Niektóre tulipany są niestety jednoroczne. Też takie miałam. Są za to niespotykanie piękne, więc trzeba je co roku dosadzać. U mnie też zamarły wszystkie tulipany na bylinowej i na różano-hortensjowej. Jesienią czekają mnie zakupy, bo pusto tu jakoś
A uwierzysz, że bratki listopadowe, tulipany dosadzałam
Tak przysłowie się sprawdza, a natura potwierdza
Tulipanów wypatruję posadziłam najbardziej pospolite
Mała jest taka do wycałowania... ale kochamy z daleka
Czemu te żurawki nas zawodzą kiedyś cieszyły
Magnolie buchają na całego
Thalie są przepiękne, drobniutkie białe gwiazdeczki
Dorotko ja świeżo upieczona bacia tym bardziej mi smutno, żeby dotknąć i całować na maxa nie mogę, dziadek też cierpi, ale musimy wytrzymać i trwać z daleka...
Już po zimie, codziennie obserwuję tulipanki
pąki są przepiękne
Planuję pod oknem rabate. Bardzo podoba mi się i chciałabym tu posadzić pięciornik krzewiasty z białymi kwiatkami- rzędem parę sztuk pod wykuszem domu. Z lewej strony okno i tu chcialabym podpore przy elewacji na róże New Down chyba. Jak i czym jeszcze zapełnić rabate zeby dobrze wyglądała.
Wysokość do parapetu 120cm. Długość samego wyluszu 310cm
To szkoda, ja z hortensji ogrodowych całkowicie zrezygnowałam. Mam tylko dwie od Kindzi i nie wiem jaki będzie ich dalszy los. Narazie są alw żeby cieszyły to nie powiem.U mnie niestety warunki okazały się im przeciwne.
Klon Crimson którego w zeszłym roku "wysadzałyśmy wspólnie " zadomowił się. Niedawno waczyłam z terenem wokół niego i położyłam szmatę. Poszłam na łatwiznę. Drzewa i krzewy najlepiej sadzić i przesadzać wiosną.