... Nie dajmy się lękowi i wierzmy w cud zatrzymania tej epidemii przez Stwórcę tej żywej części cudnego świata
Może to nie miejsce na takie przemyślenia, ale tak trudno się teraz od nich uwolnić...ja tu sobie chodzę, zachwycam się wiosną w ogrodzie... a inni zmagają się w walce o życie innych lub swoje...
Za drzwiami do ogrodu... 23:38, 29 mar 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

No jak bez ingerencji, a kto posadził Cudne te wstęgi krokusowe Aniu tak to prawda własny ogródek to teraz skarb nieoceniony Też mam plan ziemniaki posadzić

Chodziło mi oto, że już nic nie przesadzałam i nie dosadzałam, a zmieniła się w wyglądzie

Sylwia, zmałpowałam po Tobie pomysł na pływające ciemierniki dlatego tą fotkę dedykuję Tobie
Szkoda, że jak rosną ich kwiaty nie są tak widoczne
Pod bosymi stopami 23:17, 29 mar 2020

Do góry
Zamykam oczy i wklejam zdjęcia rzeczywiste

I widok z tarasu

Tu cisy z drugiej strony i jadłodajnia dla pędraków> No i jeszcze czereśnia, jedna z dwóch wsadzonych w zeszłym roku :

Cisy przygotowane do wsadzenia na miejsce clematisów. Jeszcze jeden rok takich wiatrów i osłona tarasu pofrunie do sąsiadów

Widzę jak dużo jest do zrobienia, wstyd mi że zmarnowałam ten rok ale naprawdę nie miałam czasu, to był organizacyjny roller coaster
Ogród na piasku i z wielkim murem 23:14, 29 mar 2020

Do góry
I kto to ma później posadzić w ogrodzie?

ogród zimowy zamieniona na ....

i jeszcze to....
Pod bosymi stopami 23:07, 29 mar 2020

Do góry
No to jest. Rabata zaplanowana do zrobienia w tym roku. Ma zadanie osłaniające a przynajmniej rozpraszające. Chciałabym żeby było naturalnie i hmmm, nie za bogato. W ostatnim roku nie działałam wcale ogrodowo (chyba że warzywnik się liczy, w tym 100 pomidorów ) ale coś tam sobie przeglądałam i wiem już że chociaż podobają mi się ogrody obfite, wypełnione pięknościami po brzegi to u siebie chcę spokojnie.

Tak wygląda rabata, w rzeczywistości te delikatne kanty są łukami Proporcje zachowane, odległości zaznaczone

Zielona linia to cisy które już rosną. Przed nimi kropami zaznaczone trzy graby fastigiata i tych jeszcze nie ma. To w sumie tyle mam haha. Dziwna ta rabata, ile razy ja siedziałam na tarasie zastanawiając się co tam wsadzić... Ale i tak za małobo nic sensownego nie wymyśliłam
Tu w ogrodzie vivy znalazłam tak posadzone graby, nawet żywopłot też cisowy

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1525-kolorowy-ogrod-na-piasku?page=485
Moje ukochane miejsce na ziemi 23:06, 29 mar 2020

Do góry
A tymczasem w ogrodzie forsycja lada moment zakwitnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies