wimi
19:48, 14 wrz 2019

Toszka - dziękuję za wyjaśnienia
będę potrzebować chyba bardziej jeszcze szczegółowych podpowiedzi np gdzie kupić dolomit. I ile tego wszystkiego dać.
Rabatę przekopałam, mąż pomógł i dodatkowo najwięcej pracy miałam przy wybieraniu kamieni i potłuczonych cegieł- to rabata tuż przy drodze, która była utwardzana jeszcze przed postawieniem ogrodzenia.
Udało się wybrać większość tych śmieci i teraz zastanawiam się co dalej.
Ja raptus jestem. Dobrze, że nie zdążyłam pojechać do ogrodniczego i kupić cisów jakie były. Będę polować na te Baccata.
I teraz tak:
kompost, obornik, kora, mączka
Kompost - trochę mam, swojej produkcji
Obornik- załatwię jakoś
Kora- jaka? taka co się nią ściółkuje?
Mączka- zupełnie nie wiem o co chodzi
Ziemię na działce mam, wydaje mi się, dobrą. Tzn jest ciemna- ani piaskowa ani gliniasta. Dopiero po wkopaniu się wgłąb tak na 2 łopaty jest bardzo zbita. Dawno temu były tu pola uprawne, później działka stała zarośnięta łąką.

Rabatę przekopałam, mąż pomógł i dodatkowo najwięcej pracy miałam przy wybieraniu kamieni i potłuczonych cegieł- to rabata tuż przy drodze, która była utwardzana jeszcze przed postawieniem ogrodzenia.
Udało się wybrać większość tych śmieci i teraz zastanawiam się co dalej.
Ja raptus jestem. Dobrze, że nie zdążyłam pojechać do ogrodniczego i kupić cisów jakie były. Będę polować na te Baccata.
I teraz tak:
kompost, obornik, kora, mączka
Kompost - trochę mam, swojej produkcji

Obornik- załatwię jakoś
Kora- jaka? taka co się nią ściółkuje?
Mączka- zupełnie nie wiem o co chodzi
Ziemię na działce mam, wydaje mi się, dobrą. Tzn jest ciemna- ani piaskowa ani gliniasta. Dopiero po wkopaniu się wgłąb tak na 2 łopaty jest bardzo zbita. Dawno temu były tu pola uprawne, później działka stała zarośnięta łąką.