Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wymarzony sielankowy ogród..... 13:57, 03 lis 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Monia wymyśliłam co pod buka możesz dać red barona z hakone i może jeszcze zwykłą imperatę, ale ją by trzeba pilnować, a na wiosnę morze kremowych pełnych narcyzy

Sylwuś buziak red barona uwielbiam, hakonkę też, chociaż już zaczynam myśleć o zatopieniu buczka w seslerii jesienne, no uwielbiam tą trawę, to numer 1 u mnie
tarasowa ciąg dalszy...

i rozchodnikowa, amonagawy cudooo...

Wymarzony sielankowy ogród..... 13:53, 03 lis 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Ciekawa jestem Twojej koncepcji Już masz takie doświadczenie, że na pewno będzie dobra

Ewuś mam nadzieję, że tak będzie, ale mimo to będę cię prosić o konsultacje mam trzy opcje do jednej rabaty i dlatego taki mętlik mam, bo nie wiem, która opcja będzie najlepsza muszę pomierzyć te dwie rabaty i napiszę co i jak buziaczki
a takie widoczki listopadowe miałam na pierwszego...
tarasowa...

Ania -Spełnione marzenie 13:42, 03 lis 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Ok. Przygotowałam grunt do planowania dla Asi Makadamii bo na pewno tych zdjęć oczekiwała. Czy wiata, jej bok jest /będzie na równo z linią chodnika, czy wychodzi bardziej w dom? Nie chciałabyś kiedyś zasłonić widoku na garaż i tę wiatę?

Asia

Jakiego chodnika?
Ja nigdzie nie mam chodnika ?
Nie za bardzo rozumię
Widok z tarasu

Wiata będzie obok wybetonowanego prostokąta
Będą się stykać.

Możemy zasłonić tył garażu.
Wiata będzie miała tylko dach i nóżki.
Ogród wśród pól i wiatrów 13:31, 03 lis 2019

Do góry
Veega napisał(a)
Witaj Jolu Zaginęłaś ale na szczęście powróciłaś i to mnie bardzo, ale to bardzo cieszy Cały czas wypatrywałam oczy za fotkami Twojego cudnego ogrodu no i wreszcie się doczekałam
Ogród piękny jak zawsze, proszę o więcej fotek, więcej....i więcej
Pozdrawiam

Veega witaj cieplutko
Zdjęciami to ja Was teraz zamęczę, hehe ...

Chyba od sierpnia mam zaległości. Ale jeszcze pozostanę w tonacji październikowej,
bo jakoś mi tak dziwnie letnie zdjęcia wrzucać gdy dookoła same brązowości i czerwoności

Troszkę widoczków krajobrazowych zostawiam

Katalpa - Catalpa 13:30, 03 lis 2019

Do góry
Dzień dobry

proszę o radę, jak przyciąć tą katalpę po lewej. Zrobiła się miotła. Od trzech lat ciąłem ją krótko, żeby się rozgałęziła i za każdym razem ma takie pojedyncze długie odrosty.

Pozdrawiam
Sezon 2017 u Hanusi 13:19, 03 lis 2019

Do góry
Róża New Dawn niezmordowna, nawet to deko szronu jej nie zniechęca.Miłej niedzieli

Ania -Spełnione marzenie 13:17, 03 lis 2019

Do góry
Już się robi

Przód domu

Tył

Z lewej strony masz wjazd ( jedyny)
Na tył działki
Ogród wśród pól i wiatrów 13:11, 03 lis 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
i kto mi powie ze jesien niejest piekna w tym ogrodzie zawsze ♥️

Kasia, fajnie że jesteś Jesień jest super...
Zwłaszcza, jeśli pogoda się pozwoli roślinom odpowiednio wybarwić.

II połowa października

Ogród wśród pól i wiatrów 12:59, 03 lis 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)
Tęskniłam za nowymi zdjęciami! Super, ze znów jesteś Zmrożone ujęcia przepiękne... Czytam, że ogrodowo nie próżnowałaś, w wolnej chwili pochwal się

Iwonka, jakże się cieszę, że ktoś czekał To miłe..
Zamrożone kadry mają swój urok, ale jeszcze liczę na ładną pogodę w tym roku.

Ogrodowo w tym roku skupiona byłam na pilnowaniu tego co jest, plus oczywiście zgłębianie tematyki pszczelarskiej. Z większych "osiągnięć", hehe... mogę powiedzieć, że skarpa wreszcie pokryła się irgą i zaczyna jako tako wyglądać. Może wreszcie przestanę na nią marudzić

Pod skarpą owocowo - warzywnie

eM. się zakancikował na amen!! Ale zrobił tak jak ma być
Ogród bez reguł 12:19, 03 lis 2019

Do góry
Czytam, że wszędzie piękna pogoda... Wszędzie, tylko nie u mnie … Od wczoraj pada. Zdążyłam tylko wczoraj wykopać dalie, zgrabić tony liści (tulipanowiec po przymrozkach stracił większość liści, winobluszcz takoż). Wyłowiłam w/w liście z oczka, coby nie gniły. Wywaliłam z rabat część jednorocznych skoszonych przez mróz, m.in. nasturcje i begonie. I tyle. Jak zaczęło padać, tak kapie do teraz...
Przestanie jutro, jak pójdę do pracy .

MW - i jak jej nie kochać...?

Ania -Spełnione marzenie 12:13, 03 lis 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Pokaż jeszcze jak wygląda tył domu, to miejce na garaż z perspektywywjazdu. Czy ten pas między białym zakątkiem a ogrodzeniem od stony budynku sąsiedzkiego musi zostsć wolny, masz tam jakiś szlak komunikacyjny?

Asiu bardzo proszę
Dodatkowe zdjęcia

Jedyny wjazd na tył działki
Dlatego na wprost garaż i wiata
Aby można było na wprost parkować samochody .

Wzgórze chaosu 12:08, 03 lis 2019

Do góry
Klon w tym roku zaskoczył przebarwieniami. Długo był ciemno bordowy a przed fazą czerwieni świecił cudną, żółtawą poświatą.
Wzgórze chaosu 12:03, 03 lis 2019

Do góry
Wzgórze chaosu 11:58, 03 lis 2019

Do góry
Miejscówka pod klonem kusi, oj kusi. Fajnie się tam siedzi, na pieńku na razie
Pamiętajcie o ogrodach 11:48, 03 lis 2019

Do góry
No latarkę już i tak sąsiedzi stukają się w czoło gdy mnie widzą na ogrodzie. Co ja tam cały czas robie? Kiedy oni siedzą całe dnie przed tv, że mi się chce tak wychodzić. Czy to zimno czy ciepło, A ja jak nic nie robie to na tarasie siedzę i się gapię. Oni twierdzą że jestem dziwny i mi współczują, przecież sami mają 356 kanałów a ja nawet telewizora nie mam. Biedny

Irenko to tyły działki, przód z drzewami będzie potem

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:43, 03 lis 2019

Do góry
Psiaki kochane, Leoś chyba był zadowolony z mojego nim zainteresowania Miśka wprawdzie była zazdrosna ale też się załapała na pieszczoty
Sonka tylko trzymała się na uboczu, ma swoje drogi.
Piszę teraz a tu moja Funka mnie zaczepia
Ale by się poganiały z Twoimi

Sezon 2017 u Hanusi 11:26, 03 lis 2019

Do góry
Ja gotowałam w czwartek, bo 1 wszyscy u mnie po wizycie "u taty". Dzisiaj lajtowo. Wyglądam ocieplenia, rano jeszcze była mżawka.

Moja działka na Dębowym Lesie 11:06, 03 lis 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Natura potrafi utkać jak zdolny jubiler...
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 11:04, 03 lis 2019

Do góry
vita napisał(a)
Nie pokazałam wszystkich zdjęć latem, robię to teraz. Pustynnik to moja roślina roku. W różnych fazach rozwoju, jest piękna rozwijając się i przekwitając. Wycięłam wcześniej nasienniki aby nie osłabiać roślin. Też wyglądałyby cudnie.

Boski ten pustynnik, w ilości siła to jest niezbity dowód na moją teorię odnośnie nasadzeń w ogrodzie
Połowy roślin, które pokazujesz wcale nie znam a to zaś dowód na to,że uczę się i ciągle jestem zielona ogrodowo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies