Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Świerk serbski - Picea omorika 21:57, 21 sty 2017

Do góry
Nie ponieważ na wiosnę mogą nie ruszyć, bo skoro donice stoją na wierzchu, to mogą przemarznąć korzenie. Mogły też być przesuszone jesienią i teraz cierpią z powodu suszy fizjologicznej.

Ja bym kupowała o normalnej porze a najlepiej gdy widać, że puszczają młode przyrosty. Co nagle to po diable.
...uDany ogród 21:52, 21 sty 2017

Do góry
Witaj, ja w kwestii regulaminu , taka moja rola m.in. niewdzięczna. Nie wklejaj proszę więcej niż 4 zdjęcia do jednego postu. Proszę o to też piszących, zwracajcie na to uwagę też, a nie tylko ja

Watek jest bardziej czytelny, gdy zdjęcia w jednym poście nie ciągną się aż do dołu Ten post potem usunę, a ciebei proszę o napisanie 5 postów pustych tylko z kropką. Rozciągnę zdjęcia na więcej postów
Holandia - de Luie Tuinman 20:17, 21 sty 2017

Do góry
Gabriela napisał(a)

Bardzo fajny zakątek wypoczynkowy. Mebelki mi się podobają. U Holendrów te dodatki świetne są.
Kaktusiarnia Danusi 20:15, 21 sty 2017

Do góry
Ale gdzie tam, dziś to ja byłam w szpitalu ..ze sobą. Tak dla odmiany.
Oczko wodne 20:10, 21 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Małe dzieci - zero oczka. Poczekaj aż dorosną.

Tak jest, też poczekam i mam nadzieję, że dożyję! Ciekawe, czy nadal będę chciała takie samo oczko, jak zrobiłabym teraz, gdyby nie maluchy.
Rozplenica japońska - Pennisetum alopecuroides 20:10, 21 sty 2017

Do góry
Za ciepło i za wcześnie. Jak ktoś ma szklarnię, to ma szczęście.
Podpory , kraty, obeliski dla róż 20:09, 21 sty 2017

Do góry
Ja też poluję i wcale nie jest tak źle
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:05, 21 sty 2017

Do góry
asiak napisał(a)

Danusiu, dziękuję Ci bardzo Przyznam, że takiej opcji nie brałam pod uwagę
A zaproponujesz coś z tych roślin zimozielonych?

Danusiu, w warzywniku mam sadzić kwiaty?

Tak jednoroczne, takie które wspierają warzywa w walce ze szkodnikami (aksamitki, nagietki, ogórecznik, nasturcje). I inne ozdobne (dalie, cynie, itp.na kwiat cięty - kosmosy np.)
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:02, 21 sty 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Danusiu, rzuć swoim fachowym okiem... jak mogę przyciąć tego cisa?
Nie wiem, czy włączyć go do rabaty (poszerzając ją) czy przesadzić w inne miejsce?

Żurawki wsadzone przed utworzeniem rabaty, więc będą przesadzane Tylko właśnie nie wiem, co z tym cisem?

W walec (pionowe ścianki boczne) albo wrzeciono (wypukłe ścianki).
Włączyć w rabatę.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:01, 21 sty 2017

Do góry
A ostatnio o jarmużu, też tam sporo zdjęć z kwiatami
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:59, 21 sty 2017

Do góry
Nett napisał(a)

Asiu ja w warzywniku mam zawsze aksamitki, bo odstraszają nicienie. Miałam też nasturcje i nagietki. Można też dodac cynie, dalie, onętki, czyściec, rogownicę, bratki.

W grudniowym Działkowcu był artykuł jakie warzywa z jakimi kwiatami ładnie wyglądają.

Korzystajmy tez z tego co ja zamieszczam Kokesz dziękuję za pomoc. Warto korzystać bo zamieszczam ogromne galerie zdjęciowe po 50-60 zdjęć. Jest z czego wybrać.
Zapraszam https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/426-ogrod-warzywny-tez-moze-byc-piekny

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/113-warzywa-w-ogrodzie-nieco-inaczej

i artykuły pod tagiem warzywa

https://www.ogrodowisko.pl/tag/warzywa
Kaktusiarnia Danusi 13:49, 21 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pogrzebię w archiwum, może znajdę fotki jak miałam 16 lat i twarz na parapecie w kaktusach To dopiero będzie jak się da oderwać z albumu i poskanować

Danuuuuskoooo Poskanowalas juz ?
Sadzonki roślin skalniakowych i krzewów, nasionka czosnku olbrzymiego i goździków 21:04, 20 sty 2017

Do góry
Ja nawet myślę, że dobrze założony wątek, w dziale "Oddam". Tylko tytuł skróciłam
Cięcie gałęzi - poprawa statyki mojego dębu 20:48, 20 sty 2017

Do góry
Dąb pewnie się zapętlił w sosence, która albo się wysiała, albo ktoś to przyniósł 30 lat temu z lasu. I nie wiedział że na metrze się powinno zostawić albo jedno albo drugie.

A tak, doprowadził do takich dylematów jak teraz.

