Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród bez reguł 10:12, 23 lut 2020

Do góry
Tu i ówdzie pojawiają się pytania, czy już ciąć róże... Sama sobie zadaję to pytanie za każdym razem, jak jestem w ogrodzie, bo wszystkie już wypuszczają listki .
Sprawdziłam w kajeciku - w ub. roku cięłam 7 marca. U mnie forsycje już mają nabrzmiałe pąki, cebulowe kwitną coraz mocniej... Jedynym argumentem na "nie" są codzienne opady deszczu - trochę się boję chorób grzybowych, a oprysków PW / RT jeszcze nie mogę - bo deszcz... Więc trochę zdroworozsądkowo się wstrzymuję, ale łapy swędzą...

Małymi krokami-Ogród Wioli 10:12, 23 lut 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Fajnie
Wsadziłam do małych doniczek i stoją na parapecie... póki co żyją i rosną

Dziękuję,to też je w domu przetrzymam
Wzgórze chaosu 10:06, 23 lut 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)
W tym tygodniu czeka mnie cięcie dwóch budlei Black knight . Po zeszłorocznym odżywianiu mają niesamowity przyrost. Po zimie są w świetnej kondycji.
Cięcie nisko nad ziemią czy wyżej?

Budleje zostaw z cięciem do kwietnia, jak zetniesz nisko ładnie zgęstnieją, ja tnę tak 40cm nad ziemią, tego bym przycięła ciut niżej. Oczar to nie rubin, bo to inny kolor czerwonego, cudny jest Przesadzasz owocowe znaczy pomysł na drugą część już jest i działasz
Wzgórze chaosu 09:59, 23 lut 2020

Do góry
W tym tygodniu czeka mnie cięcie dwóch budlei Black knight . Po zeszłorocznym odżywianiu mają niesamowity przyrost. Po zimie są w świetnej kondycji.
Cięcie nisko nad ziemią czy wyżej?

Ogród bez reguł 09:55, 23 lut 2020

Do góry
Wygląda na to, że wiatr jakby zelżał... Nie ma już takich silnych podmuchów, jak wczoraj. W nocy mocno popadało, teraz jest stan zawieszenia... I nie wiadomo - iść? nie iść? do ogrodu? Na razie przeczekuję

Jest wysoce prawdopodobne, że spora ilość roślin, które zostawiłam na balkonie w skrzynkach, przezimowało bez szwanku i nie będę musiała za dużo kupować . Na pewno żyją goździki, angielskie pelargonie (!), dzwonki Poszarskiego, werbeny ogrodowe, lobelie... Mój ulubiony plektrantus to wiadomo że nie, bo jego kosi temperatura w okolicach 0C - muszę wreszcie spróbować zrobić jesienią sadzonki

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:47, 23 lut 2020

Do góry

Nie zdażyłam napisać ze to periowska Lace Blou ta niska.

Małymi krokami-Ogród Wioli 09:42, 23 lut 2020

Do góry
kawa8002 napisał(a)
Wiolu, co zrobiłaś ze swoja werbeną? wiem, że wsadziłaś do doniczek, ale powiedz, gdzie ja trzymasz? W domu, czy w innym miejscu? Moja też pięknie puściła i zastanawiam się, co dalej.

Fajnie
Wsadziłam do małych doniczek i stoją na parapecie... póki co żyją i rosną
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 08:05, 23 lut 2020

Do góry
Rabata z buksami chyba już. Jeszcze ciemierniki i to rozłogowe coś nie pamiętam i już, myślę.

Miłego!
Ogród Basi 07:21, 23 lut 2020

Do góry
basia3012 napisał(a)
Takich pomocników sobie sprawiłam.

I Taką pomocnicę mam. Niech no rozpocznie się praca w ogrodzie. To wszystko będzie migiem zrobione.

I świąteczne też fajne.
Pomocniczej Tekla czeka też na ładna wiosnę i słoneczko
Ogród Basi 07:17, 23 lut 2020

Do góry
basia3012 napisał(a)
Taki wianek na drzwiach wisiał, może 2 tygodnie?

