Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej
09:21, 25 wrz 2012
acha- i kupiłam sobie też carex buchanani- taką brązową. M. się śmiał że kupuję martwe i zgniłe już na starcie. Ale coś mi się w niej spodobało. Zobaczymy jak sobie da rade zimą.
Też tak czytałam i że do słoneczka idealny !!! Stąd moja propozycja-w pierwszych latach okryjesz a potem myślę że da radę - ma mur i jak magnolia pisze ,serby podrosną - dla mnie ideał!
Moja szkółka to "świat zieleni " w Łapczycy przed Bochnią.
Rośnie u nich dereń i zawsze go "odwiedzam"![]()
Mieli go w sprzedaży, ale czy teraz to nie wiem - postaram sie zaglądnąć w tym tyg. jak mi dziecię wyzdrowieje
ja mam klon czerwony ale nie odmianowy, zwykły.
Jeśli byś miała kogoś kto byłby w Wawie, to mogę znaleźć dla Ciebie Red Sunset- u Grabczewskich bywają często, jeszcze gdzieś widziałam.
Witaj
A rozpatrywałaś drzewko"Dereń pagodowy" odmiana ‘Variegata’ – charakteryzuje się słabym wzrostem.
Ja choruję na to drzewko ilekroć zaglądam do "mojej" szkółki - piękny kształt,liście -u Ciebie pasowałby idealnie.Ale to tylko moja opinia
http://www.gniazdko.com/wp-content/uploads/2010/11/Dere%C5%84-pagodowy.jpg
tak jak piszesz- w rogu żurawki , wejdą tam 3 napewno, pewnie ze 3 dalej też przed miskanta i hort.
Bukszpan fajnie, w dobrym miejscu.
Tylko hort, czy nie powinna być jednak z 15 cm bliżej ławki? Wiem że chcesz ja odsunąć od ławki, ile teraz jest między miskantem a hort?
pięknie. Śliczna ta ścieżka
To zwykłe krawężniki ułożone na płasko?