Dla mnie nieodpowiedzialne jest bardziej męczenie tych drzew niż decyzja o wycięciu któregoś.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:34, 20 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

w warzywniku uzupełniaj to co rośnie w kwiaty.

Danusiu, dziękuję Ci bardzo Przyznam, że takiej opcji nie brałam pod uwagę
A zaproponujesz coś z tych roślin zimozielonych?

Danusiu, w warzywniku mam sadzić kwiaty?

Cięcie gałęzi - poprawa statyki mojego dębu 15:23, 20 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Żadnego bym nie zostawiła, drzewa cenne, ale jak dla mnie mało wartościowe estetycznie. Pewnie ktoś uzna to za herezję a nawet "przestępstwo"- jak to dęba wyrzucać? Ano tak - wyrzucać i dąb i sosnę. Ta wypowiedź znajdzie wielu przeciwników, ale ja wypowiadam się w swoim imieniu. Nawet gdybym miała 3 hektary, zwykły dąb nie zagości na nich. Nigdy. Chyba że jakiś odmianowy. Znajdę go.

Nie znoszę ani dębów, ani sosen - szala na korzyść sosny, szybciej da się wyrzucić

Jakbym miała o swojej działce zdecydować co, to pozostawiłabym sosnę. Dąb zderzy się z domem..kiedyś albo go zasypie czym się da.

Ale na poważnie, posadziłabym co innego. Wszystko bym wycięła.
Dąb poza mączniakiem, sypie liśćmi, nie wpływają one dobrze na to, co rośnie pod dębem. Dęby są dobre za płotem albo w parku.

Sosna sypie igłami dość uciążliwymi, zabija trawnik, obsychają stare przyrosty. Ta akurat nie jest szpetna, ale dla mnie to i tak sosna.

Przemawia tu przeze mnie zamiłowanie do ładnych drzew.

To co chcesz z dębem robić nie ma przyszłości. Pewnie da się wyrzeźbić, wyprowadzić "na ludzi", tylko po co?

Danusiu, mówisz z pozycji ogrodu i bliskości domu - dobrze mówisz. Powinniśmy zdecydowanie więcej drzew sadzić na "wolnych" przestrzeniach. Trzeba usunąć i posadzić sobie inne. Można w zadośćuczynieniu naturze posadzić jakieś drzewo.
To nie herezje.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:21, 20 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Będę się starać coś wykombinować.

Ha jest nadzieja.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:58, 20 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Przeglądam rano tematykę nasion kwiatów, bo mam zapytania odnośnie gdzie można kupić. Oczywiście można skorzystać z naszej akcji "Podaruj nasiona" ale całkiem niezły wybór kwiatów i warzyw wisi u nas na stronie forum i mnie np. spodobało się to cynia wytworna daliowa i zielona cynia Envy. Ta mieszanka wygląda wspaniale w bukietach.

Z tego co mnie interesuje jest też fioletowa dziewanna

Na angielskich rabatach sporo jest też kosmosa

W tym tygodniu opublikuję pomocny art. "Kwiaty z nasion, czyli ogród w jednej kopercie". Mam już przygotowany.
Widzę wielki potencjał i szansę na kolorową rabatę dzięki uzupełnieniu oferty w nasiona.

czekam na ten artykul niecierpliwie

pozdrawiam cieplo

i juz jest na stronie
Cięcie gałęzi - poprawa statyki mojego dębu 14:20, 20 sty 2017

Do góry
Popatrzyłam jeszcze raz, zostaw sosnę. Dąb nie ma tu przyszłości, szkoda go.
Cięcie gałęzi - poprawa statyki mojego dębu 14:17, 20 sty 2017

Do góry
Żadnego bym nie zostawiła, drzewa cenne, ale jak dla mnie mało wartościowe estetycznie. Pewnie ktoś uzna to za herezję a nawet "przestępstwo"- jak to dęba wyrzucać? Ano tak - wyrzucać i dąb i sosnę. Ta wypowiedź znajdzie wielu przeciwników, ale ja wypowiadam się w swoim imieniu. Nawet gdybym miała 3 hektary, zwykły dąb nie zagości na nich. Nigdy. Chyba że jakiś odmianowy. Znajdę go.

Nie znoszę ani dębów, ani sosen - szala na korzyść sosny, szybciej da się wyrzucić

Jakbym miała o swojej działce zdecydować co, to pozostawiłabym sosnę. Dąb zderzy się z domem..kiedyś albo go zasypie czym się da.

Ale na poważnie, posadziłabym co innego. Wszystko bym wycięła.
Dąb poza mączniakiem, sypie liśćmi, nie wpływają one dobrze na to, co rośnie pod dębem. Dęby są dobre za płotem albo w parku.

Sosna sypie igłami dość uciążliwymi, zabija trawnik, obsychają stare przyrosty. Ta akurat nie jest szpetna, ale dla mnie to i tak sosna.

Przemawia tu przeze mnie zamiłowanie do ładnych drzew.

To co chcesz z dębem robić nie ma przyszłości. Pewnie da się wyrzeźbić, wyprowadzić "na ludzi", tylko po co?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies