Mała jest taka do wycałowania... ale kochamy z daleka
Czemu te żurawki nas zawodzą kiedyś cieszyły
Magnolie buchają na całego
Thalie są przepiękne, drobniutkie białe gwiazdeczki
Dorotko ja świeżo upieczona bacia tym bardziej mi smutno, żeby dotknąć i całować na maxa nie mogę, dziadek też cierpi, ale musimy wytrzymać i trwać z daleka...
Już po zimie, codziennie obserwuję tulipanki
pąki są przepiękne
Planuję pod oknem rabate. Bardzo podoba mi się i chciałabym tu posadzić pięciornik krzewiasty z białymi kwiatkami- rzędem parę sztuk pod wykuszem domu. Z lewej strony okno i tu chcialabym podpore przy elewacji na róże New Down chyba. Jak i czym jeszcze zapełnić rabate zeby dobrze wyglądała.
Wysokość do parapetu 120cm. Długość samego wyluszu 310cm
To szkoda, ja z hortensji ogrodowych całkowicie zrezygnowałam. Mam tylko dwie od Kindzi i nie wiem jaki będzie ich dalszy los. Narazie są alw żeby cieszyły to nie powiem.U mnie niestety warunki okazały się im przeciwne.
Klon Crimson którego w zeszłym roku "wysadzałyśmy wspólnie " zadomowił się. Niedawno waczyłam z terenem wokół niego i położyłam szmatę. Poszłam na łatwiznę. Drzewa i krzewy najlepiej sadzić i przesadzać wiosną.
Żurawki Rio dla Dominiki.
Niby podobna do innych, ale po zimie najdłużej jest ładna. Niby trochę czerwona, ale to jednak jakiś odcień różu. Bardzo dobrze znosi słońce.
Madzia, my w ubiegłym roku poważnie rozważaliśmy basen. Taki full wypas...
Ale jednak zrezygnowaliśmy, bo Polska pogoda jednak nie jest basenowa.
Trzy lata z rzędu było lato jak dzwon, a w ubiegłym roku już w kratkę.
I doszliśmy do wniosku, że wydanie 50-70 kafli po to, aby dwa weekendy w roku dooopsko zamoczyć to trochę zbytek... Tym bardziej, że jest taka reguła, że w weekend pieprzy się pogoda :S
Inne kolory szafirków podziwiam w cudzych ogrodach.
Spróbuję ponawozić tulipany po kwitnieniu- tam, gdzie jeszcze jakoś rosną i kwitną. Ubiegłoroczne łany EE z przedpłocia trzeba spisać na straty.