A wczoraj zrobiłam drugi wianek wiosenny, na własnoręcznie zrobionym z winorośli podkładzie. Ale chyba ten mchowy lepiej wygląda na drzwiach? I może niech on dalej wisi na wiosnę? czy tak? Ten drugi jakiś rozczochrany mi wyszedł.

Bardzo ładne wiosenne dekoracje
Mój ogrodowy pamiętnik 07:13, 23 lut 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Derenia IH jeszcze nie przycięłam. Może za tydzień.

Wrzosy jak zawsze ładne po zimie. Aż mi je szkoda będzie przycinać.

Róże już ruszyły w najlepsze. W takin stanie to już je cięłam ale forsycje jeszcze nie kwitną .

Sporo prac po zimie jest do zrobienia.
Ty już sporo działasz.
Róże wcześnie startują.
Mój ogrodowy pamiętnik 07:10, 23 lut 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
No i najważniejsze nowa rabata zaczęła się krystalizować . Ciag dalszy nastąpi. W bliżej nieokreślonym czasie . Posprzątanie darni, przekopanie, ułożenie obrzeża z kostki. Potem sadzenie. Faktycznie lepiej usuwa się darń widłami niż szpadlem.
Głównymi królowymi rabaty będą niezawodne hortensje bukietowe .

Całkiem fajna ta rabata powstała.
Malutki pod lasem 00:31, 23 lut 2020

Do góry
Wszędzie porządki w ogrodach, ja jeszcze nic nie robię. Jankosia ostatnio napisała coś co wydaje mi się, że i ja u siebie też zauważyłam. Mimo, że ta zima tak ciepła, to jak oglądam zeszłoroczne zdjęcia, to roślinki były bardziej zaawansowane. To chyba kwestia suszy w grudniu i styczniu. Tulipany ledwo wystają z ziemi. Innych oznak wiosny brak
Bylinowa łąka 00:22, 23 lut 2020

Do góry
A tak wygląda w środku, po ociepleniu. Bałagan jeszcze roboczy.

Powstaje łazienka.

Widać, którędy doprowadzono wodę.

Znalazłam jeszcze zimowe fotki ze śniegiem, ale nie będę już nikogo nim straszyć.
Bylinowa łąka 00:14, 23 lut 2020

Do góry
I jeszcze troszkę historii.
Z niedzielnego spaceru.

I tydzień temu.
Okolica

Tu widać ukształtowaenie terenu.

Ogród Cioci cz. 3 00:13, 23 lut 2020

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Mpja
wiosna kapryśna bardzo.
Rano

Po 14.00

U Ciebie takie prawdziwe przedwiośnie Gosiaczku, u nas za bardzo galopuje, to się może potem zemścić na roślinach.
Bylinowa łąka 00:03, 23 lut 2020

Do góry
Ożanka zaskakuje zielonym.

Ślazówka też się budzi.

Turzycę muskedońską przycięłam.

Żonkile wychodzą

A datą na zdjęciach niech się nikt nie sugeruje - źle ustawiona w aparacie.
Bylinowa łąka 23:56, 22 lut 2020

Do góry
Było całkiem ładnie, słoneczko świeciło, tylko momentami wiatr był zbyt silny.
Wzięliśmy się za sprzątanie, ale niewiele to miało wspólnego z roślinkami.
Dopiero pod koniec przypomniałam sobie, że jeszcze zdjęcia oznaki wiosny nie porobione. U mnie jeszcze wiosna w powijakach, nie widać żeby za bardzo się jej śpieszyło.
Kwitną nieliczne pierwiosnki

Przebiśniegi

Floksy wiechowate budzą się do życia.

Przedogródek pod dębem 23:30, 22 lut 2020

Do góry
Inspiracji dużo. Już wybrałem co będę robił. Obym tylko w tym roku wszystko zdążył zrobić.
Serdecznie wszystkich pozdrawiam z nart

Po całodziennym zjeżdżaniu muszę zrobić przerwę - nóg nie czuję. Przedwczoraj zwiedzałem

Dzisiaj pojechałem nad wodę. Leżing i smażing na plaży. Trochę pluskania w wodzie. Co prawda na zdjęciach jestem w sweterku ale to już wieczór był
Ogródek Ewy 22:43, 22 lut 2020

Do góry
Wolałabym Naparstnicę, była śliczna.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies